aku puase!~

sedap

Tahukan anda gambar apakah itu?

hahaha. Ayam penyek!

sedap! siriesly sedap. Hahahaha. Maafkan aku, sebab jakun!

Jakun baru reti nak makan nasi ayam penyek. Tu pun sebab ade orang rekemen.

Nasik die cam nasik biase je. N ayam pun cam ayam biase. Tapi die ketuk dulu ayam tu b4 serve.

Yang wat die sedap, die nye sambal! Marvellous!!! kalo kene ngan kedai yang sambal die best gile.., mak aih, siriesly tak tido malam!~ Sedap wo…

Ayam panas dan garing yang dipenyek, sambal, ulam n sup kosong. Simple but nice!~ Rakan-rakan, silela pegi mencube!!!

Aku rekemen bagi sesiapa kat area JB, pegi makan kat pandan city!~ Waaa….. sedapnye.. Lapor.. Lapor…  (aku puase ganti hari ni ok! xto la bile nak abes! huhuhuhuhu)

Aku rase aku leh tangkap camne nak wat sambal ayam penyek tu. Sebab penah tengok time pegi program anak angkat Yo! Rakan Muda masuk kampung dulu… Diorang wat sambal tu. Goreng seme bende dulu before tumbuk. Cili api, goreng. Bawang merah, goreng. Belacan, bakar. Bilis, goreng. ehm, banyak lagi yang digoreng sampai la sambal tu jadik marvellous!~ Hehehehe.. Tapi takkan aku nak wat sendiri plak. Tak feel ar.. Nak kene air tangan Jowo jugek!  air tangan ganu tak brape jadik kot! Sape Jowo kat sini! cepat pi buat skang!!!

Wah.. sedap plak mrepek di petang hari sepernungguan waktu berbuka ini. Adeih… hajat dihati ingin membuat sedikit research untuk Final Year Project (since lect aku marah sebut thesis ;p) tapi da tepesong kat wordpress plak! Hahaha~ maafkan aku!Tu pun nasen baik tidak sesat berjalan² ke rumah orang lagi!~ Izad amza da tukar rumah. Tapi aku tak gi mlawat lagis (wat housewarming la weh!). Peers yang chumilssss, beliau dan beliau, da ade blog memasing, pun lom gi mlawat lagi.. Blog rakan yang best nak follow time lapau pun da lame tak singgah, Rakan seperjuangan yang rajen bertanye bile mau hapdate pun aku da lame tak singgah rumah die (cik apai, aku da kemaskan yang bersepah!), Hutang tag bertimbun²(da leh wat bodo je kot!~). Blablablabla. Nanti ah!~

Okey da tamat. Selamat berbuke puase sesape yang ngah ganti puase seperti saye!~ tata~

Advertisements

keputusan badminton saye

Pertama..

Baru abes maen badminton.

Rupenye best men badminton neh eh?

baru ku tahu… Hahahahaha~

Memule, siyesly, aku mane la tau rules… jadi la cam kartun…

ekot je arahan ofismate aku… tenage pengajar saye… hehehe.

Maen satu game da reti skit²…

Stakat pukul² shuttlecoock tu, saye men blasah je la kan…~

Fuh… sangat besungguh² saye men macam nak g betanding…~

Orang len rilek, Saye da bepeluh sakan..

Kahkahkah. knape eh? Sah! tak penah bersukan!

Bukan men lagik preparation, 100plus+air kosong bla bla bla.

Woi!~ nak g men badminton ke nak bekelah?

Hahahaha~

Maen bergu, kumpulan kami menang.. Kahkahkah. klakae gile.

blatih 30 menet, menang?

musykil kan…

baru la saye tau.. takdela teruk sangat saye tak reti men badminton

Same je cam tennis kan? kehkehkeh. bezenye pegang raket sbelah tangan n hayun raket ke atas… Kehkehkeh~

Boss pun cakap, saye heran kalo ade yang tak reti men badminton cthnye wanda. Adehhh….

Ok. Ok. Ok….

Saye da pandai la boss!

Da ciap leh blagak neh!

Meh saye blagak…..

maen bergu, kump saye menang… pastu individu…

saye dapat no 2…. (rekod tu…~!!!!! bangee tu!!!!)

kahkahkah. ye la, orang jakun. tak penah maen badminton kan….

Next week maen lagi. Kami maen badminton sminggu skali…

ntah la sampai bile…

agaknye sampai la aku jadik champion kat jpph kot!

hahahaha. sile tunggu kucing dirumah saye tumbuh tanduk ok?

Yeay!~ saye sronot men badminton…!

Hahahaha. Bagus kan?

Bos nye pasal. Hari² dengar ceramah motivasi cam dr fadzilah kamsah darik boss..

maka saye pun da termotivasi skali..

Sungguh bagus boss saye kan? part time….

Boss saye kate…

” rajen biar berpada, rajen biar berfaedah-boss2009″

katanye, rajen² lah wat keje yang akan dapat banyak bagi ilmu kat kite…

Rajen wat keje pun, kalo bende yang still di takuk lame.. bile nak maju..

kehkehkeh. Tu sesi cramah bos saye.

Jadi, tayah nak jadi rajen sangat+nak tunjuk rajen sangat…

cukuplah rajen untuk kita tambah ilmu and tambah pangalaman kerana kite kan sedang belajar.

buzzybug kate, cedok seme yang ade. Mase keje nanti, baru fokus…

Kan da menjadi formula tu…

Boss+buzzybug=jadi pe?

Jadi, kalo ade lebihan keje n anda merasakan keje itu sememangnye anda sudah expert, y don’t u do another….

Contohnye wat report assignment…

Macam aku… dengan banggenye menyatakan…

saye da nak siap pun esemen 2… hakhakhak. Jangan jeles ye rakan²! hahahaha…

Tu la faedahnye jadi anak buah En Ishak…

Kepade yang terover rajen, boss saye cakap, “jangan la rajen sangat… ” Kahkahkah. Asal keje bermutu je.

“work smart and not hard”

Kan da cakap. bos saye juru motivator yang bagus…~

Tetibe aku jadi pendabik dada+pecakap besar+pebangge diri+pengkoya plak… kahkahkah.

Ahh…. memang aku sedang bangge pun…

semenye sebab badminton… Hahahaha…~~~

Seme orang, sile ucap tahniah kat saye k?

Hahahaha~

Eh, sbenanye men badminton neh wat saye saket tangan la.

.aku boss dan badminton.

awak datanng untuk belajar, bukan untuk bekerja – Penilai Daerah Besut, JPPH Jerteh

 

Makanya ia menjadi sangat menarik.

menarik ke?

buat semua kerje yang orang lain buat.

seminggu buat kerja kau. sminggu buat keje kau. sminggu buat keje kau.

maka khatam satu ofis.

sila masuk ke kes-kes yang dibuat pegawai dan next stage.

Erk!~ Ngeri. Semua property yang pelik-pelik.

Rumah? jauh sekali… takkan la nak value rumah je. Blaja penat-penat.

Komersial? Boss cakap kes senang macam kacang pun awak nak blaja lame-lame ke?

” minggu depan awak buat kes laen la, Kes yang under saye”

” saya tanak. sebab die macam….. ntah.. expect everything yang complete” (dalam ati jela…)

camne saye nak wat neh…..~ ToLonGlah………

supervisor cakap, i’ll be more fun. Sebab boss saye tu sangat suke wat keje and kajian.

apakah?

slamat majujaya wandalini. ( yes, ucapkan kepada diri sendiri)

Kepada cik apai, jangan kata aku sangat rilek dan seronok… tidak. tidak. dan tidak. Dan sebenarnya, aku mengharapkan apa yang kau katakan btol. Sebab tu aku praktikal kat government. Tapi, ceh, silap…. “government tempat untuk belajar, u must learn evthing here!-boss2008″

Eh, mau crita ciket.

boss saye kan, die puji saye.. sebab die kate saye terer bodek orang majlis untuk bagi maklumat.

Loh… taktau lagi ke aku memang kaki bodek. Kahkahkah….

Eh, lagi mau crita neh…

Petang neh… kene…..

MAIN BADMINTON!!!!

itupun dikire belajar ke boss?

” Ya la… kata tak pandai! kan da bleh blaja neh. Nanti leh wakil universiti? ~”

Ah, menyesal plak cakap tak pandai…. Hahahahahaha~

takpela,

Dengan semangat yang waja. Gud luck skali lagi.

Esok mesti mau crita pasal badminton.

Potential Break Up Song

Mule-mule saye lalu kat blog die.

Name die izzahmokti a.k.a izzadamza

Saye nampak tag itu.

Saye bace.

Saye bace die nak tag sape. S

aye buat-buat tak nampak.

Die datang blog saye.

Die sound saye suh jawab tag.

Kat ym pun status die jawab tag aku.

Maka, aku jawab.

;)

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
Dengar Bisikku Dinda by The Rain (Wah! sangat menggambarkan saye tak ok ke tu? mari-mari dengar bisikku)

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Deeper Conversation by Yunalis (Erk..! lets get in to to it… deeper and deeper? kahkahkah)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?

Lagu Kita by Aizat ( Takkan la kot, ku suke orang kasik lagu kat aku…. cam jiwang jeee! )

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Situasi by Bunkface ( “Kuingin kau tahu engkaulah destinasiku” – Yeah! semangat! semangat!)

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Low by Flo-rida ft T-Pain ( Kahkahkah. Gile tak bermoral)

WHAT’S YOUR MOTTO?
I Hate This Part Right Here by PCD (Boleh plak Motto hate thid part. Memang ar ngah hate praktikal yang penat and bosan neh..!)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
If I Were a Boy by Beyonce (Takkan la kot, korang pk if i were a boy. Kalo ye pun, i swear to be a better man n not hurt you!~ Lalalalala)

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
I’m Yours by Jason Mraz (Hoooyeahhh! Memang pun kan….. we belong together)

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Hot and Cold by Katy Perry ( Memang sejuk-suam-sejuk kat opis neh..)

WHAT IS 2 + 2?
Bila Rasaku Ini Rasamu by Kerispatih ( Hahahaha. Rasaku+Rasamu)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Kekasih yang tak dianggap by KertasBand ( Wahh… smacam jeee…. hakhakhak. Boleh la kot, untuk ‘besfren’ saye yang etu…..)

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Miss Independent by Ne-yo ( Hahahaha. Independent sangat ke wei…. Erk, tetibe cam bangge la plak….. Hahahaha. Even tag neh tag  ngarot je, tapi bes ape jadik independent!)

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Addicted by Simple Plan ( What!!!~ jangan drug addict sudah! Haishhh… Musykil… Musykil… ;) )

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
After midnight – Yunalis. ( after midnight pe neh…. neh agi satu yang musykil… takkan la kot… tros nak pk after midnight… hahahaha… ades. Ades. Jangan berpikiran biruuu…~ ) )

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
I’m Just a kid by Simple Plan ( Haaa… kan da cakap… i’m just a kid… mane leh kawen-kawen lagik neh… tiber je nak kawen… Hahahaha. Kalo pasang lagu tu kan… jap.. nak imagine, mesti balek seme makcik pakcik. Wedding bising gile. Wedding ke konsert wei!~ Plak tu, aku nak mnari punk music.. Pergh.. langsung balek smule rombongan mertua aku… Kahkahkah)

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Cinta Yang Sempurna by Yunalis ( Cintakan Tuhan kot…)

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Lie To Me With Style by Yunalis ( Erk, Interest aku ke tu? Menipu dengan penuh gaye? Hahahahaha… Ye kot! Kahkahkah)

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Cinta Yang Sempurna by 6ixth Sense ft Noe Letto (Bodoh! wat pe nak takot cinta yang sempurna? tak ke bangang.. seme orang nak tauuuuu!~)

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Matahariku by Agnes Monica ( tak secret pun! wekkkkkk!!!)

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Here without You by 3 Doors Down ( Kahkahkah. Kuwang ajau tol. i want here without you. Sesape berkaitan, sile blah dari hidop ku!! Wahhhh.. Emo nyee…… )

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
No One by Alicia Keys ( Uishhhh! Jahat nye aku… takdela pk kawan-kawan camtu beb…..)

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Potential Break Up Song by Aly and AJ ( Ade perkataan song tu leh la kot sebab semenye pasal songs…)

Tamat Dah.

Nak Tag Sape eh?

Angah

Buzzybug (mesti izadamza da sound die suh jawab tag neh)

– Soraya

Nieja (Rajen ke u nak wat tag)

Dieyla (manusia neh rajen update blog. Tambah plak da ade ipod. Jawab jangan tak jawab!)

Orangs

-Matt

-Pyejal (Hahahaha. tetibe saye tag anda even saye tak kenal anda)

-Zatie

.biol.biol.biol.biol.biol.biol.biol.biol.biol.biol.

tetibe kan.
trase cam Tuhan sangat nak menduge.
Tetibe, file saye taleh bukak.
Sekian lame tertungkus lumus.
Floor Plan drawing plak tu!

ARRGGHHHH!!!!!

Saye kene wat balek ke?
Da due nye hari Ahad neh.
Kes pengambilan balik tanah untuk wat skolah.

Saye benci la virus yang menular neh.
bodoh+bangang punye virus.
Abes corrupt file aku.

Yang aku pun satu.
Da tau kene re-do drawing, leh plak online.
Tulis entry blog.
Bukan nak berusaha dengan bersungguh-sungguh.
Jap lagi la.
Saye nak gi cari tangge.
Sebab saye nak shortcut untuk dapat kejayaan.
Usaha kan tangge kejayaan.
Jadi, saye shortcut tros ikot tangge.
Ngeh~

Argh! biol.

kAKI hutang

S.A.Y.A. .K.A.K.I. H.U.T.A.N.G!~

++ makanya hutang yang ditangguh semakin ber++. Fuhhhhh….!~

1.  AWARD FROM ANGAHIDAYATI

 

award1 

 

7 perkara penting untuk dikongsi:

  1. Takde friendster, facebook, myspace bagai. Termasukla tade blog. (uiks? liniey.wordpress tu pe?)
  2. Kete skang? Suzuki Swift greY kaler
  3. Ade 10K dalam bank, n xtau nak bli pe. Sebab seme da ade.. huhuhu. help me.
  4. Jarang je Online. Bz.
  5. Saye da quit praktikal.
  6. Tak ske jenjalan n lelepak. (sangat membuang mase)
  7. Ke enam-enam di atas adalah tipu blake. kahkahkah.

 

2. TAG FROM ANGAHIDAYATI

Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng’tag’ dia. Jadi yang tag saye ialah wannurhidayati. 10 things bout her:

1. Keje kat kl
2. Ade bf who is saye pun tak knal lagiks…
3. Besday die tak lame lagiks. Aiyyarkk!~
4. Sangat kecik. Kalo jalan, cam adik saye
5. Ske kaler brown. (skang ske lagi ke angah?)
6. Dulu spekkyy…. Skang da tak kot.
7. Keje nye ngadap pc.
8. Ske cecurik ym mase keje. (seb baek i tak knal bos die.. lalala~)
9. Taktola knape orang panggey die angah even die anak 1st. Kompius tol. Seme orang pun panggil angah, i pun join je la.
10. Kuat makan kot! hehehe. kat blog die ade gambo makanan je.

 

*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka. so, 10 things bout me:

1. Kaki rewang
2. Student praktikal yang bagos. hahahaha.
3. Status available dalam mission manhunt wif Baiyah n Elira. Hahaha. Singla la katakan.
4. Wat mase neh, rase cam sangat best blajo.
5. Kaki shopping. Erk, kaki window shopping.
6. Seme orang ske kids ke? saye agak kurang ske. Lom dapat hidayah lagik kot. Kahkahkah.
7. Penggemar tegar asam. Sile jangan suh saye stop.
8. Erk, tetibe rase cam nak makan asam plak.
9. Cepat bosan. Ehm, tak ske bende yang rutin. Sangat bosan k?
10. Ade blog. hahaha. Seme da tau pun. Kahkahkah.

*at the end you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

So, aku tag 5 name teratas kat category fevret and 5 name teras kat category fren.

~ sile pepaham snirik memane yang berkenaan. lalalala~

 

3. TAG FROM ANGAHIDAYATI LAGI!

1. Do you think you’re hot?

* Nope *

 

2. Upload your favourite picture of you!

chantek

 

 * Erk, sorry la…. takde fevret picture of mine… kuikuikui. btw, gambar dia atas adalah chantek kan? *

 

3. Why do you like that picture?
* Sebab women and nature is owez da best part of life!*

 

4. When is the last time you ate pizza?
* last Week. Tu pun take away je. Takde geng mau makan bersama. ibubapaku kurang gemar pizzaa, adikadik tiada dirumah, rakan-rakan kerje dan belajar di ibu kota. Sungguh kasihan*

 

5. The last song you listened to?
* Teman sejati – tetibe saye dengar lagu nasyed? Taktola pc sape kat opis neh yang pasang lagu tu. Saye tumpang tlinnge je*

 

6. What are you doing right now beside this?
* Wonderin~ Manela bebudak opis neh ilang. Seme hilang dari pandangan….*

 

7. People you tag?

1) Soraya

2) Zuriaf

3) IzzadAmza

4) Nadz

5) Nieja

 

8. Who is number 1?
*Classmate saye yang bijak. Dapat 4flat. Saye ngah hairan lagik camne die study. Pandai even agak senget. ;p*

 

9. Say something about number 5?

* i neve meet her. Tapi knal mase layan MIRC dulu~ Ex kpd Ex saye. Kahkahkah.*

 

10. How about number 4?

* Da first membe alam maya yang i jumpe. Jumpe kat kl sentral… Waaahhhhhh…~ status: kakakku*

 

11. Who is number 2?
Tok guru saye saye. Kalo nak tanye pape, sile rujuk die. Nak gossip pun, sile tanye die. Sebab die internet saye. Nak luah prasaan pun kat die gak. Waaahh… sungguh tinggi aku mengangkat dirimu cik apai!~ Oh, satu lagi, boleh diminta tolong juga. Part buruk? Nanti saye wat 1 entry untuk mengupas sgale keburukan die… Hahahaha.

 

12. number 3?
Adik orang yang number 2. Knal pun kat blog ini. Rasenye penah tengok die mase konvo dlu. Erk.. itu ke kamo? ke salah?

 

4. AWARD+TAG SORAYA

cutebloggeraward

 

 

 

1. Copy and paste this

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda. 

Penyampai Anugerah:
Soraya Othman. Kelasmate dulu dan sekarang. dan selepas ini.
  1. Kurus
  2. Ade banyak baju kaler merah. ‘ Is your fevret kaler red?’ Lalalalala.
  3. Rambut ialah curl
  4. cube suh die sebut word ‘Blok’. Nescaye die akan mengqalqalahkan ia.
  5. Made in Sungai Petani.
  6. Owh, die pengecheck Grammar yang baek ati. Aku selalu meminta die tolong. Upahnye? pahale… 🙂
  7. Owh, lagi satu… kalo begossip n wat soeve… die mesti blurrrr…. n okey pas sesaaat. Baru la leh catch up…
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya. OMG fakta lageh? penat pk.
  • MIRC Pada zaman dahulu kala. Baru nak up. Layan chat. Tapi kat channel skolah sahaje. N sekali skale masuk channel MRSM. Nick saye ialah Budak_tadika, kiki_lala, Nautica gurl, Wanda. Owh.. sungguh naif.
  • BLOG – Jadi blogger after form 5. Hakhakhak. Di Blogspot. Tapi lihatlah hasilnya!~ Sungguh tidak memberangsangkan. Sebab malas. Menjadi blogger keranan saye bekeje di CC. Hari-hari berinternet. Beberapa bulan aktif, makanya saye lebey suke untuk bermaen game bersama kanak-kanak yang menjadi pelanggan setia CC itu. Bergame bersama mereka? saye sentiasa kalah. Ahhh…. Half life, Counter strike bukan duniaku. Ragnarok boleh dilayan, baru sahaja ingiin asyik, tiba-tiba Ragnarok pula wat hal. Diwajibkan membeli prepaid card untuk maen online. Owwhhh….. Takkan la…..  Jadi saya berhenti juga. Kemudian membuka lagi blog baru dan baru. sehinggalah terbutnya blog ini.
  • HANDPHONE – Mula memakai handphone ketika form 3. Ah, di zaman sedang asyik bercinta. Itupun yang diberikan Si Dia. Kaya dan baik hati sungguh si dia itu. Memiliki henfon sendiri pas dapat result PMR. Itupun sebab bapa tesilap cakap. “kalau dapat 8A, ayah bg handphone ini skarang juga!~” Maka, gulp…. terpakse bagi.
  • LAPTOP – Ini adalah laptop kedua. Sebab yang lame sudah rosak. Jahanam. Sungguh ganas. Kali ini, saye benjanji akan menjage awak dengan baik. Saye akan belai-belai awak setiap mase. Oh, laptopku.
  • KERETA – Saye tidak mempunyai kereta lagi. Kereta yang dipandu sekarang ialah kereta bapa saye. Kerana, bapa saye yang bayar tetiap bulan. Tapi saye jage dia. Maka saye ishtihar ia adalah kereta saya. Hahaha.

Masa untuk tag para bloggers:

* Saye tanak tag leh x? hehehehe.. * Jawapannye : Ske ati aku la blog aku. Kahkahkah.

New Straits Time baru dan Berita Harian Lama

Ok. Ok.

Tanak mrepek lagi.

Aik? tetibe lak kan? Hahahaha.

Btw, aku practical hari ni!!~ Lalalala…

1st day. mestila tak best kan?

Nak² kat govern plak. Agak bosan. Agak tak meriah.

Kalo nak compare ngan wat kat RHB Bank dulu~ laen la kan..

Field pun lain…

Bos takde, orang takto nak bagi keje ape kat aku. Mereka suruh aku bace paper? dari kol 8pagi – 5 ptg. Aku bace 2 paper. Berita harian 23 Disember 08 aku jumpe atas meje bersame beberape contengan comel staf² wat n NST hari ni yang aku bli mase lunch. Tu pun saje je beli NST bagi melambatkan proses membace untok manusia yang lembab bahase penjajah ituh. Terisi la siket mase aku kan?

Lagi² satu dulu kat kay ell skang kat kampung terchenta…

  • Dulu Kat Bandar Besau bandar megalopolisimisi tapi kini kat Bandar baru nak membangun tak seberapa  iaitu Jerteh (Hahaha. Bandar ke?)
  • Dulu kol 7pagi da gerak nak gi keje tapi kini kol 7pagi baru nak bangun. Huarhuarhuar. Syok!~ Padahal masuk opis same je, kol 8.
  • Dulu balek keje kol 6ptg then struggle ngan jem tanpa roti kat jalan Tun Razak, kol 7 lebey baru sampai umah TAPI skang, kol 5ptg kuar ofis, 5.15ptg da sampai umah.
  • Kalo dulu.. mereka berkata begini :

” staff x : Wanda, u parking kete kat mane?

Wanda: Kat tepi ni haa… ( smbil tunjuk dengan sopan)

staff x : Lor. Nanti esok parking kat seberang jalan la. Kat sbelah ni mahal.

Wanda: Ye ke. Brape RM?

Staff x : Kalo kat sbelah ni, ikot jam. Max RM12. Kalo kat sberang sane RM3 je. Jauh lagi murah.

Wanda: Baeklah.

Tapi kini mereka berkata begini:

” staff : Wanda, awak parking kat mane?

Wanda : Kat depan ni.

staff : Ehm, esok parking la kat belakang. Free je. Kalo kat depan ni kene bayar.

wanda: Brape kene bayar?

staff : 30sen (mak aih..~)

  • Dulu breakfast pegi beli kat cafe or kat tmpat park kete RM3 itu, skang breakfast da tesedia atas meje mak buat ( i luv u mom :p)
  • Dulu jumpe 3 traffic light je pun lambat gak sampai, skang jumpe 6 traffic light tapi cepat je sampai.
  • Dulu ade geng hu ha hu ha skang takde la plak. Government ok? skema.
  • Dulu boley bergaye pelbagai suar la, kmeje la, nak gi memane pun senang. Skang erk.. baju kurung…~ sopan santun.
  • Dulu dinner ngan kawan² takpun boifren, skang dinner sorang je ( mak, ayah, adik diet) arghh~
  • Dulu pas balek keje window shopping. Skang.. ehm macam tak je… nak gi ngan sape wei!~

Kesimpulan untuk hari ini:

~ Praktikal kat umah kat Kampung sangat relax tapi bosan skit~

Bende ni salah sbenaRnye!

Saye bukak Friendster tadi~
Lalalalala
Dapat bulletins
Posted by Kdinz86
Sape eh die? Aku pun tak brape nak kenal
Tapi dulu, die agak femes kat #channel skool saye
#ytbesut
Ala, zaman² MIRC kan.. (hahaha. Kan da out of topic tu!~)
Bulletins tu bertajuk… (aku tak ingat!~) tapi aku isinye berbunyi.. ( hahaha. ade bunyi ke)
by hazwani amir
bleh tak jgn post bulletin yg merepek2..
penuh bulletin dgn benda2 mngarut ni…smpi yg penting2 pun tak sempat nk baca sbb penuh dgn bulletin yg perepek2…tgh watpe la..pki baju ape la…bukan sume org nk tau…hmm..semak!!
coke say
aku sokong!!aku sokong!! aku x rase pon ramai org nk tau survey psl diri org laen..
schaapie say
betul3..yang antunyer dorang neh pos pkai subject yg cm urgent je..tp open je ntah yg ape-apentah kejadahnyer lah!!
a D a m o O say
btol p.e ska…ngarut je blake survey2 ni…aku rasa org ske survey2 ni poyo lebih ar…semua bnda nk bercerita…kurang privacy mereka2 ni…ksian~~
kdin86 say
mender ni dah lame dah duk mempoyo kat frenster ni..konon2 nak bagi tahu la kat sumer org pasal diri kite ni..mcm org nak tahu sgt…kalu rase diri tu nak di ketahui org..tulis la blog..takyah nak promote diri kat sini…mcm hampeh…hahaha
Bulletin ini mungkin diforward² kan. Menjadikannye berantai
Isi dan luahan nye tetap same
Luahan kepade perajen² yang buat survey kat friendster then post kat bulletins
hahahaha~ act dulu, aku pun terjebak same
bukan pe, boring ah beb!~
Mesti ramai yang komplen kan?
Ape leh wat. Dah ko masuk community page kan.
Tahan je la ngan pelbagai karenah manusia yang pelbagai tu
Manusia² tu, kawan² korang jugak kan
Kalo tak, takkan la ko leh view bulletins tu kan?
Yang pastinye, saye tau.
Incip Apai tak ske
Kan? kan? kan? ( apai sile angguk )
Sebab die penah tanye aku.
” eh, asal eh dak² pempuan ske sangat jawab bebende ngarut kat frenster tu? “
NONSENSE
diorang cakap. bukan saye cakap
ehm. OK. Nonsense.
Saye trime
Memang pun
tetibe lak rase cam ntah pape je kan?
Tapi ape bezanye kalo letak kat blog?
same juge, menulis ape yang sepatotnye jadi privacy untuk bacaan umum
tuh diorang kate k? bukan aku.
Cuma bezanya, blog tu kite punye (even kite menyewe ngan wp cam saye!)
Bulletin board frenster tu bukan kite punye. yang kite punye ialah kite nye profile. takpun blog dalam profile kite.
So, saye rase, saye nak insaf dah
Tanak da wat² survey itu kat bulletins board frenster.
Sebab..
Saye nak wat kat sini!~
Hahahahaha….!!!
Caution! caution! tetiber lak
So, rakan² yang seangkatan
jangan la tepengaruh nak insaf same ngan saye
Coz, even ade yang kutuk, saye ialah manusia yang sangat suke bace survey² itu. Hehehehe. Nanti saye leh copy n paste kat sini plak.
Hahahaha.
SAYA NAK JAWAB SURVEY~ Kat sini. Lalala.

1. look to your right, what do you see?
dsc02081*ader printer ngan botol vitagen kosong + da sista watchin tV!~
.
2. what was the last thing you put in your mouth?
* Hahaha. Vitagen!~ Kan botolnye da kusum tu… Sayangi perut anda setiap hari*
have you ever seen a crocodile?
*Penah la. Mase kecik² dulu. But now, still kalo gi sungai i keep on thinking bout him(haha.crocodile laki eh?). Sungguh takot kalo ia tetibe datang dan makan. Haha. Eh, tadikan tengok citer ikan besar makan orang kat TV2. Sangat Ngeri tau tak! Ade ke ikan camtu? Agresif gile!~ thousand more agresif than shark!~ kat sungai plak tu. Bahaya sungguh di sungai kan?* ( hahaha. panjangnye jawapan)
3. do you think you’re pretty?
* Idts. Tapi da cukup sempurna sebagai kejadian Tuhan. Wah! sangat menginsafi diri*
4. Is there someone you;d like to be with right now?
*sure la. Mereka. Who share and care a lot!~*
we
5. Do you think anyone hates you?
* Taktau!~ Kalo ade pun, do i care? Haha. Tak mati dek keji, tak hidup dek puji.*
6. Have you changed a lot this year?
* Yeah. A lot! Coz of them, for the sake of future. People change, so do i*
7. What were you doing two minutes ago?

* Still here. Surfin, serious mood, panda look like eyes *

8. Have you had dinner?
* Menu pasar malam hari ini. Best! burger ayam special, murtabak, apam balek, coconut shake. ( diet menu. Haha)*
9. How’s the weather today?

* wanda : Weather, how r u today?

mb-smilingsun-01

10. MSN or YM?
yahoo-messenger
11. Myspace or Facebook?

both

12.Starbucks or Coffee Bean?
starbucks
* Takley tahan ah bau Coffee Bean. Too Coffee. Hahaha. Pening kpalo den*
13. Pizza Hut or Dominos?
pizza_hut
* kadar kesukaan = pengoderan setiao malam di kala study week. Haha*
14. What;s on your left?
* Hanya dinding *
15. do you like this survey?
* I hav to. Sebab bosan*
16. Describe yourself in one statement:
* Wandalini yang sangat baek hati * ~hehehe
17. Do you have a bestfriend?
* Mestila ade –
  1. Cik baiyah is consider as a besfren sebab da kawan dari kecik sampai ke beso i’ve share everything with her. ( haha. not evthing pun sbenanye)
  2. Cik meen pun consider besfren sebab she hav all da criterias tat needed in a besfren
  3. InCik dihar pun leh consider besfren jugak sebab he owez make me feel orite.
18. Do you like school because of your friends or do you like it because of the school?
* do i like skool? Haha. jawapan bersoalan*
19. Are you a vegetarian?
* Pernah dlu saye taleh langsung makan ayam n binatang² laen. Ntah ape penyaket bodoh la*
26. Who was the last person you were in a fight with?
* Mestila Incip Firdaus. Die kan teman sebergaduhan, sepercintaan, sebongokan, dan sebagainya.
28. How tall are you?
*154cm. I was tall b4. Mase darjah 6. Hahaha. Among the taller la.. but it start to bantut when i was 14. 154cm until now. Gosh!~
29.Who do you spend the most time with?
* Family. Alam maYa fren. hakhak.*
30. Who was the first boy/girl you fell in love with?
* Loh. Kawan i tu…. Hahaha. *
31. Why do you take these surveys?
* Sebab bosan sbenanye. N now, its start to malas. Tats y there no number 20-25. Aku skip sesuke hati.
33. Do you wish you could be a kid again?
* tolongla jangan tanye soalan bodoh. Da Memang takleh kan? be a kid again.*
34. Do you lick your plate when you;re finished eating??
* Tu kan amalan syaitan*

35. Who has disappointed you most in your life?
* Takde sesape pun. Don’t blame people around. Blame urself 1st.

36. Could you live without cheese?
37. Are you going to take another survey after this?
38. Who makes you happy?
39. Who are you closest to?
40. Who do you tell your secrets to?
41. Who were you with last night?
42. Who do you live with?
43. Whats your full name?
44. What;s your birthdate?
45. What;s your favorite color?
46. What do you do in your spare time?
47. What;s your favorite song?
TETIBE AKU DA MALAS NAK JAWAB~!

* p/s = Eh, banyak smacam je soalannye kan? Heh!~ Patotla diorang ngamok kat frenster. NTah pape je nak bace pasal orang laen kat Bulletins board. HuHUhu.

Unpredictable~

Mase kecik-kecik dulu,

KiTe mesti penah borak pasal kawen kite. Nak tema ape la. Nak kawen katne la. And etc pasal our dream wedding! Tipu la kalo tak penah borak pasal ni! Padahal, tak penah nak pk stakat mane kemampuan diri². Masing-masing nak hebat.

Mase kecik-kecik dulu,

Mase berangan, sampai Ade yang nak kawen ngan dato’ pastu nak buat grand² kat hotel la… kat overseas la, tu la, ni la, . Hahaha sanggup ke weyh? Tua krepot tu? Takpekan? asalkan masyuk…!~ kan? kan? kan?

Mase kecik-kecik dulu,

Mesti seme orang berangan nak kawen ngan bf masing-masing kan? Padahal blom tentu la kemanenye bf tu. Kapel pun ntah brape bulan je, nak kawen konon. Ye la, mase tu tau berangan je kan?

Mase kecik-kecik dulu,

Macam-macam di teke. Sape kawen dulu? umor brape ko nak kawen? mesti kite teke kawan² kite yang da tahap obses gile nak becinte nak kawen kan? mesti kite kire brape umur kite abes blaja kan? macam-macam di plan. Takpe, at least merancang kan?

Mase kecik-kecik dulu,

Kite tau berangan je. Bukan nak pk itu dan ini. Realitinye, banyak bende kene tempuh weyh!!!! kursus kawen! da pegi ke blom kawan! ( hahaha. saje je nak riak sebab aku da pegi) sile jangan jeles.

Mase kecik-kecik dulu..

Erk! asal aku asek tulis pasal kawen? asal aku gi kursus kawen plak? aku neh da gile nak kawen ke? TIDAK LANGSUNG sebenarnye. Saye gi kursus kawen sebab makcik aku kate tahun depan tempoh kursus maybe akan dilanjutkan dan bayaran die macam jadi mahal. Oh tidak! Tak sanggup aku nak menadah tlinge ku yang nipis neh nak dengar ceramah. Cukup la due hari yang da cam nak gile neh.

Knape saye cakap pasal angan kawen plak? saye ade motif. saye ade motif.

.Last 1 Dec.

Was 1 of my fren’s wedding

the ‘ the nakallest’ one got married 1st!

Awesome!!

Paling nakal tu..! siyes.. mase form 2 siap dinasihatkan keluar dari skolah lagi. Macam-macam hal die wat. Nakal kan. Bukan jahat.So, kami se skola 2 tahun je la. BUt still contact each other. Sampai la skang. Bile die kate nak kawen, sape sangke beb! siriesly tak pcaye. Macam tak pecaye tapi kene pecaye. Tapi da jodoh die kan. Selamat pengantin baru je la.

Eh, lupe nak cakap name die. Wan Muhammad Hafizi a.k.a Pijie. (baiyah, pg da kawen!) hahaha.

We went there

me, rizal, has, sumin, umar, nicky & ayu

(eh, nicky da kapel balek ngan ayu ok? harap maklum kepade yang berkenaan. kuikuikui.)

Hari kejadian, tetibe lak ujan kan. Banjir lageh. Tapi kami redah. Sungguh bersemangat. Hahaha.

ini bijie dan bininye

Ini lah orang yang berkahwen. Pijie n bininye. Tengok! Die sangat nakal, ari kawen pun nak kaco bini lagik! Huhuhu. Ske ati kamo la Pijie, bini kamo kan!

kami

)

🙂

1

okeh. done!

Okes, da selesai critenye. Sebenarnye perlu ke gambo² tu seme? takpun. Tapi saje je sebab on request kan… hehehehe.

Ape yang saye teke mase kecik salah! sebab saye tak penah teke pun Pijie nak kawen dulu among us.

Life unpredictable kan?

* bagaimanakah dengan tekaan anda dan angan² anda? adakah seperti yang telah di predict kan? tidak bukan?*

~ pause sebentar ~

Saye mau paused blog ini jap

bak kate nieja, biarkanla sel² nye berkulat dlu~

psst..! sile jangan rindu

daa

Hahahaha

pause 4 1 week je le..~

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey