beliau dah tahu!

Pada malam tadi.

Beliau SmS aku.

Memetik Beberapa kata-kata di liniey.wordpress.com.

Sms 1 beliau hantar begini:

aku kan.

benci sangat bile orang kate belajar tu senang.

belajar tu tak penat.

” ala, kamu belajar takpe la.. tak penat… saye ni keje.. penat tau tak”

erkk….~

Aku jawab begitu:

” macam kenal je ayat tu”

Sms 2 beliau cakap begini:

haha. type wan dalini kat google. Tu die mcm2 kuar. N now ngah bace blog wdwmz.

Aku jawab begitu:

hmm… Malu. Tayah la bace. Mengart, mrepek je 2… Huhuhuhuhu..

Sms 3 beliau kate:

Da abes bace pun.

ADUYAI!~

Ini bermakna, beliau sudah tahu blog ini.

Aku malu lah~

Malu ah. Sumpah. Sebab mrepek tak tentu hala. Janji ngan diri sendiri tanak mrepek da pasni! (ok, tipu je.)

Memang b4 this, he never noe this n i neve told him bout this blog! sebab malu.

And sbenanye, aku malu kalo orang yang sangat rapat ngan aku bace blog ni.

Seb baek tak ngate+ngumpat die.. Hahaha~

OKEY. saje merepek krepek ubi hari ni. sekian. 🙂

p/s: tetibe rase bes plak kalo makan krepek ubi.

Yang sedang malu kucing,

cik wanda

Advertisements

.kisah cik wanda yang tabah.

sakit kaki tau tak!

Aku tak pegi kelas sebab sakit kaki.

” Lohhh… ape kaitan blaja dengan kaki? blaja bukan pakai kaki”

Hey, cuba kau pakai otak sikit!

Untuk blaja ialah mesti ke kelas,

Untuk ke kelas ialah mesti naik tangga sebab kelas kat tingkat 5,

Untuk naik tangge ialah mesti pakai kaki,

Untuk pakai kaki ialah sangat sakit,

Untuk sangat sakit ialah SIRIES wa tanak!!!!!!!!!

Sakit siot teseliuh kaki sebab tejatuh tangge dan jatuh tejelepuk macam nangka yang baru nak buruk kene makan ulat!

“Kenapa cik wanda tak berhati-hati?”

Sebab mane la tau nak jatuh. Kalau tau pasni cik wanda akan jatuh, mesti dia akan berhati-hati pastu turun tangga satu-satu. Pastu turun tangge tanpe beborak dengan kawan-kawan a.k.a penonton aksi stunt cik wanda.

Kalau la tau berurut sebab seliuh tu amat sakit yang sangat tahap gaban satria baja hitam punya kekuatan. Mesti aku takkan brangan nak jadi nangka buruk lagi!

Thanks kepada cik wani (kawan saya yang slalu dibuli) dan nor diyana (kawan saya yang paling chantek) sebab temankan saya pegi berurut kat rumah maklang (bukan pasangan kawan saya yang saya panggil paklang!).

Super duper thanx to apai jugak. Sebab sudi membawa hamba (tuan puteri ini)~ ke rumah maklang itu. Dan ke klinik juga. Walaupun terdapat beberapa agenda lain juga yang kau laksanakan di klinik itu!

” eleh wanda. kau nak pegi berurut macam nak pegi besalin. seme bende nak bawak” (diyana, 2010)

Biar la! Sebab aku da tau, mesti saket punye! so, aku bawak air kosong and towel kecik untuk lap mutiara-mutiara yang bakal jatuh dari mata aku neh. Seb baik aku bawak! sebab bukan stakat mutiara yang kuar. Emas, perak bagai pun kuar. Macam ade paip kat mata neh!

” kau mesti tak meraung sebab malu kat aku kan?” (apai, 2010)

Takpun. Sebab raungan aku lebih melalui mata. bukan mulut. Hahahaha. Oleh kerana ada tabir dan kau tak dapat melihat keadaan aku dikerjakan mak lang, mesti kau kurang dapat feel keseksaan itu!

Papepun. Thanx kepada yang terlibat. Nanti aku blanje pas aku kaye raye kawen ngan dato; yang berstatus duda. Motif asal cerita ialah menyatakan aku sakit kaki tak dapat ke kelas (bukan kerana malas) dan menyatakan perasaan sayang kepada kawan-kawan yang terlibat.

p/s: Sakit kaki aku langsung tidak membataskan untuk aku ke pizza hut cik apai belanja petang ini. Harap maklum.

aku puase!~

sedap

Tahukan anda gambar apakah itu?

hahaha. Ayam penyek!

sedap! siriesly sedap. Hahahaha. Maafkan aku, sebab jakun!

Jakun baru reti nak makan nasi ayam penyek. Tu pun sebab ade orang rekemen.

Nasik die cam nasik biase je. N ayam pun cam ayam biase. Tapi die ketuk dulu ayam tu b4 serve.

Yang wat die sedap, die nye sambal! Marvellous!!! kalo kene ngan kedai yang sambal die best gile.., mak aih, siriesly tak tido malam!~ Sedap wo…

Ayam panas dan garing yang dipenyek, sambal, ulam n sup kosong. Simple but nice!~ Rakan-rakan, silela pegi mencube!!!

Aku rekemen bagi sesiapa kat area JB, pegi makan kat pandan city!~ Waaa….. sedapnye.. Lapor.. Lapor…  (aku puase ganti hari ni ok! xto la bile nak abes! huhuhuhuhu)

Aku rase aku leh tangkap camne nak wat sambal ayam penyek tu. Sebab penah tengok time pegi program anak angkat Yo! Rakan Muda masuk kampung dulu… Diorang wat sambal tu. Goreng seme bende dulu before tumbuk. Cili api, goreng. Bawang merah, goreng. Belacan, bakar. Bilis, goreng. ehm, banyak lagi yang digoreng sampai la sambal tu jadik marvellous!~ Hehehehe.. Tapi takkan aku nak wat sendiri plak. Tak feel ar.. Nak kene air tangan Jowo jugek!  air tangan ganu tak brape jadik kot! Sape Jowo kat sini! cepat pi buat skang!!!

Wah.. sedap plak mrepek di petang hari sepernungguan waktu berbuka ini. Adeih… hajat dihati ingin membuat sedikit research untuk Final Year Project (since lect aku marah sebut thesis ;p) tapi da tepesong kat wordpress plak! Hahaha~ maafkan aku!Tu pun nasen baik tidak sesat berjalan² ke rumah orang lagi!~ Izad amza da tukar rumah. Tapi aku tak gi mlawat lagis (wat housewarming la weh!). Peers yang chumilssss, beliau dan beliau, da ade blog memasing, pun lom gi mlawat lagi.. Blog rakan yang best nak follow time lapau pun da lame tak singgah, Rakan seperjuangan yang rajen bertanye bile mau hapdate pun aku da lame tak singgah rumah die (cik apai, aku da kemaskan yang bersepah!), Hutang tag bertimbun²(da leh wat bodo je kot!~). Blablablabla. Nanti ah!~

Okey da tamat. Selamat berbuke puase sesape yang ngah ganti puase seperti saye!~ tata~

box office punye crite~

Ngeee... impian smate². Saya sangat mahu untuk berada disitu.

Ngeee... impian smate². Saya sangat mahu untuk berada disitu. Macam best kan?

Yeay!~

Saye baru start sminggu keje! N keje tu takla seteruk yang saye sangke,  saye dengar n saye pikir!~ Kawan saye penah kate:

” Ko jangan ala pegi keje tu wanda, teruk gile. Dengan pressure lagik. Aku rase tu la keje yang paling teruk penah aku wat before neh. Da la bayar siket!”

dengan membayangkan saye akan angkat batuan, kerja di matahari terik, tak makan, tak minum, dipaksa melakukan kerja berat…. Wahh… sungguh tipu semua itu! imaginasi terlalu tinggi!

Waahhh……. kenyataan itu meleset sama sekali. Kerjanya seronok dong! cuma, PANAS!!!! Abes ar hitam… Addeuhhsss…~ Kenapakah aku tidak merasakan seperti beliau? mungkinkah aku terlalu tabah? atau aku yang mengular tak buat keje…. teeeetttt.. seme jawapan tu salah! Haha~

For those yang tak tau keje saye, keje saye ialah, pegi rumah orang. amek ukuran rumah and floor plan. Balek ofis, lukis that floor plan and buat data entry. Data tu digunakan untuk mengenakan cukai pintu nanti. Tapi saye tak cakap ar kat diorang nak wat cukai pintu. Nak mampos? mesti kene halau! diorang bukan nak sangat bayar cukai!

Klentong je. Cakap nak banci perumahan… Lalalal~ ampun makcik! ampun pakcik! Owwhh… sungguh rasa bersalah kerana menipu… Tapi mereka baik hati! Knape saye kate mereka baik ati? sebab mereka bagi kat kami macam². Wakaka… siap bagi buah², sayur-sayur, makanan bla bla bla… wah.. seronotnye….!~ Sambil buat muke sopan kot² nak amek saye jadik menantu! Haha~ Makcik n pakcik, saye single lagi okey!~ :p

situasi 1 : Ehm.. ni da makan ke blom? kalau belom mailah minum air teh dulu…… ( baikkan? sronot kan?) Hahaha~

situasi 2 : Eh.. adik² amek la ni…. buah² skit… makcik tanam saje² je… sayur² pun ada. Jom la pegi kebun makcik.. ( maka, mestila aku ikot! haha~)

situasi 3 : tengok anak² ni. Tringat plak kat anak makcik. Die dok jauh. ( wah, part neh memang saye sayu pilu sudu garpu sket~ macam filem!)

situasi 4 : ukur rumah ke? ingatkan nak bagi duet. (erkk… kelu..!)

situasi 5 : kenapa tak gi banci umah makcik. Umah makcik kat ujung sana.         ( Haha, ade gak yang excited suh kami banci.. siap offer lagi… mak aih.. macam² btol!)

TAPI SATU JE. BILE DA ABES KEJE, BALEK UMAH SEWA….

Bosan gile wa cakap lu… gi keje balek keje tido. Tivi takde. Radio takde. Maka, katak bawah tempurung! Owh, tanak jadi katak! Sebab katak suke kacau idop saye kat rumah. Die dok dalam bilik air tanak kuar dari die kecik dulu sampai la skang die da besau! Heran kan? knape la die tanak kuar. Mak saye cakap die putera katak saya. Saye kene ciom die. Lepas ni saya nak gi ciom dialah!~ Cik katak, sile jadi putera cam muke arthur dalam adventure of merlin! Baru la berbaloi saye ciom kamo!

Okey. Saya merepek!

Pejalanan kerja ialah, 4 malam tido dirumah sewa dan 3 malam tido dirumah sendiri. Wah, persis bini pertama dan bini kedua!~ wateverrrrrr~ Sebab tinggal dirumah sewakan tak best! tiada apa-apa!

Tapi kat umah sewa ada peti ais tau! sebab jiran sbelah bagi pinjam. Baikkan jiran itu? tapi ada peti saja tak guna! sebab tak ada dapur! takleh nak masak. Ape? masak? Wah rajennye kau nak masak, wanda!

Okey. Da abes crite pendek untuk difilemkan. Semoga crite ini box office~ Haha.

~ tata~

Teka-teki pulau saya!

DSC02337

here i am! perhentian Island!

Jawapan teka teki ( erk, cik izad je kate saye berteka-teki!~)

Saye ke Pulau Perhentian! a.k.a Perhentian Island.

Dengan siapa? bersuka riakah? berhoneymoon kah?

semuanya tidakkk! salah semuanya!

Berhari Keluarga bersama warga opis…

Lalalalala…. Proud to be a trainee. Hahaha, tibe je! sebab da abes pun! Wei dunia!!!! aku da abes berpraktikal!!! aaahhhh…. seronot!

Kenapa pulau perhentian yang dipilih? Ntah! tanye la kat diorang! warga kerja di sana! nak tanyakan saya? mestila saya akan.. ” baiklah, saya setuju” – Kan saya trainee! mesti patuh dan tak mengada ngada serta demand!

Masuk kali ni, saye gi pulau perhentian tu da kali brape ntah! Hahahaha.. asek tmpat tu je tau nak gi… Bukan nak gi tempat laen! Tau ar umah hang dekat jeti pulau perhentian! – Nak wat camne wei… orang da ajak, pogi je la!

Mari-mari kite tengok² gambar yang saye syok sorang² bez!

08052009(002)

Itu ialah gambar dijetty. Cuba lihat muka cik wanda! (paling kanan). Muka pasrah sebab bot cam lambat sampai! spoiled btol!

08052009(016)

Ohh... boat da sampai! lihatlah.. kan saya girang mengambil gambar. Jakun btol!

DSC00210

uniform mandi manda di lautan saye!

sunset! yes, saye sempat! sunrise? hahaha.. tak kot..

sunset! yes, saye sempat! sunrise? hahaha.. tak kot..

indah bukan?

indah bukan?

:)

🙂

cik wandalini

cik wandalini

Part paling best, snorkelling kat taman laut. Tengok pelbagai benda yang slalu saye tengok kat tivi.

n relax+melenakan diri kat seashore dengan angin meniup+mengulit sampai la saye telena kat krusi mat saleh berjemur tu!

Kan saya da cakap, best! Hahahaha…

Takke korang rase best bile sampai je, tengok ayer laut biru gelap, biru muda, turqoise bla bla bla…?

Takke korang rase best bile pegi snorkelling, si ikan comel nemo ada kat atas tapak tangan korang?

Takke ke korang rase best bile berkayak, kite leh pegi tempat mane yang kite ske n tengok coral kat situ!~

Takke rase best, bile malam² lepak di tepi pantai sambil berbual² dan bergurau senda?

Takke rasa best bila tak payah pikir apa-apa, juz tengok and dengar air laut menyanyi je?

Jawapannye, best wo! sebab saye da and slalu rase benda tu!

Marilah pergi holiday bersama rakan-rakan!

*p/s : satu je tak best! kulit jadi gelap! tapi saye pakai sunblock tebal²! Hahaha.

mari ke youthsays!~

Wah.. da lame tak post entry.

Sebab ngade² bizi

Memembe pun bising kat face book…

Kehkehkeh. Jangan marah!

Eh, prasan tak, pas frindster semue orang sebok² survey…

pastu maen tag² kat blog plak…

Maka aku pun konon² lari ar ke facebook.

tgk² skang facebook… Mak aih.. meriah ngan survey tu je..

mrepek gile survey die…

adakah anda menantu kesayangan? laaa…

which animal are you? la….

plus plus macam²..

Haish.. tak paham tol

yang tak tahannye! ramai gile yang dok jawab bende alah tu..! hairan!

Yang lagi hairan, aku pun gi join gak!!! damn…

wey.. ape pekdahnye…. jawab.. jawab.. ntah pape je…

(okey, aku kate kepade diri sendiri juge!)

Hahahahaha..

sob.. sob.. sob.. insaf!~

Dalam aku dok menyervey, aku baru tau ade 1 site neh….

Sangat best weh!!

setiap survey kite dibayar ape…

baru ar bebaloi…

aku baru je nak start kumpul..

Hahahaha… korang jangan jeles eh? aku da kumpul RM2.50..

( biar ar RM2.50, nak gak kecoh²! – ske ati aku laaa!)

Nanti pas da cukup RM50, katenye cheque akan dihantar…

okey. okey.. aku test je…

mane la tau dapat…

bebaloi gak aktiviti peng onlinan aku neh…

hehehehe…

Mari la rakan-rakan…

menabung bersama saya!

yang tanam anggur, mahupun jobless ataupun jobfull pun leh join…

hehehe..kehkehkeh.. aku promote la plak…

marila rakan²!

Ngeee….!~

aku da join, kau orang bila lagi?

Lalalala…

meh nak citer sket pasal benda alah tu…

ia adalah youthsays..

macam kite bagi pendapat kite ar..

ramai la manusia-manusia penyervey yang create survey ru..

antaranya astro, secret recipe bla bla bla…

diorang pun saje la kot nak tgk kite nye says

ngeee….

setiap survey yang kite jawab, ade la harge die…

takla mahal sangat. ciput je.

tapi

sikit-sikit lama kan jadi bukit!

bukankah begitu.

sekurang-kurang kite membuat seswatu yang berfaedah untuk diri sendiri dan masyarakat…

waaa… bestnyeee!~

hikhikhik.

youth of the nation btol i neh..

tetibe di transform menjadi itu!

sesape nak ekot jejak langkah kaki comel aku..

ehm, nak banyak info lagi, kelip jugak kat bawah itu..

lalalala

marilah kelip dibawah itu…!

Best wa cakap lu!!!  hehehe….



Tetibe aku jadik seorang belia yang berwawasan plak..

kehkehkeh..

eh lagik satu.. aku cam tringin ah…

Nak join any community ke, club ke…

cam bez je…

sangat comel je tgk ade club wat aktiviti diorang.. cycling, family day, bla bla bla..

Nak! nak! tapi kat ne ah?

sile beritahu saye rakan² sekalian!


Goreng Pisang SuamSuam Kuku

pisang goreng panas enak dimakan begitu sahaja terutamanya di taman universiti, Skudai, JB. Maha Sedap!

pisang goreng panas enak dimakan begitu sahaja terutamanya di taman universiti, Skudai, JB. masih+akan terus menjadi port kegemaran pada sore

Kau mahu tahu?

Pertama kalinya dalam sejarah. Aku berlumba-lumba untuk register subjek.

Tidak pernah aku buat begitu. Sedangkan semester lepas pun, rakanku terchenta mandaftarkan untuk aku.

Pendaftaran dibuka 30hb. Maka pada jangkaan aku bersama rakan-rakan, ia dibuka seawal jam 00.00 lagi. Nyata hiperbola cerita rekaan aku semua meleset kerana ia dibuka lebih awal. Seawal 11.50 aku mencuba. Ingin mencuba menjadi orang pertama.

Cis! aku bukan orang yang pertama! Punah harapan dan angan² tin  kosong! Bunyi sahaja bising! Isinya tetap tiada.

Sudahla penat berperang minda dan perasaan bersama rakan² untuk memilih subjek kegemaran! Semua mahu yang cemerlang gemilang terbilang. Pelbagai analisis dilakukan oleh mereka untuk setiap subjek elektif itu. Pilih 2 daripada Lima. Susah bukan?

Ia lebih susah daripada memilih soalan pilihan untuk dijawab ketika exam, bahkan, lebih susah daripada memilih calon menantu! percayalah! Ianya sukar. Sukar kerana terlalu banyak pendapat. Pelbagai hasutan dan pujian ke atas semua subjek!

Seawal 11.50 pm. [ok, belom masuk 30march]. Aku mencoba naseb. Manalah tahu, untung polisterin, timbul dipermukaan air dan menyebabkan pencemaran. Saat 11.50pm itulah aku bukan menjadi orang pertama. Orang ketiga mungkin! haish…! Tak puas hati!

Sepintar pintas kilat aku mendaftar dan tidak lupa memaklumkan kepada rakan seperjuangan! Rakan seperjuangan yang masih sibuk dengan dunia analisis!

” klik daftar”

Selapas diklik. Status available untuk subjek elektif kegemaran, 10 mendaftar dan 30 kekosongan!~ Pada kiraan dan analisa yang telah dibuat, ada 8 manusia lain yang mendaftar pada masa yang sama dengan aku. 10 mendaftar bermakna aku, manusia ganjil yang menjadi orang pertama itu dan 8 lagi yang lain! Semangat bukan? Mereka sungguh bertungkus lumus untuk mendaftar secara pantas! Tahniah kepada semua!

Sepanas panas goreng pisang, panas lagi subjek elektif ‘facility management’ itu! Dalam masa setengah jam, kelas sudah full house! pertama kali dalam sejarah. Student batch aku memfullhousekan kelas sepantas kilat itu! banjir kilat pun tidak sepantas itu pada kiraan aku.

Untuk maklumat semua, kelas itu limited kepada 40 manusia pertama yang berminat sahaja. Dan pada perkiraan penganalisis tidak bergaji aku, semua budak kelas aku berangankan subjek itu kecuali tuan empunya penganalisis tidak berdaftar itu. Maka, tidak hairanlah ia ditransform menjadi  goreng pisang panas!

Subjek pilihan kedua panas fullhouse pada kira-kira pukul 1 pagi. Masih lagi panas walaupun suamsuam kuku. ‘Project Management’ – tidak mempunyai peminat seramai Facility Management, tapi masih menjadi pelengkap kepada yang tidak lengkap. Rakan-rakan seakan gerun dengan lecturernya. India pure fly all da way from bollywood city! Satu ungkapan ajaib, Tak kenal maka tak cinta, tak cuna maka tak tau! Mana tahu, dia bukan seperti yang dijangkakan. Mana tahu pembelajaran bersamanya bukan seperti yang kita bayangkan. Cubalah rakan-rakan. Berjuang untuk hidup! Bukankah Agi idup agi ngelaban?

Daftar subjek punya cerita. Boleh menaip entry sepanjang ini. Musykil! Tapi inilah kenyataan!

Ada yang sanggup berada di cc seawal 11.30 malam. Ada yang berlari lari anak ke cc pada pukul 12 malam. Ada juga yang menelefon rakan karib membutuhkan pertolongan. Inilah gunanya kawan. Apa guna berkawan kalau tak mahu tolong!

‘ Apa yang penting, kerjasama!’

Apapun peristiwa, apa yang jelas dan hakiki, Aku gembira kerana telah mendaftar dengan jayanya. Bersama rakan-rakan seperjuangan yang lain. Sungguh kasihan kepada mereka yang tak bisa memilih. Siapa suruh kau tidak bersemangat seperti kami? jangan salahkan orang lain. Salahkan diri sendiri. Mahu seribu daya, tak mahu seribu dalih!

Alah, subjek lain pun tidaklah tidak hebat. Cuma tidak menjadi goreng pisang panas sahaja!

Dalam keasyikan mendaftar subjek. Perkhabaran tidak gembira tercipta. Panggilan mengatakan atok saudara sedang tenat. Ayah bergegas dan aku tunggu dirumah. Penantian satu penyeksaan – panggilan diterima beliau telah kembali Rahmatullah. Allah lebih sayangkan beliau!

AL-FATIHAH

Owh Indahnya Alam!

Pelik tak bile manusia tak mau menjaga alam sekitar?

ah… bunyik cam pencinta alam sekitar sangat je aku.

kalo bebetol aku pecinte alam skitar, xleh la bli barang² gune plastic bag kan?

macam yang bodyshop buat. Refuse a paper bag! campaign…

Last month, aku gi bli barang kat body shop, diorang bagi paper bag yang sanagt sempoi…

Then a week after, diorang langsung da tak bagi any bag. Paper bag yang recyclable pun tak kasik, ape lagik nak bagi plastic yang da terang² xley nak recycle kan? Bagos!~ support la siket..

marilah support bodyshop campaign!~ Lalalala.

marilah support bodyshop campaign!~ Lalalala.

Rakan-rakan, marilah kita mencintai alam kita! jaga alam skitar. Jaga bumi kita. Support Earth Hour Campaign juge ye…

Seme orang dok kecoh Earth Hour Campaign. Kepo je tak jadik jugak… kene ar support. Marilah kite padam lampu pada 28hb 8.30-9.30 malam… Lalalala…. Mari kita padamkan semua lampu dan alat elektrik ya? bergelap seketika tanda sokong ok? Kalo kita tak wat, sape lagi.

Macam Lini, Taq dan Ming-ming wonderpet kate, ” kami tak besar dan kami tak kuat, bila bekerjasama semua jadi mudah! Ape yang penting, Kerjasama!~”

Tak perlu naek ‘kebuk terbang wonder pet’ untuk selamatkan bumi. Hanya perlu padamkan lampu untuk sejam sahaja. Da cukup untuk kurangkan global warming!~ Hoooyeah.. mari kawan-kawan.

Sayangi Bumi Kita.

Support Eath Our Campaign!

”]turn off ur light for vote!~ [8.30-9.30pm]** psst!.. big fan AF7. Sile korbankan kunsert anda stengah jam ye.. pe de ngan stengah jam tu… ulangan berpuluh² kali leh tengok ye..!~ lalalala…

Okey. Okey. Lagi pasal earth!

Last week, aku kne gi inspection kat Pulau Rhu whuch is one of da pulau kat Terengganu selaen Pulau Perhentian, Pulau Redang, and Pulau Kapas… cantik. Tapi kecik. N komersial value kurang sebab jarak dia dekat sangat ngan tanah besar.

Back to story!~ aku kene value untuk pindahmilik chalet. Ade orang nak jual and ade yang nak beli. Harge? 1 million. Punye la smangat gi inspection, tgk² tenpat dia adalah sangat tak best ok. Tak terjage and macam sangat kotor. Asal la tak jege.. Sayang gile.. Jual nak mahal plak.. seb baek la ade buyer..!

Yang si buyer tu, memang kene wat banyak gile renovation, and… sile jage pantai dengan baik. Kat situ area banyak coral. Sayang kalo tak jage tu!~ Haish…….

Kalo la dapat kat aku resort tu… pergh… mesti aku upah orang cam saiful apek cam citer duyung tu… hahahaha. Jage pantai bersama monyet bernama orix. Hahahaha. Pastu leh jumpe duyung.

Wahh… Indah!!!!!

BTw, rilly hope owner baru resort tu leh wat resort jadi chantek kembali…

Baru la bes…

cube anda lehat. pantai yang terbiar ini! sungguh menyedihkan.

cube anda lehat. pantai yang terbiar ini! sungguh menyedihkan.

oh. saye kecewa sbenanye dengan pantai itu. Haisshh!

oh. saye kecewa sbenanye dengan pantai itu. Haisshh!

* sila lihat tepian pantai itu. benteng² terbiar… adeih.. sakit mate meyh..

ini resort yang cam terbiar..

ini resort yang cam terbiar..

Hehehehe... jangan marah ye..!~

Hehehehe... jangan marah ye..!~

Hahaha.. last..

silelah tgk keindahan ciptaan Tuhan pule…. kehkehkehkeh..

Allah Maha Besar

Lalalala..

Rutin sebagai penilai lagi..

Aku pegi inspection kat tanah orang yang kerajaan nak amek untuk wat empangan.

tempat die sangat chanteq ok?

sungguh best…

aku rase la, cam sangat chanteq.

takto plak kat tempat aku neh ade tempat indah itu.

Oo0olalalalala~lihatlah itu, indah bukan?

Lepas tu gi makan kenduri..

Siyes die punye lauk bes gile…

Lauk gulai kawah+ayam goreng+ikan kering+sambal

Yummy…~

resume

kenapa pause?

itu soalan yang takde jawapan.

Kejadian satu

Aku gi K.L…

Last week nye citer la ni.

Knape? Saje² plus ade besday party.. (erk…)

Aku nek Bas. Da dok lame dalam bas kan, Tetibe cam da lege je sebab kat sebelah aku cam xde orang. Hooorey!~ Leh aku menakhluk mimpi yang indah di dalam bas! yes!

Tapi umpama mimpi dalam mimpa ( eh, ade kan tajok lagu neh? ). Datang ah sorang manusia.

” Awak, beg kite same la… !”

waaahh.. bangangnye! then die dok sbelah aku

Ade gak ke nak beg same ngan aku? dok sbelah plak tu. Da la aku bawak beg laptop tapi tak isi laptop. Aku rase mamat tu pun, mesti cam aku. Menyalahgunakan function beg laptop. Haha.

” ade gak ke manusia dok sbelah aku… cis… kacau la!” – dalam ati je la yang mampu… sesambil wat muke baek ati sopan dan ayu.. lalalala.

” awak, nanti jangan tetukar da la beg neh ye.. bahaye tu”

okey. aku wat muke senyum kelat mannis. Pastu diam. Hey, aku teda mood mau borak.Aku ngantok la!

” awak, nak gi kl ke?”

Ya Rabbi… lagi mau tanya ka? Kau ada nampak bas neh tulis nak gi jb ke? ( ok, dalam ati je aku mampu sumpah sranah)

” Erk, knape? bas neh nak gi tempat laen ke?”

” Gi kl la kan?”

” Da tu nak gi mane lagi. Da terang² tulis”

~ Ahhh… Part paling bosan dalam bas!~

Baru je nak tlelap…

” awak blaja ke?”

Hey, orang nak tido la! Ape punye manusia la die neh.. Tolong la jangan jadi macam orang itu kalau anda seme nak nek bas!

Sampaikan, makcik ngan pakcik sbelah tanya. “kawan ke?” sebab beg sama n banyak je bcakap.

Sampai ke tahap macam tu tau tak!!!!!

Da sampai kat tempat brenti,

” awak jom ah turun minum, saye blanje”

Hahahaha… aku nak tido la wei.

” er, takpela. saye nak tido. ngantok”

Pelik kan… mesra tanpa memikirkan orang macam aku neh nak tido…..

Dalam dok beperang ngan emosi.. ( haha, ade gak la pekataan emosi). Mamat tu ade la bagi kad. Name pe ntah. Sharul ke ape… Tapi yang paling bes, die keje JPJ.. JPJ…

Kahkahkah. Esh, neh nak kene berbaek neh… dekat ibu pejabat terengganu plak tu… itukan sudah bagus… Seb baek aku tak memberikan sumpah seranah yang terlalu berat. Kahkahkahkah.

” ape no phone awak eh?”

” 01 bla bla bla…. sms ah kalo free. “ Okey, aku jawab ngan confident. Aku bagi no mngarut². Hahahaha… siap suh sms lagi.. mampos ah…

Takpe, aku kan ade kad die.. kalo ade pape yang berkaitan leh je sms. Contohnya, saman! ohye, aku ade saman nak kene langsai. Speedtrap. Ampeh punye JPJ….

Sekian, cite JPJ yang ampeh saman aku ngan abang JPJ yang ampeh gile banyak cakap kacau aku tido kat dalam bas. Moral of da story, jangan nek bas sebab lame sangat perjalanannye sampai kebas bontot dan jangan naek bas yang berjenama mahligai sebab seat die hell punye tak bagos. Keras beserta sempit. Ditrambah pula dengan pakej mamat sbelah yang kacau tido. sila amek pengajaran kesah ku ini.

Sekian.

* adalah dimaklumkan bahawa cerita di atas adalah diringkaskan yang teramat sangat.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey