~study hard~

aku kan.

benci sangat bile orang kate belajar tu senang.

belajar tu tak penat.

” ala, kamu belajar takpe la.. tak penat… saye ni keje.. penat tau tak”

erkk….~

” ala.. kamo blaja bukan penat pun”

Haaallllooo……..

belajar pun penat okey?

nak kene gune otak neh…

pastu, nak ulang alik gi library carik buku lagi….

pastu nak kene dende lagi kalo lambat antar buku kat library. 20sen sehari tau!

guna otak, energy dan duit!

Siang ade kelas. Nak-nak kalo kelas yang part time lecturer ajar. mau sampai ke kol 7 tau!

Malam nak kene wat FYP lagi.

tu blom nak tengok assignment lagi!

sampai nak tido pun leh pikir-pikir lagi planning untuk esok bagi mencompletekan PEMBELAJARAN saye!

sape kate blajar senang?

haish, men sedap mulut je… benci btol!

Kalo la blaja tu senang, takde la orang brenti blaja.

takde la orang gile sebab telebey blaja.

takdela orang tekanan sebab belajar.

So, pls. do take note.

blajar ialah TIDAK sesenang yang kamu kate dan pikir dan rase.

Tolong pikir jugak kepenatan menjadi seorang pelajar kalo tanak kene lempang.

keje laen.

keje gune energy. Tapi dapat duet.

Balik keje ialah rest. tido.

kalo blajar, balik kelas ialah buat assignment dan Final Year Project.

Satu lagi,

aku hangen tol kalo orang cakap kos yang aku blaja ni senang.

kalo senang, tayah la nak ade subjek ni kat universiti kan.

kalo senang, mesti la budak darjah satu pun tros pandai kos ni kan?

” ala.. korang takpela senang. Bace je”

Hey, mane ko tau senang? cube datang blaja ngan aku tengok!~ agak-agak ko dapat 100 markah tak?

.. MAAF, SAYE BEREMOSI DITENGAH MALAM ..

sebab saye benci orang cakap blajar tu senang!

blaja tu susah tau!

saye B.E.N.C.I die!

P.E.N.C.H.U.R.I………! P.E.R.O.M.P.A.K………! Pe bezenye ye? yang curi die amek je kot.. perompak plak siap ngan macam ala-ala nak cederakan.. ye ke? Hahahahahaha….. ye kot kan? pape pun due cam bodoh dan bangang! ye la, kalo pandai sangat takde la wat keje camtu kan? Nak² kalo yang masuk bilik aku tuh!

WHAT??

Ye, bilik saye kne masuk pencurik… Gile tol! b4 neh dengar je citer pencurik masuk bilik. tengok tengok bilik aku plak kne!!! huhuhuhu. ape die amek? cube teke? laptop la!!! laptop sahaja! Die amek laptop rumate aku. Cian die weh! bermuram durja gile. yang peliknye, laptop aku ade je kat atas meje tapi die tak amek plak… tak nampak ke ape ke tak to la. Wallahuallam.

Tapi rasenye sebab meje aku bsepah, die tak nampak laptop. Wakakakakaka… kantoi meje sepah. Tapi tu la… bengang gile ngan pencurik tuh. Hahaha. die pdulik pe aku bengang ke tak ngan die kan? hoho.

 Yang takley blahnye, die masuk kot tingkat. Padahal bilik aku da tingkat 2 ape… boley plak die nak panjat naek. ades… gile ah pencurik tuh. takde dwet sangat ke hape. wei, kalo nak curik pun, jangan la mencurik kat bilik aku! Tula, mle mle aku kompis gak kot² aku ter tidak kunci bilik. Tapi aku sure gile aku kunci! bile gi wat siasatan, Hahaha. aku gi siasat wey! jumpe la cam memori kad pye penutup jatuh dari tingkap yang di panjat kot!

Then cam bese la, follow the prosedur, gi wat report dan sebagainye. N once again… guard soal2 je la… pastu takde la tindakan pape kan…. normal. normal. normal kat UTM. Balek dari wat report, tibe plak dapat tau yang bilek bawah aku pun kne cilok gak lap top die. yang tuh lageh dasat…! tingkap bilik die ade grill tau tak! tapi telus plak si penchurik durjanan dan jahanam itu amek. perghh!! kaye la ko eh encip pencuri?  KAYE DENGAN DUET HARAM!

then the following days ade lagik kes curik laptop.. bosan tol.. skang tido pun kne tutup tingkap. Panas n meruap.. hohohoho. Saye rase saye benci la kat pencuri tu. Even die tak amek aku nye laptop (Alhamdulillah jugak la sebab aku ngah misken neh), tapi die amek kawan aku nye… sikit tempias ( wahh.. tempias pun boleh..!) trase kat aku…. Rumate aku da fobia pun ngan kepencurian neh.. begitu juge rakan-rakan yang laen.. Huhuhuhu.

Sekian sahaja penghapdetan saye. Hehehehehe. walaupun gaya penulisannya kurang menarek, tapi ske ati saye la!

b.y.e

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey