TRAFFIC LIGHT DAN PERISTIWA ITU!

” Rizal, kau pulang lah ke Besut. Balik kampung “

” Aku juga rindukan Besut, tapi apa yang ada kat Besut “

” Ada traffic light kaler merah, kuning and hijau

” Ahhhh, kat Shah Alam pun ada traffic light “

” Traffic Light kat Besut nyala tiga-tiga warna skali gus!”

” Tipulah! Jangan auta la Liniey!~”

Saya tak tipu apatah lagi nak auta! betol!

kalerful kan?

kalerful kan?

Traffic light tu comel! Colourful! i Like !!!!!~ walaupun ia menyusahkan pejalan raya. Ah saya peduli apa? sebab saya nak belok ke kiri. Tak payah tunggu Lampu itu nyala hijau. Kan dah ada signboard segitiga suruh beri laluan…~

Traffic light itu jadik chanteq and colourfull sebab kene panah petir petang itu. Hujan yang begitu lebat di samping kilang sabung menyabung!~ (wah, itukan ayat karangan bahasa Melayu penulisan ketika UPSR! – Saye dapat A tau BM penulisan tau! Lalalala.)

Oh, Habis tentang traffic light!

Masuk tentang kronologi kejadian terbaru yang agak saspen!

PERISTIWA 1

“Eh, kenape saye tetibe rimas pakai bangle neh!”

PERISTIWA 2

” Lini, bapa saudara pesan sudah² la makan. Nanti nyesal tak sudah”

” Oh, baiklah” (sambil pikir and kompius dengan ayat itu)

PERISTIWA 3

Saye gi timbang kat supermarket berdekatan. 47.6kg! Apa???!!!!!!!

Ohhh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takkan la kot! naik 3 kg! OMG!!!!!!

OOohhhh…. no wonder la bangle rase tak selesa nak pakai… ketat rupanya..!

OO0hhh…. no wonder la bapa saudara berkata begitu, nampak gemuk rupanya!

OO0hhh… no wonder la jeans rase cam ketat sket. Ingatkan jeans tu mengecil! (bodohnya berpikir!)

~ ARGH!!!!~

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

10 responses to “TRAFFIC LIGHT DAN PERISTIWA ITU!

  1. Sila lihat..

    ‘Hujan yang begitu lebat di samping kilang sabung menyabung!’

    kilang = kilat ek?

  2. kilang pon ada sambung menyambung eh? ayat UPSR dah maju ek?

    hehehehe~ u means kilat rite~😀

  3. itu bermakna teori awalan aku menjadi la. kau dah semakin gemuk dan berat badan pun bertambah. kau dah semakin kelihatan berisi dan kau tidak lagi kelihatan kurus. eh, kuruskah kau sebelum ini?

    haha..

    nasihat aku, berjoging la sepanjang cuti ini. dan sambil² berjuang untuk mencari bahan PSM…

  4. wanda

    wannurhidayati:
    Hahahaha… alamak.. memang tak layak dapat A la sbenanye…

    izad:
    Huhuhhuhu.. Maaf cikgu!

    zuriaf:
    Kan cuba berusaha kembali kepada asal dan lebih kurus. kahkahkah… ( wonderin…. boleh ke ?)

  5. Eima Jer says:

    hahahaha onni2..
    mmg colouring tui..
    act traffic light tu meraikan kejayaan MAN UNITED masok final CL..
    hahahahaha =p

  6. awa

    waaah!
    traffic light mane ni?
    ah2
    windu nye the littlest sight of kampung halaman…

  7. hopefully xnek byk sgt a
    hehe

  8. wow..
    trfic light die..
    haha..

    dah naik berat?
    hahaha.. duk umah
    mmg cmtu.. makan tak
    ingat dunia

  9. kuning tandanya sedia untuk memecut. hahaha…

  10. wanda

    qdetective:
    Msalahnye…. sebelum nampak kuning tu, nampak yang merah dulu untuk berhenti.. huhuhuh~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: