~study hard~

aku kan.

benci sangat bile orang kate belajar tu senang.

belajar tu tak penat.

” ala, kamu belajar takpe la.. tak penat… saye ni keje.. penat tau tak”

erkk….~

” ala.. kamo blaja bukan penat pun”

Haaallllooo……..

belajar pun penat okey?

nak kene gune otak neh…

pastu, nak ulang alik gi library carik buku lagi….

pastu nak kene dende lagi kalo lambat antar buku kat library. 20sen sehari tau!

guna otak, energy dan duit!

Siang ade kelas. Nak-nak kalo kelas yang part time lecturer ajar. mau sampai ke kol 7 tau!

Malam nak kene wat FYP lagi.

tu blom nak tengok assignment lagi!

sampai nak tido pun leh pikir-pikir lagi planning untuk esok bagi mencompletekan PEMBELAJARAN saye!

sape kate blajar senang?

haish, men sedap mulut je… benci btol!

Kalo la blaja tu senang, takde la orang brenti blaja.

takde la orang gile sebab telebey blaja.

takdela orang tekanan sebab belajar.

So, pls. do take note.

blajar ialah TIDAK sesenang yang kamu kate dan pikir dan rase.

Tolong pikir jugak kepenatan menjadi seorang pelajar kalo tanak kene lempang.

keje laen.

keje gune energy. Tapi dapat duet.

Balik keje ialah rest. tido.

kalo blajar, balik kelas ialah buat assignment dan Final Year Project.

Satu lagi,

aku hangen tol kalo orang cakap kos yang aku blaja ni senang.

kalo senang, tayah la nak ade subjek ni kat universiti kan.

kalo senang, mesti la budak darjah satu pun tros pandai kos ni kan?

” ala.. korang takpela senang. Bace je”

Hey, mane ko tau senang? cube datang blaja ngan aku tengok!~ agak-agak ko dapat 100 markah tak?

.. MAAF, SAYE BEREMOSI DITENGAH MALAM ..

sebab saye benci orang cakap blajar tu senang!

blaja tu susah tau!

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

15 responses to “~study hard~

  1. aku ni keje sambil belajar..camne tu? double penat..

    kang xstadi dulu..xpasal je student aku kene goreng ngan auta aku..hahaha

    so disini..keje aku double penat.

    oke (sama2 nak beremosi disini)

    haha

  2. wanda..jom kita belajar (nada satu malaysia budak darjah satu)..hehe..

    aku dah letih belajar. nak kawen.

    hahaha

  3. wanda

    apai:
    Kalo letih takpe. Kan? penat blaja kan?
    Eleh… ko neh gatal bebeno da ni…. da umur sunat kawen bak kate pak amid.~
    silekan la apai…

  4. wanda

    izzah:
    tu lagik susah….. Mau pengsan aku~

  5. ye..ye..ye..blajar sgt penat..

  6. puteri

    owh cik wanda..sye sgt setuju dgn kamu..terima kasih kerana mengexplainkn kerumitan kite sbg pelajar..buat sape2 yag senang2 jerk rase blaja tu senang..tlgla bace entry cik wanda dgn emosi2nye skali…komfem anda rase kerumitan yg kami alami..hehe

  7. wanda

    afiefahz,
    kan? penat kan? heheheh~

    puteri,
    aku explain pun, ade gak yang tak reti bahase~

  8. ala..blaja suke2 jer.snang sush blakang cte.dh ujung2 ni.UTM kata kuar, Keje pnggil mari.Kawen pula kata ‘bila kau nk kawen ni cik wanda?’hahahhaahahaha

  9. wanda

    azuan:
    Yang aku plak. UTM kate ‘stay la lagi kat sini’. keje kate ‘jangan kau datang lagi. Kawen plak kate ‘kau jangan pikir kan aku lg’…
    hahahahah~

  10. meent

    ala siannyer..betol2..belajar penat n susah..practical pon sama..haha..

  11. faerrin

    salam tuan, rasanyeeeeelaaaa…

    belajo tu tak penat pun..dan aku dah lalui semua ni, dan skang aku dah di alam kerja dan menjawat di sektor awam..

    kalao nak tau, kerja lagi penat, hari2 ada kerja yang tak akan abes,menimbun2, hari2 ada attend meeting dan perlu come out ngan solution dengan kadar segera, segala-galanya perlu di ambil tindakan dengan kadar segera,.aku dah lalui kedua-duanya…lagi stress, belom lagi ngan arahan2 yg ad hoc dari semasa ke semasa..hahahahahahah

    rasanya, kao perlu tabah dalam belajo ni..tak susah belajo ni..percayalah..n aku yakin kao bole buat bro!!

  12. wanda

    ehm…
    betol mase ko blaja tak penat?
    langsung tak rase letih?
    menggunakan tenaga pada tehap 0 kilojoule?
    hehehe…

    keje memang penat… aku tau. sebab aku pun penah keje even skejap..
    tapi, its not fair kalo cakap blajar langsung tak penat…
    tak adil la kot…~

  13. faerrin

    yeahhhh,…belajo tak penat..serius aku cakap..sgt tak tensen…tak bnyk pk sgt..rilek ar…

  14. blaja mmg penat..
    byk nak kena pikir
    exam la test la asgmt la
    tapi mcm enjoy plak.. bile
    da abis blaja tkenang2 wktu blaja

  15. wanda

    faerrin,
    yee…. saye da sedar… blaja tak penat…
    tapi letey kene bejalan n panjat tangga 5 tingkat….
    hehehehe~

    nieja,
    tau takpe kan…
    yang pelik, kalo kelas kensel seme besorak…
    tapi kalo kelas asek takde, ade plak yang komplen da minggu ke 6 blaja tatau pape…
    bile ade test, seme mrungut tulis status kat facebook,
    bile tade test rase cam.. ‘ape la yang aku blaja neh..’

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: