Terima Kasih, Kasih!

 

Awal bulan jadi sawan
Bayar kereta, oh rumah sewa
Bil api, air, internet adanya

PTPTN terus mengejar
Mujur aku bukan pengguna kad ajaib
Jika tidak jual bulu aku membayarnya

Tengah bulan cukup-cukup makan
Semua berkira
Yang kurang masuk buku tiga lima, yang lebih dilupa

Ini masa tuntut hutang lama
Hal duit pun boleh jadi gaduh
Yang paling pemurah pun boleh jadi kedekut

Akhir bulan tumpang kawan
Saban hari membelek kalendar
Menghitung tibanya tarikh keramat

Ini masa untuk mengeluh
Harga barang naik, harga minyak naik
Tapi sebaik saja masuk gaji, menyepi

Apa yang aku cuba katakan di sini
Tak kira awal bulan, tengah bulan, akhir bulan, kau tetap meneman
Walau kita cuma membawa bekal dan makan di tepi jalan
Malah ku tak mampu menelefonmu sejam setiap malam

Namun kau tetap mahukan aku
Terima kasih, kasih!

 

(credit to: Waniardy~)

 

Advertisements

Jangan Jadi Pelupe!

 

Boss: Hai, canggih handphone. Keje secanggih tu ke?

Wanda: Errkk.. Ehm. Canggih jugak kot!

 

**Flashback 1st time jumpe current boss yang dulunye bukan boss saye**

 


 

Saye telupe yang zaman dah canggih

Saye telupe ade technology function yang leh trace saye kat mane bebile mase

Saye telupe yang boss saye high tech orangnye

Saye telupe plak yang saye pegi klentong sebab malas gi keje

Makanya, kantoi!

Haih. jangan lupe lagi lepas neh cik wanda.

 

 

Sorry boss!

 

 

 

 

ter jadi?

apa ter jadi bila terdapat keinginan untuk menulis smula?

apa ter jadi bila manusia ini mula mengexplore wordpress yang sudah ditinggalkan?

apa ter jadi bila manusia ini berfikir untuk berpindah rumah?

fikir apa akan ter jadi?

erk. mengapa ter jadi kene tulis jauh-jauh?

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey