aku puase!~

sedap

Tahukan anda gambar apakah itu?

hahaha. Ayam penyek!

sedap! siriesly sedap. Hahahaha. Maafkan aku, sebab jakun!

Jakun baru reti nak makan nasi ayam penyek. Tu pun sebab ade orang rekemen.

Nasik die cam nasik biase je. N ayam pun cam ayam biase. Tapi die ketuk dulu ayam tu b4 serve.

Yang wat die sedap, die nye sambal! Marvellous!!! kalo kene ngan kedai yang sambal die best gile.., mak aih, siriesly tak tido malam!~ Sedap wo…

Ayam panas dan garing yang dipenyek, sambal, ulam n sup kosong. Simple but nice!~ Rakan-rakan, silela pegi mencube!!!

Aku rekemen bagi sesiapa kat area JB, pegi makan kat pandan city!~ Waaa….. sedapnye.. Lapor.. Lapor…  (aku puase ganti hari ni ok! xto la bile nak abes! huhuhuhuhu)

Aku rase aku leh tangkap camne nak wat sambal ayam penyek tu. Sebab penah tengok time pegi program anak angkat Yo! Rakan Muda masuk kampung dulu… Diorang wat sambal tu. Goreng seme bende dulu before tumbuk. Cili api, goreng. Bawang merah, goreng. Belacan, bakar. Bilis, goreng. ehm, banyak lagi yang digoreng sampai la sambal tu jadik marvellous!~ Hehehehe.. Tapi takkan aku nak wat sendiri plak. Tak feel ar.. Nak kene air tangan Jowo jugek!  air tangan ganu tak brape jadik kot! Sape Jowo kat sini! cepat pi buat skang!!!

Wah.. sedap plak mrepek di petang hari sepernungguan waktu berbuka ini. Adeih… hajat dihati ingin membuat sedikit research untuk Final Year Project (since lect aku marah sebut thesis ;p) tapi da tepesong kat wordpress plak! Hahaha~ maafkan aku!Tu pun nasen baik tidak sesat berjalan² ke rumah orang lagi!~ Izad amza da tukar rumah. Tapi aku tak gi mlawat lagis (wat housewarming la weh!). Peers yang chumilssss, beliau dan beliau, da ade blog memasing, pun lom gi mlawat lagi.. Blog rakan yang best nak follow time lapau pun da lame tak singgah, Rakan seperjuangan yang rajen bertanye bile mau hapdate pun aku da lame tak singgah rumah die (cik apai, aku da kemaskan yang bersepah!), Hutang tag bertimbun²(da leh wat bodo je kot!~). Blablablabla. Nanti ah!~

Okey da tamat. Selamat berbuke puase sesape yang ngah ganti puase seperti saye!~ tata~

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey