me, today..

today..

  • me, woke up quite la8..
  • me, tido lambat malam tadi…
  • me, gaYut tePon.. ( hoBiiiiii!!!!!!!!!!!!)
  • me, baNgun n tRos mandi..
  • me, tengok mak masak ketupat Sotong…!!

ha….. mesti de orang tak tau apakah makanan itu… meh me crite…!! ketupat sotong adalah makanan yang agak femes di terengganu n kelantan… (kalo femes gak kat negri lain, me xtola…)

Rupenye??

ini ketupat sotong yang sedap dimakan.... lalalala

haaaa… ni ah rupenye….. ia adalah sotong…

sotong.. kat dalam die ader pulut… pulut yang cam ketupat tu!! pastu ade kuah skit… kuah die rase lemak manes dan berkrim disukai ramai.. bagi yang baru tengok tu, nampak cam pelik ke ape me tak tau.. tapi, rase dulu.. musti nak lagehs.. 🙂

 

care nak masak??

mule² cuci sotong yang da dibuang kepale die… then masukkan beras pulut dalam badan sotong.. letak lidi ke pape yang patot kat ujung badan sotong supaye beras pulut die tak kuar… masak dengan kuahnye yang dibuat dengan santan, letak gule skit, air and halbe.. (aku takto la.. mak aku kate namenye halbe ke harbe ke sumthing like tat la…)… then masak.. sampaila masak.. pastu, siap…! leh makan!!! sedap…

so, tu la yang aku n mak aku masak hari neh… lalalala… no nasik today… kalo nak nasik, malam karang gi la kdai order nasik goreng.. urm…

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey