Teka-teki pulau saya!

DSC02337

here i am! perhentian Island!

Jawapan teka teki ( erk, cik izad je kate saye berteka-teki!~)

Saye ke Pulau Perhentian! a.k.a Perhentian Island.

Dengan siapa? bersuka riakah? berhoneymoon kah?

semuanya tidakkk! salah semuanya!

Berhari Keluarga bersama warga opis…

Lalalalala…. Proud to be a trainee. Hahaha, tibe je! sebab da abes pun! Wei dunia!!!! aku da abes berpraktikal!!! aaahhhh…. seronot!

Kenapa pulau perhentian yang dipilih? Ntah! tanye la kat diorang! warga kerja di sana! nak tanyakan saya? mestila saya akan.. ” baiklah, saya setuju” – Kan saya trainee! mesti patuh dan tak mengada ngada serta demand!

Masuk kali ni, saye gi pulau perhentian tu da kali brape ntah! Hahahaha.. asek tmpat tu je tau nak gi… Bukan nak gi tempat laen! Tau ar umah hang dekat jeti pulau perhentian! – Nak wat camne wei… orang da ajak, pogi je la!

Mari-mari kite tengok² gambar yang saye syok sorang² bez!

08052009(002)

Itu ialah gambar dijetty. Cuba lihat muka cik wanda! (paling kanan). Muka pasrah sebab bot cam lambat sampai! spoiled btol!

08052009(016)

Ohh... boat da sampai! lihatlah.. kan saya girang mengambil gambar. Jakun btol!

DSC00210

uniform mandi manda di lautan saye!

sunset! yes, saye sempat! sunrise? hahaha.. tak kot..

sunset! yes, saye sempat! sunrise? hahaha.. tak kot..

indah bukan?

indah bukan?

:)

🙂

cik wandalini

cik wandalini

Part paling best, snorkelling kat taman laut. Tengok pelbagai benda yang slalu saye tengok kat tivi.

n relax+melenakan diri kat seashore dengan angin meniup+mengulit sampai la saye telena kat krusi mat saleh berjemur tu!

Kan saya da cakap, best! Hahahaha…

Takke korang rase best bile sampai je, tengok ayer laut biru gelap, biru muda, turqoise bla bla bla…?

Takke korang rase best bile pegi snorkelling, si ikan comel nemo ada kat atas tapak tangan korang?

Takke ke korang rase best bile berkayak, kite leh pegi tempat mane yang kite ske n tengok coral kat situ!~

Takke rase best, bile malam² lepak di tepi pantai sambil berbual² dan bergurau senda?

Takke rasa best bila tak payah pikir apa-apa, juz tengok and dengar air laut menyanyi je?

Jawapannye, best wo! sebab saye da and slalu rase benda tu!

Marilah pergi holiday bersama rakan-rakan!

*p/s : satu je tak best! kulit jadi gelap! tapi saye pakai sunblock tebal²! Hahaha.

kAweN!!

Wah…. juz come back from umah Reyla.. de makan² ciket.. Incip Eno pun pegi. huhuhuh… besh!! kritikan terhadap makanannye: Gulai kawah yang besh disertai dengan ayam percik… (sangat seronot dimakan) n not forgot, air sirap.. (kene ngan slere aku beb) well… thanx a Reyla!!! siap tapau wat balek buah pauh (mangge) lagi.. lalalala… itu sudah wajeb kalo gi mahnye…. adakah muka ini muke tak malu.. ahhh… n untok adek reyla, camat bajar ye dik.. amek medic, bagos, nanti leh jadi dokter then aku leh mintak m.c.. wakakaka!!

Tadi borak².. wahh beshnye… citer balek pasal member lame.., membe kat mrsmpc dlu… macam² kuar… heh.. Hey..!! not gossipin okay!!!!!!! ( adakah aku baek sangat?) mase borak, eno plak citer nak gi bercuti sane sineh.. waaahh!!!! sangat seronot… nak gi ugak..!!!

Eno nak pi Kuching the nak gi KK plak… huuuhuhu.. eno!! saye jeles!! ( saye siyes neh!!) pastu plus² nak gi Bali plak!!! (saye lagi la jeles..) tetibe tingat plan Cik Hawa plak… huhuhuhu… nak pi Bali this Aug.. mengajak saye skali… wahh beshye.. n i’ve told ‘My Fren’ already.. die kate : ” leh la nak gi kalo u nak gi, i leh lagi nak korek² duet neh” wahhh!!! nak! nak! nak! ” u.. siyes.. mau pegi…”

TAPI

Duet!!!! duet!!! mane nak korek kat ne… ‘myfren’ takpela…. duet betimbun.. aku?? nak kene watt pasport lageh!! ( sangat sadis kan me takde pasport!!!) tapi sangat rugi tak gi.. ngan membe beramai²… camne neh… (akhirnya aku menemui jalan buntu…. argh!!!! tak ske.. tak ske!!!)…

Haisshh!!!! camne la nak gi Bali… Si GG ajak gi Singapore lageh… n dengar² plan nak gi Bali pun die de gaks… Mane satu neh…?? ehmm… ape la..

Pening² ngan Singapore n Bali, plan ‘girls out’ nak pi a’famosa resort Mlake pun tak Lepas beb!!! yang neh kitowang plan nak pi this July.. (kitowang=aku,sya,farah,mint oso yana, g’are, wani n iliks) uhuhuhuhuh… yang neh pun tak wat pape lagi.. hesh.. banyak tol plan dalam kepale hotak aku neh.. jangan satu pun tak jadiks sudah ye cik wandalini!!! (hhooooyeaah….! meremind diri sendiriks)

hahahaha… mase gi umah Reyla makcik tuh plak ajak gi Genting.. waahh!! kedudukan aku skarang gi genting pun tak lepas ok???? sangap, sengkek, pokai dan sgale… lam wallet de 50 je!!! lam bank, lagi la beb!!!! RM 0.00!!!! tolonglah… duet.. menjelma dari langit… duet.. mai la kat aku neh… “songkrang.. sonhlai.. wanaprangprang…. ” (menjadikah jampi aku?)

Tapi satu je bende yang lepas aku nak pi… Reyla ajak gi kursus kawen!!! yess!!! yang neh aku lepas la.. sebab musti mak aku nak sponsor punye… huhuhhuhu.. yeye aku nak gi kursus kawen eh… aku nak gi skarang….!! sebab nanti pasneh orang kate, nanti nak kene wat ala² camp!! sux.. kne bace quran, ngafal n sgale macam.. huhuhuh tanak la aku!!!! huuhuhuh… cukup la sehari gua tadah tlinge beb… n jeng..jeng.. jap lagi musti aku gatal nak kawen.. hakhakhak… ehm… ahad neh nak pi daftar.. marila kawan².. kiter berkursus… lagi cepat lagi bagos… kaf ba ro kaf alif ta nun….!! leh ar…. 3 years to go.. nak kawen… nanti korang datang la eh…. tak yah bawak adiah, bawak je calon untuk aku kawen… takde calon.. (wah! promote!!!)

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey