kebangkitan si wanda!

as time passes by

* rupenye aku da abes satu sem

~ lalalalala… aku pura-pura sebok sebenanye.. pastu sebok nak bekebun lagi, bukak restoran lagii.. haishh… siriesly mengganggu!

* rupenye da lame aku x gi bjalan blog kawan-kawan… maafkan daku kawan!~

* rupenye blog aku sangat besepah tanpa disusun. okey, aku baru nak susun-susun.

* rupenye ramai kawan+famili membe aku yang blogging tapi aku tak add link kat die. Nak kene buat neh!

Serte merte aku buat! Nah! ni link kawan-kawan + famili-famili yang aku baru nak masokkan!

ade banyak lagi… otw!~

++Famili++

:: elira :: go-away-sadness.blogspot.com – ni mak spupu aku. Name je mak spupu. Tapi umur same ngan aku. Dulu skool skola rendah besame ngan beliau. n Havin so much fun together! hek.. fun ke? dengan taglinenye karma is a bitch, maka bole bace perasaan si minah ni yang ngah begolak ditambah plak dengan blog address yang sangat…. Waaahhh!!!!

:: Haikal :: pokkaempire.blogspot.com – kazen seperjuangan kesengalan dan kebungukan bersama. Adek sejati cik hanim. Sangat suke naik bas untuk pulang ke kampung. Sangat suka air asia berbanding MAS. (haishh. tak paham tol… ) kehkehkeh…

:: Abg Jimmiey:: jimmyhaziminhashim.blogspot.com – spupu mak aku a.k.a sepupu yang pangkat bapak… pilih mane-mane nak.. sangat hensem. tinggi lampai. (abg jimmy, saye puji kamu!) heh~ tapi da kawen okey. Takley nak explain banyak-banyak sebab da lame tak jumpe.. lalalala~ tapi aku kegilaan kagom tengok ramai famili aku berblog kat blogroll die le…

++ FrenS ++

:: fatin :: f-hani.blogspot.com – Fatin Hanim Rosdi nama beliau. Seorang rakan skolah rendah juga. Bakal kaunselor berjaya. Kalau reunion, kejenye korek rahsia orang je! n raja sgale gossip.. esh… insaf la tin… hehehe~

:: mimiey :: miszmimiey.blogspot.com – manusia ni pun kawan skool rendah gak… ni la antara muke-muke yang aku akan jumpe time balek kampung! esp kat pasar malam. Mane ade pasar malam ade le die… baru je betunang. sangat mastermind kalo bab makan sambil berkata-kata a.k.a gossip… Nudin si tunang die pun skool rendah aku gak. Ni memang jodoh skool rendah…

:: waniey :: misswanie.blogspot.com – ini pun lagi kawan skola rendah. Iyaa.. kelihatan disitu mereka agak aktif.. Kelihatan disitu aku juga aktif… sebab aku memang takde kawan kalo balek kampung melainkan mereka.mereka.dan mereka…. Ini waniey ialah head girl mase skool dulu… bagus kan dia? n now keje kat klcc tempat fevret aku… chess.. jeles yang amat sangat. Apa leh buat. jeles je le yang mampu!

:: muniey :: munieunclehusin.blogspot.com – pun version rakan skull rendah gak. Akan tetapi dia ialah manusia yang sangat lame tahap max tepisah. Sebab die pindah dok tempat laen! then jumpe balek kat friendster. Even tepisah, aku respek gile ngan ko cik muniey sebab gile bapak rajen update ngan memembe… tabikk!!!!!!!!

w.h.e.n w.e…!~

When we…. Finally! wo got that time dear!!!!!

And finally we met!!

8 of us:

  • Mint – ex rumate saye, baru ade bf baru, study UM coz anak manje mak, agak senget.
  • Wani – study UTMskudai besameku, Minah Klate asli punye, bf die kat langkawi, cian die kan?, satu lagi, die kaye pasal baru memang peraduan bonanza billion kat salah satu tempat shopping di kota Bharu negeri kelahirannye.
  • Kak Farah – y kak? die tua setahun, tapi paling kecik among us, ske membebel tapi baek ati, study kat UTM same ngan me tapi da nak habes next sem…
  • G’are – manusia agak cool, paling alim diantare kami, gadis kampung yang baik, classmate saye kat skudai.
  • Dyana – Makhluk tuhan yang bley dikatakan Chantek, gadis idaman seorang doctor dan seorang bakal engineer, masih keliru memileh, study sesame ngan aku, menjadi rumate aku selepas aku menceraikan rumate yang lame! hahahaha.
  • Ili – Single and available, Miss bz 25 hours, mudah ditipu oleh cik wanda, dan senang dibuli jugeeeee. Hahahaha. Skudai oso wof me.
  • Syaqeera – Juga single! buat mase neh… baru je menyingle. Comel tapi prasan die fazura. ( x ske!), da tak blaja da sebab nak jadi wanita berkerjaya, die ske shopping!

We met! after almost 1 year tak ketemu! uhm, mish u buddy..!

The journey begin wif we ol konvoi from skudai. 4 cars. Mak oi, hujan lebat gile babeng tahap max sampai leh drive takat 60 je. ye ar, plus² aku bukan manusia berani drive laju². Tambahan plak, thid is my first time drive kat hiway after accident last sem! agak cuak and fobia la.. tapi aku kuatkan la semangat… so, Alhamdulillah… hehehehe.

Konvoi itu, aku dok depan skali. Bukan ape, kalo bagi manusia laen dok depan, tak jadik konvoi la… diorang laju nak mampos! berdesup… ( ade ke perkataan ni eh?)

So, sesampai kat kl, gi la pick up lagi 2 orang membe kesayangan.. n seme orang gi tido umah ilik! 8 orang! sangat ramai. Mle² nak check in, tetibe lak mama ili suh dok umah die… ape lagi, free kan… siap masakkan lauk fevret kami lageh! ehm.. da lame tak tido bergelimpangan kat lantai… bernaris 8 orang cam buaye nak kene ketok ngan kancil.. best. best. best. siyes, best! b4 tido, cam bese la.. G.O.S.S.I.P !!!!!!!

Plan sbena, nak gi uptown. Tetibe plak ujan.. tungu punye tunggu sampai la 2am baru leh gi. Hahahaha. macam menjadi peserta terakhir je! orang ngah kemas² nak balek, kami copim ajo!! yeay!

So, da esok day is.. KAMI KUAR JENJALAN!!! dengan memakai baju tunim menjadikan kami manusia mencapub! hahahahaha. ( capub=cari+publisiti) <—- itew bahasa sekolah² menengah dulu okeh..

 

kami yang comel

~ Hehehehe.. Kami…  1 of us missin! da balek kampung ~

~ from left : ili, me, kak farah, mint, wani, sya n yang duduk tuh dyana ~

 

KAMI GI TENGOK SELAMAT PAGI CINTA

Apai!~!!!!! kami gi tengok selamat pagi cinta… uhm.. excited tunggu kan? Hahahaha. Tapi critenye leh la me kategorikan bese² je. From 5, leh bagi 3 je kot…! Lagi layan 9 Sept… hehehehe. Gi nonton pun sebab Pierre, fazura, que n amani. Seme manusia comel… hohohoho..  mereka comel kan? citernye, Agak sweet, tapi tu la… tak berape meninggalkan kesan yang mendalam ke dalam jiwa penonton. Chewah ayat…! Incip Apai, tengok, jangan tak tengok ok? hehehehe…

 

KEMUDIANNYE, KAMI BERJALAN-JALAN

Mule-mule gi timesquare coz tengok wayang kat situ. Sya blanje….! best. best. jimat.. Ye la, orang da keje kan….. hahahaha. bertuah kami mendapat rakan sebegitew.. Lalalala. Jalan, jalan, jalan, shopping, shopping, jalan lagi sampai la penaT! kendian….

Kami ke Pavillion! Hahahaha. my First time. gile ah jakun! tak penah jejak siyot. keskeskes. Kesian aku weh… Tapi pe la leh wat kat pavillion tu kan? makan n bergedik² amek gambo je yang mampo! hahahaha. kering siyyot. duet tiada. tiada mampu. bersama rakan-rakan kan….

Laen la kalo gi bersame orang yang memang berduet yang sememangnye mahu menhabiskan duetnye. Uh sungguh seronot kalo begitu kan? Hari² pun boleh me temankan untuk habeskan duet kamu! bukan mau jadi pisau cukur, tapi hanya mau tolong perabes pe yang tak abes je. hahaha.

Back to da story, da slesai jenjalan, maka dengan itew kami merancang untuk ke putrajaya. untuk bergambar. Hahahaha. Semata²? hehehehe… kalo da gile nak begambo tuh, mane² pun boley… Tapi saygnnye, ari ujan. ujan telah menspoil plan kami yang best² itew. planning nak gi sunway la, genting la seme tak jadi. Sebab hujan. Owh.. hujan….

Maka dengan itu, selesailah majlis berjalan² kami. Maka, kami pun amek la gambar lagi. Lalalalala.

untitled91

~ eh, aku ske gambo neh! sebab die kalerful so do us ~

 

 

untitled11

~ e’eh itew saye yang wat² cam comel… :p ~

 

 

untitled19

~ donut sedap. ini siries. maybe sebab sya blanje or mmg die sodap! ~

 

 

untitled20

~ gurlfren ku wif new boifren… ngeh².. sitiaminah, jangan marah ha… tapi muke kamu berdua adalah sama!! ~~

 

 

 

 

 

 

 

~ T ~ A ~ M ~ A ~ T ~

 

*notakaki: aku kering idea.

 

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey