.kisah cik wanda yang tabah.

sakit kaki tau tak!

Aku tak pegi kelas sebab sakit kaki.

” Lohhh… ape kaitan blaja dengan kaki? blaja bukan pakai kaki”

Hey, cuba kau pakai otak sikit!

Untuk blaja ialah mesti ke kelas,

Untuk ke kelas ialah mesti naik tangga sebab kelas kat tingkat 5,

Untuk naik tangge ialah mesti pakai kaki,

Untuk pakai kaki ialah sangat sakit,

Untuk sangat sakit ialah SIRIES wa tanak!!!!!!!!!

Sakit siot teseliuh kaki sebab tejatuh tangge dan jatuh tejelepuk macam nangka yang baru nak buruk kene makan ulat!

“Kenapa cik wanda tak berhati-hati?”

Sebab mane la tau nak jatuh. Kalau tau pasni cik wanda akan jatuh, mesti dia akan berhati-hati pastu turun tangga satu-satu. Pastu turun tangge tanpe beborak dengan kawan-kawan a.k.a penonton aksi stunt cik wanda.

Kalau la tau berurut sebab seliuh tu amat sakit yang sangat tahap gaban satria baja hitam punya kekuatan. Mesti aku takkan brangan nak jadi nangka buruk lagi!

Thanks kepada cik wani (kawan saya yang slalu dibuli) dan nor diyana (kawan saya yang paling chantek) sebab temankan saya pegi berurut kat rumah maklang (bukan pasangan kawan saya yang saya panggil paklang!).

Super duper thanx to apai jugak. Sebab sudi membawa hamba (tuan puteri ini)~ ke rumah maklang itu. Dan ke klinik juga. Walaupun terdapat beberapa agenda lain juga yang kau laksanakan di klinik itu!

” eleh wanda. kau nak pegi berurut macam nak pegi besalin. seme bende nak bawak” (diyana, 2010)

Biar la! Sebab aku da tau, mesti saket punye! so, aku bawak air kosong and towel kecik untuk lap mutiara-mutiara yang bakal jatuh dari mata aku neh. Seb baik aku bawak! sebab bukan stakat mutiara yang kuar. Emas, perak bagai pun kuar. Macam ade paip kat mata neh!

” kau mesti tak meraung sebab malu kat aku kan?” (apai, 2010)

Takpun. Sebab raungan aku lebih melalui mata. bukan mulut. Hahahaha. Oleh kerana ada tabir dan kau tak dapat melihat keadaan aku dikerjakan mak lang, mesti kau kurang dapat feel keseksaan itu!

Papepun. Thanx kepada yang terlibat. Nanti aku blanje pas aku kaye raye kawen ngan dato; yang berstatus duda. Motif asal cerita ialah menyatakan aku sakit kaki tak dapat ke kelas (bukan kerana malas) dan menyatakan perasaan sayang kepada kawan-kawan yang terlibat.

p/s: Sakit kaki aku langsung tidak membataskan untuk aku ke pizza hut cik apai belanja petang ini. Harap maklum.

Advertisements

hari dugaan buat aku… uhux…

assalamuaalaikum..
da agak lame aku tak memblog kan diriku yang comey ini.. uhux..
aku… aku…. tak berape nak best skang keadaannya… kenape?
sebab…. Vi saye… accident.. huhuhuhu.. sangat
 

so, da story begin…..

seawal 6.45 pagi, pas smayang subuh tros aku tak tido… tapi telelap sket je… then 7.15am tuh, cik wani mai kejut aku plak… kitowang kemas-kemas barang dalam keter.. tapi out journey tepakse ditangguhkan coz kene tunggu pakcik yang jage stor ( coz of kami nak simpan barang) mai..
then kol 10am, cik wanda mule arr grakk…. from jb heading to kay ell yahhh…. sesudah berhempas pulas ngan paper pak hamid sehari sebelumnye… perghh… trase cam bebas giler..
tapi.. aku tak la over excited, bese² je…

” ello mak, lini da nak grak gi kl neh.. 3 orang ngan wani n erin. 2 krete, put lagi satu, die drive sengsorang..” ( dlm bahase loghat kampung aku la…)
” okey, bawak krete leklok… ( dan segale pesanan cam beser orang tua la… aku pun da hafal sbennaye ayat die…)

then aku pun gerak la….. singgah lak kat shell isi minyak la, takkan gi soppim plak… sterusnye isi perut kami plak kat drive thru sbelahnye tu…
teringat² kat beef foldover yang tak nyempat aku nak makan tuh..

then si vd (boifren wani) plak menelepon.. pesan drive leklok… dan sesaat itu ugakle aku pakai seat belt.. tlupe plak nak pakai tadi!

drive.. da journey begin..

aku otw nak ke KL sbenanye…. so, drive JB-KL… PLUS highway

” esh cube ko tengok lori tuh, tak padan ngan besar, slumber je nak potong²” cam bese la… banyak lak komplen aku.. huhuhu

that time aku kat lorong kiri..
then dari lorong kanan, tat lori nak plak gi lorong kiri… tat time kete aku da kat depan..

” gedegang… gang… gang…” uiks… lori tuh langgar kete ku yang comey ini….
erin da pucat da…. ” wanda… wanda…”

serte merte kete berpusing… pergh.. mase tuh… aku blurr gile…. x sempat nak pk… eh.. aku accident ke.. eh.. ape neh… tau² je kete da melintang jalan… aku pusing kanan, aku nampak ekor lori yang sarat kontena tuh datang nak libas kete aku….. my God!!!!

that time, aku tutup mate, ALLAHUAKBAR… n mengucap.. bukan aku je… wani n erin same… kire da redha la pape nak jadi pun..

pas beberape menet, aku bukak mate… aku tak pape, Alhamdulillah… esh.. idup lagi aku neh… memang Tuhan sayangkan aku… aku je yang tak sayang Tuhan asek tinggai smayang… ( tp pas kejadian, aku da insaf.. 🙂

erin cepat² suh kuar, kot pintu sbelah kiri… memandangkan yang belah kanan da langsai kene ngan lori tuh… aku ngekot je memandangkan aku blurr tak abes².. huhuhuh… ha… accident tuh happened kat km20.8, lebuhraya PLUS, JB-KL, kol 10.35… lebey kurang arr.

erin nangeh.. wani pun nangeh… memasing tepon boifren kot.. ( aku tak sure sgt).. aku macam bengong… then lame sket br ke alam nyate.. then tros tepon mak aku… cian plak kat mak aku…. tekejut.. padahal aku ok je.. kazen aku kate mak aku cam longlai… cian mak..

the, aku tak tola… camne keadaan nye kat umah…. mak aku kate leh tahan kecohnye… huhuhu… cik wandalini pye pasai..

kite ke tempat kejadian plak… beberapa saat pastuh ade la bro sowang datang.. tanye kitowang tak pape ke… baeknye die… then die suh aku cpt2 amek brg beharge takot kne curi plak kat penonton laen… bro india plak dtg suh aku amek pic of da xcident.. aku kan blur x habes²… aku gi je la amek… hehehe….

(

then.. polis datang… tanye² soal siasat… mintak lesen.. mintak i/c dan sgale… die tolong tukarkan tayar skali.. thanx abang polis 🙂

tepon aku x abes² bedering la…. macam² orang tepon.. aku tak larat nak angkat…

lagi satu, aku tak tau le sape tepon kelasmate ku tersayang kat utm tuh.. wani kot… seme datang beb… thanx guys… 🙂

apis ( x mandi lagi pun cepat je datang…) , khai, nizam (even nak gi dating, pospone dlu jap… thanx so much… pun tak mandi lagi gaks), apai n awek skali ( terdating kat balai polis ye), jai, baiman… thanx banyak² eh…. tak dapat nak balas budi korang… nanti kalo de rezeki lebey aku open table eh…

tak lupo gak… makcik aku mai…. mai amek aku n mai tgk aku nangeh.. hahahaha..

datang manusia name alias nak tolong… setel semenye.. ntah apis ckp, org camtuh panggil je die callman… aku pun xtau.. tak penah.. takde expirience.. aku ngekot je…

seterusnye gi balai polis… polis amek keterangan.. then gi antar keter gi perodua…. vi saye kene tahan kat wad lam area 2 bulan kot… huhuhuhu.. gonna mish u hunny….!!

then aku balek pasir gudang, umah makcik aku, malam tuh amek bas balek umah.. x jadi gi k.l….

skian la citer aku…. panjang gile.. x pnah menulis panjang camneh…

 

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey