box office punye crite~

Ngeee... impian smate². Saya sangat mahu untuk berada disitu.

Ngeee... impian smate². Saya sangat mahu untuk berada disitu. Macam best kan?

Yeay!~

Saye baru start sminggu keje! N keje tu takla seteruk yang saye sangke,  saye dengar n saye pikir!~ Kawan saye penah kate:

” Ko jangan ala pegi keje tu wanda, teruk gile. Dengan pressure lagik. Aku rase tu la keje yang paling teruk penah aku wat before neh. Da la bayar siket!”

dengan membayangkan saye akan angkat batuan, kerja di matahari terik, tak makan, tak minum, dipaksa melakukan kerja berat…. Wahh… sungguh tipu semua itu! imaginasi terlalu tinggi!

Waahhh……. kenyataan itu meleset sama sekali. Kerjanya seronok dong! cuma, PANAS!!!! Abes ar hitam… Addeuhhsss…~ Kenapakah aku tidak merasakan seperti beliau? mungkinkah aku terlalu tabah? atau aku yang mengular tak buat keje…. teeeetttt.. seme jawapan tu salah! Haha~

For those yang tak tau keje saye, keje saye ialah, pegi rumah orang. amek ukuran rumah and floor plan. Balek ofis, lukis that floor plan and buat data entry. Data tu digunakan untuk mengenakan cukai pintu nanti. Tapi saye tak cakap ar kat diorang nak wat cukai pintu. Nak mampos? mesti kene halau! diorang bukan nak sangat bayar cukai!

Klentong je. Cakap nak banci perumahan… Lalalal~ ampun makcik! ampun pakcik! Owwhh… sungguh rasa bersalah kerana menipu… Tapi mereka baik hati! Knape saye kate mereka baik ati? sebab mereka bagi kat kami macam². Wakaka… siap bagi buah², sayur-sayur, makanan bla bla bla… wah.. seronotnye….!~ Sambil buat muke sopan kot² nak amek saye jadik menantu! Haha~ Makcik n pakcik, saye single lagi okey!~ :p

situasi 1 : Ehm.. ni da makan ke blom? kalau belom mailah minum air teh dulu…… ( baikkan? sronot kan?) Hahaha~

situasi 2 : Eh.. adik² amek la ni…. buah² skit… makcik tanam saje² je… sayur² pun ada. Jom la pegi kebun makcik.. ( maka, mestila aku ikot! haha~)

situasi 3 : tengok anak² ni. Tringat plak kat anak makcik. Die dok jauh. ( wah, part neh memang saye sayu pilu sudu garpu sket~ macam filem!)

situasi 4 : ukur rumah ke? ingatkan nak bagi duet. (erkk… kelu..!)

situasi 5 : kenapa tak gi banci umah makcik. Umah makcik kat ujung sana.         ( Haha, ade gak yang excited suh kami banci.. siap offer lagi… mak aih.. macam² btol!)

TAPI SATU JE. BILE DA ABES KEJE, BALEK UMAH SEWA….

Bosan gile wa cakap lu… gi keje balek keje tido. Tivi takde. Radio takde. Maka, katak bawah tempurung! Owh, tanak jadi katak! Sebab katak suke kacau idop saye kat rumah. Die dok dalam bilik air tanak kuar dari die kecik dulu sampai la skang die da besau! Heran kan? knape la die tanak kuar. Mak saye cakap die putera katak saya. Saye kene ciom die. Lepas ni saya nak gi ciom dialah!~ Cik katak, sile jadi putera cam muke arthur dalam adventure of merlin! Baru la berbaloi saye ciom kamo!

Okey. Saya merepek!

Pejalanan kerja ialah, 4 malam tido dirumah sewa dan 3 malam tido dirumah sendiri. Wah, persis bini pertama dan bini kedua!~ wateverrrrrr~ Sebab tinggal dirumah sewakan tak best! tiada apa-apa!

Tapi kat umah sewa ada peti ais tau! sebab jiran sbelah bagi pinjam. Baikkan jiran itu? tapi ada peti saja tak guna! sebab tak ada dapur! takleh nak masak. Ape? masak? Wah rajennye kau nak masak, wanda!

Okey. Da abes crite pendek untuk difilemkan. Semoga crite ini box office~ Haha.

~ tata~

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

12 responses to “box office punye crite~

  1. kawan kau yang berkata tu mesti apis si pak tam kan..? haha…

    err, kau single but available ke ni?😀

  2. wanda

    ~ kau seperti tau² pula..
    ~ haha. single and available. Ade calon? sile rekemen. Aku nak kawen cepat neh.. Hahaha~

  3. wah..nak kawen cpt ye..

  4. weh.ako tuko link ah.

  5. buzzybug

    baik2 nya orang2 kat situ…
    kalo kat bandar kalu, mau kena halau… huhu…

  6. wanda

    darling: ~ ha’ah… gatal nak kawen cepat neh angah…

    kartika: Baiklah… nanti aku hapdate!

    buzzybug: Hahaha. Tau takpe… siap berebut2 nak kasik kami minum ayer,, perghg.. best gile..~

  7. woit cik liniey..lama menyepi..knl kah kamu siapa aku???hahahahaha

  8. ko xmo hapdet ke? dah bersawang aku baca ni. by the way, aku dah tukar url blog.

  9. wanda

    cutie:
    tau. tau. tau

    izadamza:
    ok2… t aku hapdate url br ko~

  10. fndrocka

    selagi au tak basih bilik air tu slagi tu katyak tu tak mau kuar

  11. fndrocka

    selagi kau tak basih bilik air tu slagi tu katyak tu tak mau kuar

  12. wanda

    da bersihkan la malsalah.. aku rajen tau!~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: