resume

kenapa pause?

itu soalan yang takde jawapan.

Kejadian satu

Aku gi K.L…

Last week nye citer la ni.

Knape? Saje² plus ade besday party.. (erk…)

Aku nek Bas. Da dok lame dalam bas kan, Tetibe cam da lege je sebab kat sebelah aku cam xde orang. Hooorey!~ Leh aku menakhluk mimpi yang indah di dalam bas! yes!

Tapi umpama mimpi dalam mimpa ( eh, ade kan tajok lagu neh? ). Datang ah sorang manusia.

” Awak, beg kite same la… !”

waaahh.. bangangnye! then die dok sbelah aku

Ade gak ke nak beg same ngan aku? dok sbelah plak tu. Da la aku bawak beg laptop tapi tak isi laptop. Aku rase mamat tu pun, mesti cam aku. Menyalahgunakan function beg laptop. Haha.

” ade gak ke manusia dok sbelah aku… cis… kacau la!” – dalam ati je la yang mampu… sesambil wat muke baek ati sopan dan ayu.. lalalala.

” awak, nanti jangan tetukar da la beg neh ye.. bahaye tu”

okey. aku wat muke senyum kelat mannis. Pastu diam. Hey, aku teda mood mau borak.Aku ngantok la!

” awak, nak gi kl ke?”

Ya Rabbi… lagi mau tanya ka? Kau ada nampak bas neh tulis nak gi jb ke? ( ok, dalam ati je aku mampu sumpah sranah)

” Erk, knape? bas neh nak gi tempat laen ke?”

” Gi kl la kan?”

” Da tu nak gi mane lagi. Da terang² tulis”

~ Ahhh… Part paling bosan dalam bas!~

Baru je nak tlelap…

” awak blaja ke?”

Hey, orang nak tido la! Ape punye manusia la die neh.. Tolong la jangan jadi macam orang itu kalau anda seme nak nek bas!

Sampaikan, makcik ngan pakcik sbelah tanya. “kawan ke?” sebab beg sama n banyak je bcakap.

Sampai ke tahap macam tu tau tak!!!!!

Da sampai kat tempat brenti,

” awak jom ah turun minum, saye blanje”

Hahahaha… aku nak tido la wei.

” er, takpela. saye nak tido. ngantok”

Pelik kan… mesra tanpa memikirkan orang macam aku neh nak tido…..

Dalam dok beperang ngan emosi.. ( haha, ade gak la pekataan emosi). Mamat tu ade la bagi kad. Name pe ntah. Sharul ke ape… Tapi yang paling bes, die keje JPJ.. JPJ…

Kahkahkah. Esh, neh nak kene berbaek neh… dekat ibu pejabat terengganu plak tu… itukan sudah bagus… Seb baek aku tak memberikan sumpah seranah yang terlalu berat. Kahkahkahkah.

” ape no phone awak eh?”

” 01 bla bla bla…. sms ah kalo free. “ Okey, aku jawab ngan confident. Aku bagi no mngarut². Hahahaha… siap suh sms lagi.. mampos ah…

Takpe, aku kan ade kad die.. kalo ade pape yang berkaitan leh je sms. Contohnya, saman! ohye, aku ade saman nak kene langsai. Speedtrap. Ampeh punye JPJ….

Sekian, cite JPJ yang ampeh saman aku ngan abang JPJ yang ampeh gile banyak cakap kacau aku tido kat dalam bas. Moral of da story, jangan nek bas sebab lame sangat perjalanannye sampai kebas bontot dan jangan naek bas yang berjenama mahligai sebab seat die hell punye tak bagos. Keras beserta sempit. Ditrambah pula dengan pakej mamat sbelah yang kacau tido. sila amek pengajaran kesah ku ini.

Sekian.

* adalah dimaklumkan bahawa cerita di atas adalah diringkaskan yang teramat sangat.

Advertisements

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey