Teka-teki pulau saya!

DSC02337

here i am! perhentian Island!

Jawapan teka teki ( erk, cik izad je kate saye berteka-teki!~)

Saye ke Pulau Perhentian! a.k.a Perhentian Island.

Dengan siapa? bersuka riakah? berhoneymoon kah?

semuanya tidakkk! salah semuanya!

Berhari Keluarga bersama warga opis…

Lalalalala…. Proud to be a trainee. Hahaha, tibe je! sebab da abes pun! Wei dunia!!!! aku da abes berpraktikal!!! aaahhhh…. seronot!

Kenapa pulau perhentian yang dipilih? Ntah! tanye la kat diorang! warga kerja di sana! nak tanyakan saya? mestila saya akan.. ” baiklah, saya setuju” – Kan saya trainee! mesti patuh dan tak mengada ngada serta demand!

Masuk kali ni, saye gi pulau perhentian tu da kali brape ntah! Hahahaha.. asek tmpat tu je tau nak gi… Bukan nak gi tempat laen! Tau ar umah hang dekat jeti pulau perhentian! – Nak wat camne wei… orang da ajak, pogi je la!

Mari-mari kite tengok² gambar yang saye syok sorang² bez!

08052009(002)

Itu ialah gambar dijetty. Cuba lihat muka cik wanda! (paling kanan). Muka pasrah sebab bot cam lambat sampai! spoiled btol!

08052009(016)

Ohh... boat da sampai! lihatlah.. kan saya girang mengambil gambar. Jakun btol!

DSC00210

uniform mandi manda di lautan saye!

sunset! yes, saye sempat! sunrise? hahaha.. tak kot..

sunset! yes, saye sempat! sunrise? hahaha.. tak kot..

indah bukan?

indah bukan?

:)

🙂

cik wandalini

cik wandalini

Part paling best, snorkelling kat taman laut. Tengok pelbagai benda yang slalu saye tengok kat tivi.

n relax+melenakan diri kat seashore dengan angin meniup+mengulit sampai la saye telena kat krusi mat saleh berjemur tu!

Kan saya da cakap, best! Hahahaha…

Takke korang rase best bile sampai je, tengok ayer laut biru gelap, biru muda, turqoise bla bla bla…?

Takke korang rase best bile pegi snorkelling, si ikan comel nemo ada kat atas tapak tangan korang?

Takke ke korang rase best bile berkayak, kite leh pegi tempat mane yang kite ske n tengok coral kat situ!~

Takke rase best, bile malam² lepak di tepi pantai sambil berbual² dan bergurau senda?

Takke rasa best bila tak payah pikir apa-apa, juz tengok and dengar air laut menyanyi je?

Jawapannye, best wo! sebab saye da and slalu rase benda tu!

Marilah pergi holiday bersama rakan-rakan!

*p/s : satu je tak best! kulit jadi gelap! tapi saye pakai sunblock tebal²! Hahaha.

Advertisements

Owh Indahnya Alam!

Pelik tak bile manusia tak mau menjaga alam sekitar?

ah… bunyik cam pencinta alam sekitar sangat je aku.

kalo bebetol aku pecinte alam skitar, xleh la bli barang² gune plastic bag kan?

macam yang bodyshop buat. Refuse a paper bag! campaign…

Last month, aku gi bli barang kat body shop, diorang bagi paper bag yang sanagt sempoi…

Then a week after, diorang langsung da tak bagi any bag. Paper bag yang recyclable pun tak kasik, ape lagik nak bagi plastic yang da terang² xley nak recycle kan? Bagos!~ support la siket..

marilah support bodyshop campaign!~ Lalalala.

marilah support bodyshop campaign!~ Lalalala.

Rakan-rakan, marilah kita mencintai alam kita! jaga alam skitar. Jaga bumi kita. Support Earth Hour Campaign juge ye…

Seme orang dok kecoh Earth Hour Campaign. Kepo je tak jadik jugak… kene ar support. Marilah kite padam lampu pada 28hb 8.30-9.30 malam… Lalalala…. Mari kita padamkan semua lampu dan alat elektrik ya? bergelap seketika tanda sokong ok? Kalo kita tak wat, sape lagi.

Macam Lini, Taq dan Ming-ming wonderpet kate, ” kami tak besar dan kami tak kuat, bila bekerjasama semua jadi mudah! Ape yang penting, Kerjasama!~”

Tak perlu naek ‘kebuk terbang wonder pet’ untuk selamatkan bumi. Hanya perlu padamkan lampu untuk sejam sahaja. Da cukup untuk kurangkan global warming!~ Hoooyeah.. mari kawan-kawan.

Sayangi Bumi Kita.

Support Eath Our Campaign!

”]turn off ur light for vote!~ [8.30-9.30pm]** psst!.. big fan AF7. Sile korbankan kunsert anda stengah jam ye.. pe de ngan stengah jam tu… ulangan berpuluh² kali leh tengok ye..!~ lalalala…

Okey. Okey. Lagi pasal earth!

Last week, aku kne gi inspection kat Pulau Rhu whuch is one of da pulau kat Terengganu selaen Pulau Perhentian, Pulau Redang, and Pulau Kapas… cantik. Tapi kecik. N komersial value kurang sebab jarak dia dekat sangat ngan tanah besar.

Back to story!~ aku kene value untuk pindahmilik chalet. Ade orang nak jual and ade yang nak beli. Harge? 1 million. Punye la smangat gi inspection, tgk² tenpat dia adalah sangat tak best ok. Tak terjage and macam sangat kotor. Asal la tak jege.. Sayang gile.. Jual nak mahal plak.. seb baek la ade buyer..!

Yang si buyer tu, memang kene wat banyak gile renovation, and… sile jage pantai dengan baik. Kat situ area banyak coral. Sayang kalo tak jage tu!~ Haish…….

Kalo la dapat kat aku resort tu… pergh… mesti aku upah orang cam saiful apek cam citer duyung tu… hahahaha. Jage pantai bersama monyet bernama orix. Hahahaha. Pastu leh jumpe duyung.

Wahh… Indah!!!!!

BTw, rilly hope owner baru resort tu leh wat resort jadi chantek kembali…

Baru la bes…

cube anda lehat. pantai yang terbiar ini! sungguh menyedihkan.

cube anda lehat. pantai yang terbiar ini! sungguh menyedihkan.

oh. saye kecewa sbenanye dengan pantai itu. Haisshh!

oh. saye kecewa sbenanye dengan pantai itu. Haisshh!

* sila lihat tepian pantai itu. benteng² terbiar… adeih.. sakit mate meyh..

ini resort yang cam terbiar..

ini resort yang cam terbiar..

Hehehehe... jangan marah ye..!~

Hehehehe... jangan marah ye..!~

Hahaha.. last..

silelah tgk keindahan ciptaan Tuhan pule…. kehkehkehkeh..

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey