Untok Baiyah dan Teman Lain.

Juz wanna share a song. Lagu yang sangat comel.

dan cute. Okeylah, menujukan lagu ini kepada rakan baik, Miss Baiyah.. (inilah teori lucu yang saya suh anda dengar).

Eh.. tgk tuan nye dlu... Baru tgk lagu die k...?

Eh.. tgk tuan nye dlu... Baru tgk lagu die k...?

TEORI LUCU by Wani Ardy

Dunia hari ini semua mengaku sudi

Lebih baik jadi diri sendiri

Negara hari ini kurang lelaki kualiti

jangan salahkan skeppito mentaliti (maaf cik wani, aku mengarut!~)

kau apa kurangnya

Di tabir sepi (ni pun aku wat lirik sendiri.. ampun wani!)

Siapa kata lelaki dan perempuan

Tak bisa menjadi kawan karib

LUCU!~


na. na. na.na. na. na.

Cukup Cukup


Ada apa dengan valentine

bilaku ada

teman-teman,

cita-cita,

masa depan

kau mungkin fikir ku ini diniaya

atau ku suka yang sejenis

pun tak mungkin aku memilih

jadi aku solo tak bermakna bolos


memang ku sendiri tak bermaksud

aku mahu kau punya kekasih

lucu!~


na.na.na.na. na. na. na.

cukup..


aku selesa menjadi aku

dan engkau bukannya aku

aku tak perlu teori lucumu

cuma buat sakit perut

Baiklah. Sudah tamat lagunya. Rakan-rakan, silelah gi dengar lagu die yang laen. Best and comel… (okey, die tak bayar aku untuk wat marketing k?)

oleh kerana aku baik hati, (oh, aku memang sentiasa baik hati sebenarnya), aku cadangkan korang, gi kat blog die.. tak pun search kat youtube lagu die..

aaahh…. comel… 🙂


Okeylah. Sudah kehabisan idea.

Aku da menjadi skema tanpa sebab. Mungkinkah kerana selsema babi? Hakhakhak.. Aku baru tebace pasal selsema babi kat blog minah Wani Ardy sbenanye…

Ngantok~ la.. tata.

LaguAn itu

Finally… da lame tak bukak ini blog.

Got bosan oledi. Hehehe.

Tup² bukak, wordpress da bagi mydashboard baru? Hahaha.

Kekok. Kekok. Kekok.

Tadi, layan punye layan…

Terla layan lagu fevret zaman dahulu…

So, untuk hari neh, seharian, lagu itu sahaje ok?

” Dengar Bisikku Dinda”

by The Rain

Ulang. Ulang. Ulang. Ulang. Lagi. Lagi. Lagi.

Eh, sangat best la sbenanye~

Macam kalo dihayati sangat sweet la. Bagi yang jiwang la. Boleh menghayati bait-bait liriknya. ( btol ke aku gune perkataan bait² tu? – sile angguk seme orang…)

Lagu yang berunsur Nasihat untuk GF die kot~

Once upon a time, ( ye la kan.. dulu..)

Aku sangat melayan lagu neh. Tau tak! Sebab dulu aku minah sentimental kew? Tak kot. Dulu dan skarang jawapannye…~ Hehehehe. Maafle, saye merapu.

Nak lirik lagu tuh? ehm.. aku ade lirik je. Link untuk lagu neh aku malas la plak nak carik. Sile carik sendiri. Hahaha.

tapi kalo kat YOUTUBE. Ade. Version sparuh. Sile gi tengok kawan². Cepat!

Cepat klik disini! Skang! skang! Aku pakse! ( terpaksa menggunakan kekerasan)

Ehm, mari dengar lagu itew online. cepat. cepat.

Sesambil itu, sile menyanyi bersame saye.

DENGAR BISIKKU

Kadang aku berpikir
Dapatkah kita terus coba
Mendayung perahu kita
Menyatukan ingin kita

Sedang selalu saja
Khilaf yang kecil mengusik
Bagai angin berhembus kencang
Goyahkan kaki kita

Genggam tanganku jangan bimbang
Tak usahlah lagi dikenang
Naif diri yang pernah datang
Jadikan pelajaran sayang
Dengar bisikanku oh dinda
Coba lapangkan dada kita
Trima aku apa adanya
Jujur hati yang kita jaga

Mengapa selalu saja
Khilaf yang kecil mengusik
Bagai ombak yang besar
Goyahkan kaki kita

 

 

Tu la kat ateh tu lagunye!~ ehm


Hahaha. Sbenanye, aku pun tak kenal sangat original singer nye.

Tau name je….~ The Rain ~

Eh, asal tetibe font merepek tu! Hahaha. Biar je la. Ntah Kat mane aku tekan tadi. Hehehehehe.

Oh, Ok, saye dah abes merepek.

O.K.E.Y.L.A~

Sekian sahaja laporan saya pada hari ini.

..DAA..


lagu buatku

bossan² neh.. aku tingat plak ‘my fren; dedicate dis song to me.. jiwang juge ye..

so SweEettt….. hukhukhuk…. (gatalkan saye?)

hanya kau yang mampu by aizat

Ku cuba redakan relung hati,
Bayangmu yang berlalu pergi,
Terlukis di dalam kenangan,
Bebas bermain di hatiku….

Cerita tentang masa lalu,
Cerita tentang kau dan aku,
Kini tinggal hanya kenangan,
Kau abadi di dalam hatiku….

 

Harusnya takkan ku biarkan kau pergi,
Membuat ku terpuruk rasa ingin mati,
Derita yang mendera kapan akan berakhir,
Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku

Cerita tentang masa lalu,
Cerita tentang kau dan aku,
Kini tinggal hanya kenangan,
Kau abadi di dalam hatiku….

Harusnya takkan ku biarkan kau pergi,
Membuat ku terpuruk rasa ingin mati,
Derita yang mendera kapan akan berakhir,
Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku

~ part yang last tuh, macam membanggakan la… hak3!~

~ skali skale layan jiwang okey pe ~

~ hahahahaha ~

~ wink* wink* ~

~ xoxo ~

menjaga hati – yovie and nuno

Yovie Nuno Menjaga Hati 

masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah bertanda
cinta tak disini lagi kau telah berpaling

REFF:
biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi aku takkan pergi
kau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
ooh oooh

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski kulihat kini kau diseberang sana

REFF

andai akhirnya kau tak juga kembali
aku tetap sendiri menjaga hati

REFF 2x

sejujurnya ak masih mengharapkanmu
oooh ooohh

Teruskan membaca

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey