Kan Best kalo begini selalu~

tension yang dibuat-buat!

Kan best kalo begini selalu….

Dok umah, balek umah sesuke ati

Hoooyeah… aku ponteng class sminggu then balek umah.. best wo… kenikmatan nye tak terhingga! ponteng class ialah bende yang berdose. Tapi best! ++ dok umah… makan mak masak (ooopss.. mak saye masak ke?), berjalan-jalan umah saudare mare, glak² jahat ngan kazen. Hakhakhak.

Kendian…

Shopping … shopping…. tak kire la kat mane. Kalo da kaki tu… Mane-mane je boleh. Penah skali aku gi klinik sebab demam, then gi bershopping plak kat klinik sementare tunggu turn nak amek ubat. Beli makanan! Hahahaha~ Marathon shopping sehari darik kol 9am to 11pm non stop! we just breakfast kol 9 pagi then dinner pas abes shopping… gile tetibe stamina aku jadik banyak… ngehngehngeh~ tapi duet jadi tetibe kurang.. haishh!~

Kan best kalo begini selalu…

Assignment tak banyak menimbun… hanya baru ada 2 assignment + 1 FYP. Boleh rehat-rehat n tak bizi macam biase..

padahal…

Hahahaha.. aku bizi bukan pe pun. Bizi ngan Facebook! yang memang melalaikan. Farmville yang kuase patbelas melalaikan manusia n cafe world yang boleh buat manusia untuk beramal ibadat!~ Haishhhh~!!! Go away those games! Okey, aku men gak….

Kan best kalo begini selalu….

Aku tayah pulang ke JB malam neh…. OMG. Seksaan tu…… Menakutkan bile tengok accident kat tivi malam tadi… Bas Sani Express kat hiway plus! ngeri. ngeri. ngeri.

“knape tak amek flight je wanda?”

Tak konsisten n efficient la kalo nek flight! (hahahahaha…. alasan untuk orang yang takde duet sbenanye!). Kalo amek plane, sah-sah skang aku da kalot skang nak grak gi airport kb… Da la kene transit! menunggu kat KLIA untuk next flight ke JB. Ahh… sungguh buang masa! Baik aku naik bas je! kan? kan? Naek, tido n sampai… tarrraaaa!~

Kan best kalo begini selalu….

Tayah pk. Nak blaja ke keje? nak sambung study ke, nak keje dulu…. Kalo gi JB, jumpe kawan-kawan. Its gonna be the main topic. Pelik! tayah pikir lagi leh tak? huhuhuhu…. srabut la. kusut la. Mengenangkan, aku yang nak tua lagik stahun. (maaf, tiada kaitan!)

Sekian. Tension yang dibuat-buat.

Advertisements

resume

kenapa pause?

itu soalan yang takde jawapan.

Kejadian satu

Aku gi K.L…

Last week nye citer la ni.

Knape? Saje² plus ade besday party.. (erk…)

Aku nek Bas. Da dok lame dalam bas kan, Tetibe cam da lege je sebab kat sebelah aku cam xde orang. Hooorey!~ Leh aku menakhluk mimpi yang indah di dalam bas! yes!

Tapi umpama mimpi dalam mimpa ( eh, ade kan tajok lagu neh? ). Datang ah sorang manusia.

” Awak, beg kite same la… !”

waaahh.. bangangnye! then die dok sbelah aku

Ade gak ke nak beg same ngan aku? dok sbelah plak tu. Da la aku bawak beg laptop tapi tak isi laptop. Aku rase mamat tu pun, mesti cam aku. Menyalahgunakan function beg laptop. Haha.

” ade gak ke manusia dok sbelah aku… cis… kacau la!” – dalam ati je la yang mampu… sesambil wat muke baek ati sopan dan ayu.. lalalala.

” awak, nanti jangan tetukar da la beg neh ye.. bahaye tu”

okey. aku wat muke senyum kelat mannis. Pastu diam. Hey, aku teda mood mau borak.Aku ngantok la!

” awak, nak gi kl ke?”

Ya Rabbi… lagi mau tanya ka? Kau ada nampak bas neh tulis nak gi jb ke? ( ok, dalam ati je aku mampu sumpah sranah)

” Erk, knape? bas neh nak gi tempat laen ke?”

” Gi kl la kan?”

” Da tu nak gi mane lagi. Da terang² tulis”

~ Ahhh… Part paling bosan dalam bas!~

Baru je nak tlelap…

” awak blaja ke?”

Hey, orang nak tido la! Ape punye manusia la die neh.. Tolong la jangan jadi macam orang itu kalau anda seme nak nek bas!

Sampaikan, makcik ngan pakcik sbelah tanya. “kawan ke?” sebab beg sama n banyak je bcakap.

Sampai ke tahap macam tu tau tak!!!!!

Da sampai kat tempat brenti,

” awak jom ah turun minum, saye blanje”

Hahahaha… aku nak tido la wei.

” er, takpela. saye nak tido. ngantok”

Pelik kan… mesra tanpa memikirkan orang macam aku neh nak tido…..

Dalam dok beperang ngan emosi.. ( haha, ade gak la pekataan emosi). Mamat tu ade la bagi kad. Name pe ntah. Sharul ke ape… Tapi yang paling bes, die keje JPJ.. JPJ…

Kahkahkah. Esh, neh nak kene berbaek neh… dekat ibu pejabat terengganu plak tu… itukan sudah bagus… Seb baek aku tak memberikan sumpah seranah yang terlalu berat. Kahkahkahkah.

” ape no phone awak eh?”

” 01 bla bla bla…. sms ah kalo free. “ Okey, aku jawab ngan confident. Aku bagi no mngarut². Hahahaha… siap suh sms lagi.. mampos ah…

Takpe, aku kan ade kad die.. kalo ade pape yang berkaitan leh je sms. Contohnya, saman! ohye, aku ade saman nak kene langsai. Speedtrap. Ampeh punye JPJ….

Sekian, cite JPJ yang ampeh saman aku ngan abang JPJ yang ampeh gile banyak cakap kacau aku tido kat dalam bas. Moral of da story, jangan nek bas sebab lame sangat perjalanannye sampai kebas bontot dan jangan naek bas yang berjenama mahligai sebab seat die hell punye tak bagos. Keras beserta sempit. Ditrambah pula dengan pakej mamat sbelah yang kacau tido. sila amek pengajaran kesah ku ini.

Sekian.

* adalah dimaklumkan bahawa cerita di atas adalah diringkaskan yang teramat sangat.

catatan siket²

 

+ Assalamualaikum +

 

+ Saye nak cakap saye sangat hepi, kete saye yang accident hari tu da siap +

 

+ bagi yang tak tau, leh tgk previous entri, ngeh3 +

 

+ Gumbira rasanya hati +

 

+ Nak gi amek kat Kulai, hari ahad malam naek bas +

 

+ Tak sabarnye! +

 

+ Plus plus jumpe ngan ‘fruit heart’ skali +

 

+ 2 in 1, ok +

 

+ doakan saye slamat ok? +

 

+ takot la nak naek bas +

 

+ sebab taktau nape tetibe takot +

 

+ huhuhuhu…. +

 

Teruskan membaca

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey