box office punye crite~

Ngeee... impian smate². Saya sangat mahu untuk berada disitu.

Ngeee... impian smate². Saya sangat mahu untuk berada disitu. Macam best kan?

Yeay!~

Saye baru start sminggu keje! N keje tu takla seteruk yang saye sangke,  saye dengar n saye pikir!~ Kawan saye penah kate:

” Ko jangan ala pegi keje tu wanda, teruk gile. Dengan pressure lagik. Aku rase tu la keje yang paling teruk penah aku wat before neh. Da la bayar siket!”

dengan membayangkan saye akan angkat batuan, kerja di matahari terik, tak makan, tak minum, dipaksa melakukan kerja berat…. Wahh… sungguh tipu semua itu! imaginasi terlalu tinggi!

Waahhh……. kenyataan itu meleset sama sekali. Kerjanya seronok dong! cuma, PANAS!!!! Abes ar hitam… Addeuhhsss…~ Kenapakah aku tidak merasakan seperti beliau? mungkinkah aku terlalu tabah? atau aku yang mengular tak buat keje…. teeeetttt.. seme jawapan tu salah! Haha~

For those yang tak tau keje saye, keje saye ialah, pegi rumah orang. amek ukuran rumah and floor plan. Balek ofis, lukis that floor plan and buat data entry. Data tu digunakan untuk mengenakan cukai pintu nanti. Tapi saye tak cakap ar kat diorang nak wat cukai pintu. Nak mampos? mesti kene halau! diorang bukan nak sangat bayar cukai!

Klentong je. Cakap nak banci perumahan… Lalalal~ ampun makcik! ampun pakcik! Owwhh… sungguh rasa bersalah kerana menipu… Tapi mereka baik hati! Knape saye kate mereka baik ati? sebab mereka bagi kat kami macam². Wakaka… siap bagi buah², sayur-sayur, makanan bla bla bla… wah.. seronotnye….!~ Sambil buat muke sopan kot² nak amek saye jadik menantu! Haha~ Makcik n pakcik, saye single lagi okey!~ :p

situasi 1 : Ehm.. ni da makan ke blom? kalau belom mailah minum air teh dulu…… ( baikkan? sronot kan?) Hahaha~

situasi 2 : Eh.. adik² amek la ni…. buah² skit… makcik tanam saje² je… sayur² pun ada. Jom la pegi kebun makcik.. ( maka, mestila aku ikot! haha~)

situasi 3 : tengok anak² ni. Tringat plak kat anak makcik. Die dok jauh. ( wah, part neh memang saye sayu pilu sudu garpu sket~ macam filem!)

situasi 4 : ukur rumah ke? ingatkan nak bagi duet. (erkk… kelu..!)

situasi 5 : kenapa tak gi banci umah makcik. Umah makcik kat ujung sana.         ( Haha, ade gak yang excited suh kami banci.. siap offer lagi… mak aih.. macam² btol!)

TAPI SATU JE. BILE DA ABES KEJE, BALEK UMAH SEWA….

Bosan gile wa cakap lu… gi keje balek keje tido. Tivi takde. Radio takde. Maka, katak bawah tempurung! Owh, tanak jadi katak! Sebab katak suke kacau idop saye kat rumah. Die dok dalam bilik air tanak kuar dari die kecik dulu sampai la skang die da besau! Heran kan? knape la die tanak kuar. Mak saye cakap die putera katak saya. Saye kene ciom die. Lepas ni saya nak gi ciom dialah!~ Cik katak, sile jadi putera cam muke arthur dalam adventure of merlin! Baru la berbaloi saye ciom kamo!

Okey. Saya merepek!

Pejalanan kerja ialah, 4 malam tido dirumah sewa dan 3 malam tido dirumah sendiri. Wah, persis bini pertama dan bini kedua!~ wateverrrrrr~ Sebab tinggal dirumah sewakan tak best! tiada apa-apa!

Tapi kat umah sewa ada peti ais tau! sebab jiran sbelah bagi pinjam. Baikkan jiran itu? tapi ada peti saja tak guna! sebab tak ada dapur! takleh nak masak. Ape? masak? Wah rajennye kau nak masak, wanda!

Okey. Da abes crite pendek untuk difilemkan. Semoga crite ini box office~ Haha.

~ tata~

Advertisements

me, today..

today..

  • me, woke up quite la8..
  • me, tido lambat malam tadi…
  • me, gaYut tePon.. ( hoBiiiiii!!!!!!!!!!!!)
  • me, baNgun n tRos mandi..
  • me, tengok mak masak ketupat Sotong…!!

ha….. mesti de orang tak tau apakah makanan itu… meh me crite…!! ketupat sotong adalah makanan yang agak femes di terengganu n kelantan… (kalo femes gak kat negri lain, me xtola…)

Rupenye??

ini ketupat sotong yang sedap dimakan.... lalalala

haaaa… ni ah rupenye….. ia adalah sotong…

sotong.. kat dalam die ader pulut… pulut yang cam ketupat tu!! pastu ade kuah skit… kuah die rase lemak manes dan berkrim disukai ramai.. bagi yang baru tengok tu, nampak cam pelik ke ape me tak tau.. tapi, rase dulu.. musti nak lagehs.. 🙂

 

care nak masak??

mule² cuci sotong yang da dibuang kepale die… then masukkan beras pulut dalam badan sotong.. letak lidi ke pape yang patot kat ujung badan sotong supaye beras pulut die tak kuar… masak dengan kuahnye yang dibuat dengan santan, letak gule skit, air and halbe.. (aku takto la.. mak aku kate namenye halbe ke harbe ke sumthing like tat la…)… then masak.. sampaila masak.. pastu, siap…! leh makan!!! sedap…

so, tu la yang aku n mak aku masak hari neh… lalalala… no nasik today… kalo nak nasik, malam karang gi la kdai order nasik goreng.. urm…

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey