Owh Indahnya Alam!

Pelik tak bile manusia tak mau menjaga alam sekitar?

ah… bunyik cam pencinta alam sekitar sangat je aku.

kalo bebetol aku pecinte alam skitar, xleh la bli barang² gune plastic bag kan?

macam yang bodyshop buat. Refuse a paper bag! campaign…

Last month, aku gi bli barang kat body shop, diorang bagi paper bag yang sanagt sempoi…

Then a week after, diorang langsung da tak bagi any bag. Paper bag yang recyclable pun tak kasik, ape lagik nak bagi plastic yang da terang² xley nak recycle kan? Bagos!~ support la siket..

marilah support bodyshop campaign!~ Lalalala.

marilah support bodyshop campaign!~ Lalalala.

Rakan-rakan, marilah kita mencintai alam kita! jaga alam skitar. Jaga bumi kita. Support Earth Hour Campaign juge ye…

Seme orang dok kecoh Earth Hour Campaign. Kepo je tak jadik jugak… kene ar support. Marilah kite padam lampu pada 28hb 8.30-9.30 malam… Lalalala…. Mari kita padamkan semua lampu dan alat elektrik ya? bergelap seketika tanda sokong ok? Kalo kita tak wat, sape lagi.

Macam Lini, Taq dan Ming-ming wonderpet kate, ” kami tak besar dan kami tak kuat, bila bekerjasama semua jadi mudah! Ape yang penting, Kerjasama!~”

Tak perlu naek ‘kebuk terbang wonder pet’ untuk selamatkan bumi. Hanya perlu padamkan lampu untuk sejam sahaja. Da cukup untuk kurangkan global warming!~ Hoooyeah.. mari kawan-kawan.

Sayangi Bumi Kita.

Support Eath Our Campaign!

”]turn off ur light for vote!~ [8.30-9.30pm]** psst!.. big fan AF7. Sile korbankan kunsert anda stengah jam ye.. pe de ngan stengah jam tu… ulangan berpuluh² kali leh tengok ye..!~ lalalala…

Okey. Okey. Lagi pasal earth!

Last week, aku kne gi inspection kat Pulau Rhu whuch is one of da pulau kat Terengganu selaen Pulau Perhentian, Pulau Redang, and Pulau Kapas… cantik. Tapi kecik. N komersial value kurang sebab jarak dia dekat sangat ngan tanah besar.

Back to story!~ aku kene value untuk pindahmilik chalet. Ade orang nak jual and ade yang nak beli. Harge? 1 million. Punye la smangat gi inspection, tgk² tenpat dia adalah sangat tak best ok. Tak terjage and macam sangat kotor. Asal la tak jege.. Sayang gile.. Jual nak mahal plak.. seb baek la ade buyer..!

Yang si buyer tu, memang kene wat banyak gile renovation, and… sile jage pantai dengan baik. Kat situ area banyak coral. Sayang kalo tak jage tu!~ Haish…….

Kalo la dapat kat aku resort tu… pergh… mesti aku upah orang cam saiful apek cam citer duyung tu… hahahaha. Jage pantai bersama monyet bernama orix. Hahahaha. Pastu leh jumpe duyung.

Wahh… Indah!!!!!

BTw, rilly hope owner baru resort tu leh wat resort jadi chantek kembali…

Baru la bes…

cube anda lehat. pantai yang terbiar ini! sungguh menyedihkan.

cube anda lehat. pantai yang terbiar ini! sungguh menyedihkan.

oh. saye kecewa sbenanye dengan pantai itu. Haisshh!

oh. saye kecewa sbenanye dengan pantai itu. Haisshh!

* sila lihat tepian pantai itu. benteng² terbiar… adeih.. sakit mate meyh..

ini resort yang cam terbiar..

ini resort yang cam terbiar..

Hehehehe... jangan marah ye..!~

Hehehehe... jangan marah ye..!~

Hahaha.. last..

silelah tgk keindahan ciptaan Tuhan pule…. kehkehkehkeh..

Advertisements

me, today..

today..

  • me, woke up quite la8..
  • me, tido lambat malam tadi…
  • me, gaYut tePon.. ( hoBiiiiii!!!!!!!!!!!!)
  • me, baNgun n tRos mandi..
  • me, tengok mak masak ketupat Sotong…!!

ha….. mesti de orang tak tau apakah makanan itu… meh me crite…!! ketupat sotong adalah makanan yang agak femes di terengganu n kelantan… (kalo femes gak kat negri lain, me xtola…)

Rupenye??

ini ketupat sotong yang sedap dimakan.... lalalala

haaaa… ni ah rupenye….. ia adalah sotong…

sotong.. kat dalam die ader pulut… pulut yang cam ketupat tu!! pastu ade kuah skit… kuah die rase lemak manes dan berkrim disukai ramai.. bagi yang baru tengok tu, nampak cam pelik ke ape me tak tau.. tapi, rase dulu.. musti nak lagehs.. 🙂

 

care nak masak??

mule² cuci sotong yang da dibuang kepale die… then masukkan beras pulut dalam badan sotong.. letak lidi ke pape yang patot kat ujung badan sotong supaye beras pulut die tak kuar… masak dengan kuahnye yang dibuat dengan santan, letak gule skit, air and halbe.. (aku takto la.. mak aku kate namenye halbe ke harbe ke sumthing like tat la…)… then masak.. sampaila masak.. pastu, siap…! leh makan!!! sedap…

so, tu la yang aku n mak aku masak hari neh… lalalala… no nasik today… kalo nak nasik, malam karang gi la kdai order nasik goreng.. urm…

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey