aku puase!~

sedap

Tahukan anda gambar apakah itu?

hahaha. Ayam penyek!

sedap! siriesly sedap. Hahahaha. Maafkan aku, sebab jakun!

Jakun baru reti nak makan nasi ayam penyek. Tu pun sebab ade orang rekemen.

Nasik die cam nasik biase je. N ayam pun cam ayam biase. Tapi die ketuk dulu ayam tu b4 serve.

Yang wat die sedap, die nye sambal! Marvellous!!! kalo kene ngan kedai yang sambal die best gile.., mak aih, siriesly tak tido malam!~ Sedap wo…

Ayam panas dan garing yang dipenyek, sambal, ulam n sup kosong. Simple but nice!~ Rakan-rakan, silela pegi mencube!!!

Aku rekemen bagi sesiapa kat area JB, pegi makan kat pandan city!~ Waaa….. sedapnye.. Lapor.. Lapor…  (aku puase ganti hari ni ok! xto la bile nak abes! huhuhuhuhu)

Aku rase aku leh tangkap camne nak wat sambal ayam penyek tu. Sebab penah tengok time pegi program anak angkat Yo! Rakan Muda masuk kampung dulu… Diorang wat sambal tu. Goreng seme bende dulu before tumbuk. Cili api, goreng. Bawang merah, goreng. Belacan, bakar. Bilis, goreng. ehm, banyak lagi yang digoreng sampai la sambal tu jadik marvellous!~ Hehehehe.. Tapi takkan aku nak wat sendiri plak. Tak feel ar.. Nak kene air tangan Jowo jugek!  air tangan ganu tak brape jadik kot! Sape Jowo kat sini! cepat pi buat skang!!!

Wah.. sedap plak mrepek di petang hari sepernungguan waktu berbuka ini. Adeih… hajat dihati ingin membuat sedikit research untuk Final Year Project (since lect aku marah sebut thesis ;p) tapi da tepesong kat wordpress plak! Hahaha~ maafkan aku!Tu pun nasen baik tidak sesat berjalan² ke rumah orang lagi!~ Izad amza da tukar rumah. Tapi aku tak gi mlawat lagis (wat housewarming la weh!). Peers yang chumilssss, beliau dan beliau, da ade blog memasing, pun lom gi mlawat lagi.. Blog rakan yang best nak follow time lapau pun da lame tak singgah, Rakan seperjuangan yang rajen bertanye bile mau hapdate pun aku da lame tak singgah rumah die (cik apai, aku da kemaskan yang bersepah!), Hutang tag bertimbun²(da leh wat bodo je kot!~). Blablablabla. Nanti ah!~

Okey da tamat. Selamat berbuke puase sesape yang ngah ganti puase seperti saye!~ tata~

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

21 responses to “aku puase!~

  1. kau kene belanja aku ayam penyek tu. aku tak kira….aku dah kebulur nak rasa kau belanja nih..haha

  2. wanda

    hahaha. bukan ke kau ade utang blanje mc d ngan aku ke? aku ingat lagiks~

  3. aku nak jugak ayam penyek..aku xkira!!!

  4. aaaa…sedapnye ayam penyet tuuu

  5. yelah yelah…aku ingat lagi..saja tunggu kau ingatkan semula je..hahaha…

  6. buzzybug

    lamanya puasa. puasa x bleh update blog eh?

  7. cetttt…
    nasi ayam penyek yg sedap nk update..
    yang bawak sahabat handal buta tuli pasai ayam penyek ni p makan ayam penyek kat KTDI yg xsedap lansong smpi aku n yana sakit perut tu xnak mention! huh

  8. x pernah rasa ayam penyek.. uhuhu

  9. aym pnyek mmg sedap..
    sokong! tapi lau smbal
    tu sedap.. konpem sedap
    la.. tapi lau kena smbal x sdap..
    aishhh..tros xde mood nak makn
    haha

  10. wanda

    iyaa…. enak dehhhh….

  11. wanda

    best dowh.. skang aku dalam program ‘mencari ayam penyek terbaek tour’. Jom join!~

  12. meent

    ada org belanja aku tgk muvie😉

    n apiz lanja kte makan kan wanda

  13. cutieduffyduck@gmail.com

    woit wanda, ayam penyek x abes2..taw la tgh giler mkn ayam penyek tp yana da trauma gler da…huhhuhuhu

  14. macam sedap je. nak carik gak la. tapi macam susah je nak carik area serdang ni.

  15. ayam penyet kat the curve
    sedappp!

  16. wanda

    meent:
    ye. ye. ye…

    cutieduffy:
    Hohoho. Mari kite road tour ayam penyet kat JB.

    qdetective:
    jom la q… meh turun jb ar.. br syok..~

    nieja:
    nak! t u bwk n blanje ai k?

  17. hoi…knape lama tak update?hoho~sila pulang ke besut..aku kangen sama kamu dowh~

  18. i dah g mkn td
    ayam pnyet kat curve
    haha

  19. sedap..mmg sedap!sambal die mmg buat xthn..marvelous~

  20. wanda

    hheheh.. tadi aku gi makan lg.. gile pedas nak mampos.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: