Teka-teki pulau saya!

DSC02337

here i am! perhentian Island!

Jawapan teka teki ( erk, cik izad je kate saye berteka-teki!~)

Saye ke Pulau Perhentian! a.k.a Perhentian Island.

Dengan siapa? bersuka riakah? berhoneymoon kah?

semuanya tidakkk! salah semuanya!

Berhari Keluarga bersama warga opis…

Lalalalala…. Proud to be a trainee. Hahaha, tibe je! sebab da abes pun! Wei dunia!!!! aku da abes berpraktikal!!! aaahhhh…. seronot!

Kenapa pulau perhentian yang dipilih? Ntah! tanye la kat diorang! warga kerja di sana! nak tanyakan saya? mestila saya akan.. ” baiklah, saya setuju” – Kan saya trainee! mesti patuh dan tak mengada ngada serta demand!

Masuk kali ni, saye gi pulau perhentian tu da kali brape ntah! Hahahaha.. asek tmpat tu je tau nak gi… Bukan nak gi tempat laen! Tau ar umah hang dekat jeti pulau perhentian! – Nak wat camne wei… orang da ajak, pogi je la!

Mari-mari kite tengok² gambar yang saye syok sorang² bez!

08052009(002)

Itu ialah gambar dijetty. Cuba lihat muka cik wanda! (paling kanan). Muka pasrah sebab bot cam lambat sampai! spoiled btol!

08052009(016)

Ohh... boat da sampai! lihatlah.. kan saya girang mengambil gambar. Jakun btol!

DSC00210

uniform mandi manda di lautan saye!

sunset! yes, saye sempat! sunrise? hahaha.. tak kot..

sunset! yes, saye sempat! sunrise? hahaha.. tak kot..

indah bukan?

indah bukan?

:)

🙂

cik wandalini

cik wandalini

Part paling best, snorkelling kat taman laut. Tengok pelbagai benda yang slalu saye tengok kat tivi.

n relax+melenakan diri kat seashore dengan angin meniup+mengulit sampai la saye telena kat krusi mat saleh berjemur tu!

Kan saya da cakap, best! Hahahaha…

Takke korang rase best bile sampai je, tengok ayer laut biru gelap, biru muda, turqoise bla bla bla…?

Takke korang rase best bile pegi snorkelling, si ikan comel nemo ada kat atas tapak tangan korang?

Takke ke korang rase best bile berkayak, kite leh pegi tempat mane yang kite ske n tengok coral kat situ!~

Takke rase best, bile malam² lepak di tepi pantai sambil berbual² dan bergurau senda?

Takke rasa best bila tak payah pikir apa-apa, juz tengok and dengar air laut menyanyi je?

Jawapannye, best wo! sebab saye da and slalu rase benda tu!

Marilah pergi holiday bersama rakan-rakan!

*p/s : satu je tak best! kulit jadi gelap! tapi saye pakai sunblock tebal²! Hahaha.

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

23 responses to “Teka-teki pulau saya!

  1. bestnyeeeeeeeeeeeeeeeeeee..
    jeles

  2. Onni..bila nk bawak aku g sana…harap ja dekat dengan umah hang..tapi jauh dari umah aku! grrr =.=

  3. wanda

    nieja:
    … hahaha… memang saye nak wat kamo jeles pun… hoho~

    eima jer:
    hahahaha.. meh le wei…

  4. buzzybug

    dah agak dah u go to perhentian. sbb tu yg plg dekat, kan? hehehe…

    xmain gitar tepi unggun api ke? or buat bulatan kat unggun api then bercerita hantu tak ingat…

  5. wanda

    afiefahhz:
    hahaha~ memang best pun!

    buzzybug:
    Hahaha. tu je la yang dekat. Besela opis government. Save budget je manjang! nyampah tol!

  6. hi dalini🙂
    sonoknye dalini g pulau perhentian. kak nadiah duk besut pun x penah g sana walopon 10 minit je nak g jeti😛

    prektikel kat mana skang?

  7. wanda

    hehehe.. tu lah orang besut.. yang dekat² bukan nak gi… adeih….

    praktikal kat jerteh je. tapi da abes pun! hooyeahh…

  8. me xnah gi lagi pulau perhentian.. me baru balik pulau sebang jakkks.. ahaks

  9. at least sempat ler jugak bersuka ria kan…huk3..
    patut lah anda x sedey utk tinggalkannya…huk3…

  10. wanda

    en_me:
    u shud go. Nanti ajak ai skali okeh? hehe~

    afiefahz:
    Hahahaha~ memang aku tak sedey pun. Da malas la nak berpraktikal wey…~

  11. wah..seronoknye melancong.

  12. aku benci sapa yang dah abes practical@ grrr aku baru nak start!

  13. kau lupakan aku. tak ajak aku gi skali…uhukss…

    BTW, selamat menambahkan berat badan dalam masa seminggu dua sebelum bekerja semula nih..haha

  14. wanda

    qdetective:
    hehehe… memang sronot.. jom ar join skali..🙂

    eima jer:
    Hahaha.. ko memang da lame benci aku kan… Lalalala~

    zuriaf:
    burrp…. aku baru je pas makan neh… pasneh aku kurus kan balik ar!!!! b4 gi jb.. hahaha

  15. update laaa
    saket ati la tgk
    n3 ni hahaha

  16. itu hanis ke?? praktikal dimana? hanis bukan d JPPH ke? xkan JPPH buat Hari Keluarga di pulau-pulauan bagai??

  17. ila

    wah…bestnya di sana…
    nanti mai langkawi lak na…..
    hehehe
    promote langkawi pulak…
    aa reen..
    ila nampak cam hanis gak dalam salah satu gamba tu….

  18. wanda

    nieja:
    nampak kejelesan disitu.. kahkahkah…

    reen:
    Memang hanis pun. Praktikal JPPH la… hahaha~ tu la.. jangan hina JPPH… Family day kat pulau-pulauan tau… Lalalala… Hidup Jpph.. hooyeah!!!~

    Ila:
    Langkawi? memang seme orang nak pi ape… shopping best beb..~ Memang hanis pun la kak ila..~

  19. wan nor fatihah wan mohd

    pulau tercantik di msia!!!!

  20. wanda

    wan nor fatihah wan mohd:
    hey girl… do i know u? name kamo same cam name my lil sis mase skool dahulu… zaman adik angkat yang menular..~

  21. Nur Afiqah

    sy nk tyew sbgai junior la..lau sy nk wt praktikal kt pulau perhentian apew komen akak..sy amik kos dalam bidang pelancongan..sy nk taw pengalaman akak wt praktikal kt pulau perhentian…:)

  22. wanda

    best.. akak tak praktikal kat pulau pun. tu pegi inspection je.. tapi, akak sangat suke pulau perhentian. syok!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: