catatan siket²

 

+ Assalamualaikum +

 

+ Saye nak cakap saye sangat hepi, kete saye yang accident hari tu da siap +

 

+ bagi yang tak tau, leh tgk previous entri, ngeh3 +

 

+ Gumbira rasanya hati +

 

+ Nak gi amek kat Kulai, hari ahad malam naek bas +

 

+ Tak sabarnye! +

 

+ Plus plus jumpe ngan ‘fruit heart’ skali +

 

+ 2 in 1, ok +

 

+ doakan saye slamat ok? +

 

+ takot la nak naek bas +

 

+ sebab taktau nape tetibe takot +

 

+ huhuhuhu…. +

 

Teruskan membaca

Advertisements

sambungan dugaan aku..

erm… kalo korang bace post aku yang da lepas…, (ala, post aku bukannye banyak sangat pun-bace je la) yang part dugaan buatku… pas aku accident, aku balek ganu.. bas kol 8 malam from pasir gudang (umah makcik aku) then sampai dalam kol 6 lebey.. penat gile. Ye la, tringat² lagi ar.. sampai umah je, mak aku peluk aku.. ( ala² xnak lepas tuh.. wawawawa… teharunye!). Then aku rest la…

Kol 7.50 pagi… Mak aku kejut aku cakap Attir (kaZen aku) accident plak…. mase on da way nak gi skolah adus…. Ya Allah, banyaknye dugaan. Tapi aku leh je tido balek jap.. ( konon mamai).. ingatkan kene langgar bese je. Then mak aku datang lagi… cakap kaZen aku tak sedar…

OMG!! aku capai je towel, gi mandi.. (sempat lageh ye..) tros gi kat emergency hospital.. sesampainye kat sane Mama (makcik aku) peluk aku… die kate, macam 50-50… My GodneSs! aku teduduk skejap… otak aku da blank gile²… o0o0 ye, Mama aku tuh die agak tau coz die nurse.. n agak mengetahui la condition tuh.. lagi[un die da sampai awal n tau sgalenye.. kazen aku tak sedar, kepale die terhentak kot… n doc kate, maybe de bleeding kat otak…

siyesly, aku tak panah hadapi keadaan camneh…. ( tetibe rase cam dlm drama lak.. lalalala).. n kalo nak tau, tukang langgar kazen aku tu, ialah cikgu die sendiri.. damn!!! tak kire!² aku nak gak marah kat die… sebab pe? bace arr kat bawah tuh!

Doctor ckp, kene antar kat HUSM kot.. coz da kritikal… memandangkan kitorang antar gi hospital daerah je.. (tu la yang paling dekat.. uhux!) uhuhuh… aku tros grak skali ngan ambulan stuh… tapi tak la naek ambulans.. nak naek, tapi org tak kasik.. geram tol… naek kete je la.. then, sampai kat HUSM (kat kubang kerian, kota bharu), orang HUSM ckp, CT scan ( aku pun xto pe.. tapi kind of alat yang leh scan kpale) xley gune… sebab? rosakk…

Wutt!!!!!???? rosak?? how can… Hospital University Sains Malaysia.., boleh rosak alat yang penting macam tuh!!! my God.. so, kene la antar kazen aku yang kritikal gile tuh kat hospital Kota Bharu plak… leh je angkut sane sini orang yang da nyawe² ikan camtuh!

Citernye, sampai laks kat sane, masuk kat emergency zon merah (zon tenat) <—- aku pun baru tau sbenanye… hehehe.. pihak hospital Kota Bharu da dimaklumkan pasal patient neh bt HUSM.. so, die kate, kene que… nak wat CT scan coz orang ramai…

lagi skali…, WuuTTT!!!??? yang tenat² gile camneh pun kene que ke??? ape la…. pak aku da hangen, gi marah kat orang spital (konon samseng la tuh..) then baru la diorang dulukan.. bangang kan??? tak paham tol.. 3 jam kitorang tunggu!! tak kene kat anak sendirik.. leh la wat rilek je.. n sepanjang kat emergency room tuh, xde sape pun yang jenguk kazen aku neh.. i mean Doctor ke.. sape² ke… padahal kritikal.. x sedarkan diri… sampaikan aku leh masuk.. aku sempat lagiks amek gambar… betape takde orang nak amek port.. fuhh!! heran…!! kat bawah tu gambo yang aku sempat amek tu.. huhuhuh…

 

ni la kazen aku mase ngah tunggu que kat hospital...

Then kami amek inisiatif tepon pakcik aku yang dulunye pengarah kat HUSM ( tp skang die dekan kat uia) … die tekejot gile then tros die kol pihak hospital Kota Bharu.. baru la diowang besungguh² nak tgk²kan kazen aku tuh… 0o0o0o0o0o0wwhh…. kene anak beranak pengarah hospital or orang besar² dulu baru nak amek port eh?? herann! camne kalo ngan orang laen yang tak kenal sesape? mesti di ignore macam binatang je… ingat patient tuh ikan ke? ikan takpela, mati leh makan! so, kire benasib baek la pakcik aku tuh ialah antare orang yang disegani ( dlm famili aku, die je la manusia yang up sket… yang laen seme manusia normal – hahahah) maklumla, aku neh famili sederhana jer..

pas wat CT scan, then kazen aku di angkut balek ke HUSM… fenin aku…. cian die kan…? asek kene angkot gi sanesini…. masuk plak emergency HUSM lagik skali… br la leh trime rawatan… tadi kan gi scan je…  pastu doctor tu plak cakap takde harapan.. kitorang pe lageh, da berbesen ayer mate neh..! lagi skali kol pakcik aku yang bekas pengarah tu.. ( senang citer name die ayah chik)… then ayah chik tros kol HUSM, ckp pasal kazen aku tu sdare die.. pastu kan, tros dtg doc pakar… ayah chik aku pe lageh, tunjuk la kuase veto die! mengarahkan doctor itu untuk wat pape yang patot.. (katenye doc² pakar kat situh kebanyakan anak murid die…) baru la diorang besungguh nak rawat…. aduhai.. peliknye dunie….!!! hospital kang tempat mrawat orang saket, kenape nak pilih²!?

so, malam tu tros wat operation, tebuk kepale die, buang bleeding n tekanan kat otak kazen aku tu… n kaki die patah.. so, need to letak besi… operation completed n successfull.. dalam kol 1a.m…. kitorang tunggu… mmg dari pagi… ye la, sayang beb.. kazen aku, macam adik bradik sendiri.. rapat! then pas seme² bende da wat… kazen aku koma…. doc kater normal la… bergantung kat die samada nak kuat or tak lawan penyakit…

agak lame la die koma… 3-4 hari la. n dok hospital la die… cian tol la… tapi skang da sedar… beransur² pulih….. kaki patah… takleh bangun lagi… tulang die tak kuat.. bahu die macam tekehel.. n mate die jadi cam juling skit… n mate die lambat skit leh interaction ngan otak… doc kate normal n hopefully he’ll be fine n recover soon.. cian la, budak baru darjah 4… da kene macam²…

haa….!! aku nak sambung pasal tukang langgar kazen aku! he is a teacher… cikgu kazen aku sdiri.. ajat math… ye! memang la ia kemalangan, tak sengaja… tapi dia laju!!! amat sangat… depan pagar sekolah, tapi bawak kete laju… bout 60-80km/j.. gile hape…!!! tmpat kejadian bukan kat jalan besar pun! jalan anak…. hape jenis cikgu la… tak reti² nak pk… name je cikgu…. ( lalalala… aku konpem die tak bace aku tulis neh!) n setelah di soal siasat, mmg die tuh kaki pecut… sangat tekenal di kalangan cikgu² laen.. kan da kene.. padan muke.. baru la menyesal tak sudah… muke mmg la macam besalah… mintak maaf banyak² kali…. tapi its your fault!! mari kite sue die.. lalala.. takpun mintak gantirugi…. huh! geram tol… n on his request, die x bagi bitau kat kazen aku yang die yang langgar… kitorang pun turutkan aje la….. baik kan kami? lalalala… tapi aku benci cikgu itu…

hari dugaan buat aku… uhux…

assalamuaalaikum..
da agak lame aku tak memblog kan diriku yang comey ini.. uhux..
aku… aku…. tak berape nak best skang keadaannya… kenape?
sebab…. Vi saye… accident.. huhuhuhu.. sangat
 

so, da story begin…..

seawal 6.45 pagi, pas smayang subuh tros aku tak tido… tapi telelap sket je… then 7.15am tuh, cik wani mai kejut aku plak… kitowang kemas-kemas barang dalam keter.. tapi out journey tepakse ditangguhkan coz kene tunggu pakcik yang jage stor ( coz of kami nak simpan barang) mai..
then kol 10am, cik wanda mule arr grakk…. from jb heading to kay ell yahhh…. sesudah berhempas pulas ngan paper pak hamid sehari sebelumnye… perghh… trase cam bebas giler..
tapi.. aku tak la over excited, bese² je…

” ello mak, lini da nak grak gi kl neh.. 3 orang ngan wani n erin. 2 krete, put lagi satu, die drive sengsorang..” ( dlm bahase loghat kampung aku la…)
” okey, bawak krete leklok… ( dan segale pesanan cam beser orang tua la… aku pun da hafal sbennaye ayat die…)

then aku pun gerak la….. singgah lak kat shell isi minyak la, takkan gi soppim plak… sterusnye isi perut kami plak kat drive thru sbelahnye tu…
teringat² kat beef foldover yang tak nyempat aku nak makan tuh..

then si vd (boifren wani) plak menelepon.. pesan drive leklok… dan sesaat itu ugakle aku pakai seat belt.. tlupe plak nak pakai tadi!

drive.. da journey begin..

aku otw nak ke KL sbenanye…. so, drive JB-KL… PLUS highway

” esh cube ko tengok lori tuh, tak padan ngan besar, slumber je nak potong²” cam bese la… banyak lak komplen aku.. huhuhu

that time aku kat lorong kiri..
then dari lorong kanan, tat lori nak plak gi lorong kiri… tat time kete aku da kat depan..

” gedegang… gang… gang…” uiks… lori tuh langgar kete ku yang comey ini….
erin da pucat da…. ” wanda… wanda…”

serte merte kete berpusing… pergh.. mase tuh… aku blurr gile…. x sempat nak pk… eh.. aku accident ke.. eh.. ape neh… tau² je kete da melintang jalan… aku pusing kanan, aku nampak ekor lori yang sarat kontena tuh datang nak libas kete aku….. my God!!!!

that time, aku tutup mate, ALLAHUAKBAR… n mengucap.. bukan aku je… wani n erin same… kire da redha la pape nak jadi pun..

pas beberape menet, aku bukak mate… aku tak pape, Alhamdulillah… esh.. idup lagi aku neh… memang Tuhan sayangkan aku… aku je yang tak sayang Tuhan asek tinggai smayang… ( tp pas kejadian, aku da insaf.. 🙂

erin cepat² suh kuar, kot pintu sbelah kiri… memandangkan yang belah kanan da langsai kene ngan lori tuh… aku ngekot je memandangkan aku blurr tak abes².. huhuhuh… ha… accident tuh happened kat km20.8, lebuhraya PLUS, JB-KL, kol 10.35… lebey kurang arr.

erin nangeh.. wani pun nangeh… memasing tepon boifren kot.. ( aku tak sure sgt).. aku macam bengong… then lame sket br ke alam nyate.. then tros tepon mak aku… cian plak kat mak aku…. tekejut.. padahal aku ok je.. kazen aku kate mak aku cam longlai… cian mak..

the, aku tak tola… camne keadaan nye kat umah…. mak aku kate leh tahan kecohnye… huhuhu… cik wandalini pye pasai..

kite ke tempat kejadian plak… beberapa saat pastuh ade la bro sowang datang.. tanye kitowang tak pape ke… baeknye die… then die suh aku cpt2 amek brg beharge takot kne curi plak kat penonton laen… bro india plak dtg suh aku amek pic of da xcident.. aku kan blur x habes²… aku gi je la amek… hehehe….

(

then.. polis datang… tanye² soal siasat… mintak lesen.. mintak i/c dan sgale… die tolong tukarkan tayar skali.. thanx abang polis 🙂

tepon aku x abes² bedering la…. macam² orang tepon.. aku tak larat nak angkat…

lagi satu, aku tak tau le sape tepon kelasmate ku tersayang kat utm tuh.. wani kot… seme datang beb… thanx guys… 🙂

apis ( x mandi lagi pun cepat je datang…) , khai, nizam (even nak gi dating, pospone dlu jap… thanx so much… pun tak mandi lagi gaks), apai n awek skali ( terdating kat balai polis ye), jai, baiman… thanx banyak² eh…. tak dapat nak balas budi korang… nanti kalo de rezeki lebey aku open table eh…

tak lupo gak… makcik aku mai…. mai amek aku n mai tgk aku nangeh.. hahahaha..

datang manusia name alias nak tolong… setel semenye.. ntah apis ckp, org camtuh panggil je die callman… aku pun xtau.. tak penah.. takde expirience.. aku ngekot je…

seterusnye gi balai polis… polis amek keterangan.. then gi antar keter gi perodua…. vi saye kene tahan kat wad lam area 2 bulan kot… huhuhuhu.. gonna mish u hunny….!!

then aku balek pasir gudang, umah makcik aku, malam tuh amek bas balek umah.. x jadi gi k.l….

skian la citer aku…. panjang gile.. x pnah menulis panjang camneh…

 

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey