.kisah cik wanda yang tabah.

sakit kaki tau tak!

Aku tak pegi kelas sebab sakit kaki.

” Lohhh… ape kaitan blaja dengan kaki? blaja bukan pakai kaki”

Hey, cuba kau pakai otak sikit!

Untuk blaja ialah mesti ke kelas,

Untuk ke kelas ialah mesti naik tangga sebab kelas kat tingkat 5,

Untuk naik tangge ialah mesti pakai kaki,

Untuk pakai kaki ialah sangat sakit,

Untuk sangat sakit ialah SIRIES wa tanak!!!!!!!!!

Sakit siot teseliuh kaki sebab tejatuh tangge dan jatuh tejelepuk macam nangka yang baru nak buruk kene makan ulat!

“Kenapa cik wanda tak berhati-hati?”

Sebab mane la tau nak jatuh. Kalau tau pasni cik wanda akan jatuh, mesti dia akan berhati-hati pastu turun tangga satu-satu. Pastu turun tangge tanpe beborak dengan kawan-kawan a.k.a penonton aksi stunt cik wanda.

Kalau la tau berurut sebab seliuh tu amat sakit yang sangat tahap gaban satria baja hitam punya kekuatan. Mesti aku takkan brangan nak jadi nangka buruk lagi!

Thanks kepada cik wani (kawan saya yang slalu dibuli) dan nor diyana (kawan saya yang paling chantek) sebab temankan saya pegi berurut kat rumah maklang (bukan pasangan kawan saya yang saya panggil paklang!).

Super duper thanx to apai jugak. Sebab sudi membawa hamba (tuan puteri ini)~ ke rumah maklang itu. Dan ke klinik juga. Walaupun terdapat beberapa agenda lain juga yang kau laksanakan di klinik itu!

” eleh wanda. kau nak pegi berurut macam nak pegi besalin. seme bende nak bawak” (diyana, 2010)

Biar la! Sebab aku da tau, mesti saket punye! so, aku bawak air kosong and towel kecik untuk lap mutiara-mutiara yang bakal jatuh dari mata aku neh. Seb baik aku bawak! sebab bukan stakat mutiara yang kuar. Emas, perak bagai pun kuar. Macam ade paip kat mata neh!

” kau mesti tak meraung sebab malu kat aku kan?” (apai, 2010)

Takpun. Sebab raungan aku lebih melalui mata. bukan mulut. Hahahaha. Oleh kerana ada tabir dan kau tak dapat melihat keadaan aku dikerjakan mak lang, mesti kau kurang dapat feel keseksaan itu!

Papepun. Thanx kepada yang terlibat. Nanti aku blanje pas aku kaye raye kawen ngan dato; yang berstatus duda. Motif asal cerita ialah menyatakan aku sakit kaki tak dapat ke kelas (bukan kerana malas) dan menyatakan perasaan sayang kepada kawan-kawan yang terlibat.

p/s: Sakit kaki aku langsung tidak membataskan untuk aku ke pizza hut cik apai belanja petang ini. Harap maklum.

~study hard~

aku kan.

benci sangat bile orang kate belajar tu senang.

belajar tu tak penat.

” ala, kamu belajar takpe la.. tak penat… saye ni keje.. penat tau tak”

erkk….~

” ala.. kamo blaja bukan penat pun”

Haaallllooo……..

belajar pun penat okey?

nak kene gune otak neh…

pastu, nak ulang alik gi library carik buku lagi….

pastu nak kene dende lagi kalo lambat antar buku kat library. 20sen sehari tau!

guna otak, energy dan duit!

Siang ade kelas. Nak-nak kalo kelas yang part time lecturer ajar. mau sampai ke kol 7 tau!

Malam nak kene wat FYP lagi.

tu blom nak tengok assignment lagi!

sampai nak tido pun leh pikir-pikir lagi planning untuk esok bagi mencompletekan PEMBELAJARAN saye!

sape kate blajar senang?

haish, men sedap mulut je… benci btol!

Kalo la blaja tu senang, takde la orang brenti blaja.

takde la orang gile sebab telebey blaja.

takdela orang tekanan sebab belajar.

So, pls. do take note.

blajar ialah TIDAK sesenang yang kamu kate dan pikir dan rase.

Tolong pikir jugak kepenatan menjadi seorang pelajar kalo tanak kene lempang.

keje laen.

keje gune energy. Tapi dapat duet.

Balik keje ialah rest. tido.

kalo blajar, balik kelas ialah buat assignment dan Final Year Project.

Satu lagi,

aku hangen tol kalo orang cakap kos yang aku blaja ni senang.

kalo senang, tayah la nak ade subjek ni kat universiti kan.

kalo senang, mesti la budak darjah satu pun tros pandai kos ni kan?

” ala.. korang takpela senang. Bace je”

Hey, mane ko tau senang? cube datang blaja ngan aku tengok!~ agak-agak ko dapat 100 markah tak?

.. MAAF, SAYE BEREMOSI DITENGAH MALAM ..

sebab saye benci orang cakap blajar tu senang!

blaja tu susah tau!

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey