merepek minyak.

Harga minyak naek lagi. fuh! uhm.. camne eh nak wat… tak plak ptptn nak naikkan jumlah duet nak bagi kat saye. Parents pun, takde plak ura² nak bagi duet lebeyh. Tapi minyak plak gi naek.. Bagaimana ya? haruskah pemakanan ku di catu dan juga segala pembelian barangan² mengikut hawa nafsu semata mata itu? uhh…

B4 neh nak full tank almost rm60. pas neh mau tak hundred! waahh!!!! kopak la saye pasneh….

Terpikir plak mau blaja motor. huhuhuhu….. bukan tak pandai bawak motor, da pandai, tapi takde lesen! Ntah kenape la bapakku tanak bagi amek lesen motor. Tapi kali ni macam kene tekad je, tekad amek lesen motor then bawak motor gi utm. baru ar jimat. huhuhuhu. kan? ( kate ye!)

Tapi, saye tak analisis plak camne dengan kadar kenaikan minyak kali neh, berapa jauhkah saye leh bergerak. kalo before neh RM10 for 40km lebey² sket…… skang brape ye… (cube anda kire..) wekk.. hehehehe… before neh rm10 for 9.210l rite? pasneh akan dapat 3.9 liter lebey² je kan? (erkkk, ke salah aku kire?) ntah la… Before neh kalo isi rm10, leh la dalam 5 kali ulang alik gi kelas. tu pun kalo tak pegi tmpat laen langsung. pasneh taktola brape ye…. nampaknye pasneh kne la kurangkan aktiviti merayap ‘helang putihku’. ye, ini name yang cik apai bagi kat myvi kesayanganku. and sejak dari tu, seme orang panggey ia helang putih. maybe la sebab ia ade bulu² kat depan yang Sooo0o0o seXy itu. ia sangat comey, sangat rindu la kat die… (hahaha, saye da mule mrepek) lupekan yeah, now ia kat workshop and smoge ia slamat menjalani sesi rawatan…

 

hek… ape telah saye merepek? ok lah, saye mau tgk tibi ‘citer bicara cinta’. huk…. tapi sangat tensen la, die ulang yang last week plak. menci tol astro neh. korang tengok tau, best citer die. every wed 9.00pm. Fazura, aqasha n beego blakon. hak3… 3-3 saye ske… 🙂 Eh, korang tengok citer ‘Ezora’ tak? saye tengok! besh, sebab saye ske Fazura sbenanye.. hehehe.. n Beego pun saye suke…. citer ezora ialah pada setiap 6.30pm mon-thurs. ngeeee!!

Advertisements

cian..

aku bacer paper pasal rumahtangge si beego, plakon yang bes kegemaran ramai itu… sudah divorce.. cian die… siap leh wat pernyataan, 9 tahun becinte, 10 hari bersame…

tu la… aku rase, kalo becinte lame² pun tak gune gak…

jadi, jangan la becinte lame².. membosankan… hahaha…  tapi kesah si beego mmg sangat tragis bagi aku…. tu la.. susah kawen ngan orang kaye neh. asek pk orang nak harte die je… aku benci tol ngan orang-orang kaye sedunia ini.. sebab aku tak kaye kot, tu yang aku benci..

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey