box office punye crite~

Ngeee... impian smate². Saya sangat mahu untuk berada disitu.

Ngeee... impian smate². Saya sangat mahu untuk berada disitu. Macam best kan?

Yeay!~

Saye baru start sminggu keje! N keje tu takla seteruk yang saye sangke,  saye dengar n saye pikir!~ Kawan saye penah kate:

” Ko jangan ala pegi keje tu wanda, teruk gile. Dengan pressure lagik. Aku rase tu la keje yang paling teruk penah aku wat before neh. Da la bayar siket!”

dengan membayangkan saye akan angkat batuan, kerja di matahari terik, tak makan, tak minum, dipaksa melakukan kerja berat…. Wahh… sungguh tipu semua itu! imaginasi terlalu tinggi!

Waahhh……. kenyataan itu meleset sama sekali. Kerjanya seronok dong! cuma, PANAS!!!! Abes ar hitam… Addeuhhsss…~ Kenapakah aku tidak merasakan seperti beliau? mungkinkah aku terlalu tabah? atau aku yang mengular tak buat keje…. teeeetttt.. seme jawapan tu salah! Haha~

For those yang tak tau keje saye, keje saye ialah, pegi rumah orang. amek ukuran rumah and floor plan. Balek ofis, lukis that floor plan and buat data entry. Data tu digunakan untuk mengenakan cukai pintu nanti. Tapi saye tak cakap ar kat diorang nak wat cukai pintu. Nak mampos? mesti kene halau! diorang bukan nak sangat bayar cukai!

Klentong je. Cakap nak banci perumahan… Lalalal~ ampun makcik! ampun pakcik! Owwhh… sungguh rasa bersalah kerana menipu… Tapi mereka baik hati! Knape saye kate mereka baik ati? sebab mereka bagi kat kami macam². Wakaka… siap bagi buah², sayur-sayur, makanan bla bla bla… wah.. seronotnye….!~ Sambil buat muke sopan kot² nak amek saye jadik menantu! Haha~ Makcik n pakcik, saye single lagi okey!~ :p

situasi 1 : Ehm.. ni da makan ke blom? kalau belom mailah minum air teh dulu…… ( baikkan? sronot kan?) Hahaha~

situasi 2 : Eh.. adik² amek la ni…. buah² skit… makcik tanam saje² je… sayur² pun ada. Jom la pegi kebun makcik.. ( maka, mestila aku ikot! haha~)

situasi 3 : tengok anak² ni. Tringat plak kat anak makcik. Die dok jauh. ( wah, part neh memang saye sayu pilu sudu garpu sket~ macam filem!)

situasi 4 : ukur rumah ke? ingatkan nak bagi duet. (erkk… kelu..!)

situasi 5 : kenapa tak gi banci umah makcik. Umah makcik kat ujung sana.         ( Haha, ade gak yang excited suh kami banci.. siap offer lagi… mak aih.. macam² btol!)

TAPI SATU JE. BILE DA ABES KEJE, BALEK UMAH SEWA….

Bosan gile wa cakap lu… gi keje balek keje tido. Tivi takde. Radio takde. Maka, katak bawah tempurung! Owh, tanak jadi katak! Sebab katak suke kacau idop saye kat rumah. Die dok dalam bilik air tanak kuar dari die kecik dulu sampai la skang die da besau! Heran kan? knape la die tanak kuar. Mak saye cakap die putera katak saya. Saye kene ciom die. Lepas ni saya nak gi ciom dialah!~ Cik katak, sile jadi putera cam muke arthur dalam adventure of merlin! Baru la berbaloi saye ciom kamo!

Okey. Saya merepek!

Pejalanan kerja ialah, 4 malam tido dirumah sewa dan 3 malam tido dirumah sendiri. Wah, persis bini pertama dan bini kedua!~ wateverrrrrr~ Sebab tinggal dirumah sewakan tak best! tiada apa-apa!

Tapi kat umah sewa ada peti ais tau! sebab jiran sbelah bagi pinjam. Baikkan jiran itu? tapi ada peti saja tak guna! sebab tak ada dapur! takleh nak masak. Ape? masak? Wah rajennye kau nak masak, wanda!

Okey. Da abes crite pendek untuk difilemkan. Semoga crite ini box office~ Haha.

~ tata~

need to..

i need to…
Pause lagi..~
sebab, ai nak gi keje part time wat Rating a.k.a cukai pintu kat Kuala Krai Kelantan.
For sure kat sane takde tenet la n ai pun takde broadband kan….
sob.. sob..
Sminggu skali je ai mampu balek..

Makanya,
PAUSE!!!!!

Teka-teki pulau saya!

DSC02337

here i am! perhentian Island!

Jawapan teka teki ( erk, cik izad je kate saye berteka-teki!~)

Saye ke Pulau Perhentian! a.k.a Perhentian Island.

Dengan siapa? bersuka riakah? berhoneymoon kah?

semuanya tidakkk! salah semuanya!

Berhari Keluarga bersama warga opis…

Lalalalala…. Proud to be a trainee. Hahaha, tibe je! sebab da abes pun! Wei dunia!!!! aku da abes berpraktikal!!! aaahhhh…. seronot!

Kenapa pulau perhentian yang dipilih? Ntah! tanye la kat diorang! warga kerja di sana! nak tanyakan saya? mestila saya akan.. ” baiklah, saya setuju” – Kan saya trainee! mesti patuh dan tak mengada ngada serta demand!

Masuk kali ni, saye gi pulau perhentian tu da kali brape ntah! Hahahaha.. asek tmpat tu je tau nak gi… Bukan nak gi tempat laen! Tau ar umah hang dekat jeti pulau perhentian! – Nak wat camne wei… orang da ajak, pogi je la!

Mari-mari kite tengok² gambar yang saye syok sorang² bez!

08052009(002)

Itu ialah gambar dijetty. Cuba lihat muka cik wanda! (paling kanan). Muka pasrah sebab bot cam lambat sampai! spoiled btol!

08052009(016)

Ohh... boat da sampai! lihatlah.. kan saya girang mengambil gambar. Jakun btol!

DSC00210

uniform mandi manda di lautan saye!

sunset! yes, saye sempat! sunrise? hahaha.. tak kot..

sunset! yes, saye sempat! sunrise? hahaha.. tak kot..

indah bukan?

indah bukan?

:)

🙂

cik wandalini

cik wandalini

Part paling best, snorkelling kat taman laut. Tengok pelbagai benda yang slalu saye tengok kat tivi.

n relax+melenakan diri kat seashore dengan angin meniup+mengulit sampai la saye telena kat krusi mat saleh berjemur tu!

Kan saya da cakap, best! Hahahaha…

Takke korang rase best bile sampai je, tengok ayer laut biru gelap, biru muda, turqoise bla bla bla…?

Takke korang rase best bile pegi snorkelling, si ikan comel nemo ada kat atas tapak tangan korang?

Takke ke korang rase best bile berkayak, kite leh pegi tempat mane yang kite ske n tengok coral kat situ!~

Takke rase best, bile malam² lepak di tepi pantai sambil berbual² dan bergurau senda?

Takke rasa best bila tak payah pikir apa-apa, juz tengok and dengar air laut menyanyi je?

Jawapannye, best wo! sebab saye da and slalu rase benda tu!

Marilah pergi holiday bersama rakan-rakan!

*p/s : satu je tak best! kulit jadi gelap! tapi saye pakai sunblock tebal²! Hahaha.

saye gi pulau!

saye gi pulau! sangat bes.
Hahahaha…. jangan jeles semua orang!

TRAFFIC LIGHT DAN PERISTIWA ITU!

” Rizal, kau pulang lah ke Besut. Balik kampung “

” Aku juga rindukan Besut, tapi apa yang ada kat Besut “

” Ada traffic light kaler merah, kuning and hijau

” Ahhhh, kat Shah Alam pun ada traffic light “

” Traffic Light kat Besut nyala tiga-tiga warna skali gus!”

” Tipulah! Jangan auta la Liniey!~”

Saya tak tipu apatah lagi nak auta! betol!

kalerful kan?

kalerful kan?

Traffic light tu comel! Colourful! i Like !!!!!~ walaupun ia menyusahkan pejalan raya. Ah saya peduli apa? sebab saya nak belok ke kiri. Tak payah tunggu Lampu itu nyala hijau. Kan dah ada signboard segitiga suruh beri laluan…~

Traffic light itu jadik chanteq and colourfull sebab kene panah petir petang itu. Hujan yang begitu lebat di samping kilang sabung menyabung!~ (wah, itukan ayat karangan bahasa Melayu penulisan ketika UPSR! – Saye dapat A tau BM penulisan tau! Lalalala.)

Oh, Habis tentang traffic light!

Masuk tentang kronologi kejadian terbaru yang agak saspen!

PERISTIWA 1

“Eh, kenape saye tetibe rimas pakai bangle neh!”

PERISTIWA 2

” Lini, bapa saudara pesan sudah² la makan. Nanti nyesal tak sudah”

” Oh, baiklah” (sambil pikir and kompius dengan ayat itu)

PERISTIWA 3

Saye gi timbang kat supermarket berdekatan. 47.6kg! Apa???!!!!!!!

Ohhh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takkan la kot! naik 3 kg! OMG!!!!!!

OOohhhh…. no wonder la bangle rase tak selesa nak pakai… ketat rupanya..!

OO0hhh…. no wonder la bapa saudara berkata begitu, nampak gemuk rupanya!

OO0hhh… no wonder la jeans rase cam ketat sket. Ingatkan jeans tu mengecil! (bodohnya berpikir!)

~ ARGH!!!!~

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey