Untok Baiyah dan Teman Lain.

Juz wanna share a song. Lagu yang sangat comel.

dan cute. Okeylah, menujukan lagu ini kepada rakan baik, Miss Baiyah.. (inilah teori lucu yang saya suh anda dengar).

Eh.. tgk tuan nye dlu... Baru tgk lagu die k...?

Eh.. tgk tuan nye dlu... Baru tgk lagu die k...?

TEORI LUCU by Wani Ardy

Dunia hari ini semua mengaku sudi

Lebih baik jadi diri sendiri

Negara hari ini kurang lelaki kualiti

jangan salahkan skeppito mentaliti (maaf cik wani, aku mengarut!~)

kau apa kurangnya

Di tabir sepi (ni pun aku wat lirik sendiri.. ampun wani!)

Siapa kata lelaki dan perempuan

Tak bisa menjadi kawan karib

LUCU!~


na. na. na.na. na. na.

Cukup Cukup


Ada apa dengan valentine

bilaku ada

teman-teman,

cita-cita,

masa depan

kau mungkin fikir ku ini diniaya

atau ku suka yang sejenis

pun tak mungkin aku memilih

jadi aku solo tak bermakna bolos


memang ku sendiri tak bermaksud

aku mahu kau punya kekasih

lucu!~


na.na.na.na. na. na. na.

cukup..


aku selesa menjadi aku

dan engkau bukannya aku

aku tak perlu teori lucumu

cuma buat sakit perut

Baiklah. Sudah tamat lagunya. Rakan-rakan, silelah gi dengar lagu die yang laen. Best and comel… (okey, die tak bayar aku untuk wat marketing k?)

oleh kerana aku baik hati, (oh, aku memang sentiasa baik hati sebenarnya), aku cadangkan korang, gi kat blog die.. tak pun search kat youtube lagu die..

aaahh…. comel… šŸ™‚


Okeylah. Sudah kehabisan idea.

Aku da menjadi skema tanpa sebab. Mungkinkah kerana selsema babi? Hakhakhak.. Aku baru tebace pasal selsema babi kat blog minah Wani Ardy sbenanye…

Ngantok~ la.. tata.

Advertisements

mari ke youthsays!~

Wah.. da lame tak post entry.

Sebab ngadeĀ² bizi

Memembe pun bising kat face book…

Kehkehkeh. Jangan marah!

Eh, prasan tak, pas frindster semue orang sebokĀ² survey…

pastu maen tagĀ² kat blog plak…

Maka aku pun kononĀ² lari ar ke facebook.

tgkĀ² skang facebook… Mak aih.. meriah ngan survey tu je..

mrepek gile survey die…

adakah anda menantu kesayangan? laaa…

which animal are you? la….

plus plus macamĀ²..

Haish.. tak paham tol

yang tak tahannye! ramai gile yang dok jawab bende alah tu..! hairan!

Yang lagi hairan, aku pun gi join gak!!! damn…

wey.. ape pekdahnye…. jawab.. jawab.. ntah pape je…

(okey, aku kate kepade diri sendiri juge!)

Hahahahaha..

sob.. sob.. sob.. insaf!~

Dalam aku dok menyervey, aku baru tau ade 1 site neh….

Sangat best weh!!

setiap survey kite dibayar ape…

baru ar bebaloi…

aku baru je nak start kumpul..

Hahahaha… korang jangan jeles eh? aku da kumpul RM2.50..

( biar ar RM2.50, nak gak kecohĀ²! – ske ati aku laaa!)

Nanti pas da cukup RM50, katenye cheque akan dihantar…

okey. okey.. aku test je…

mane la tau dapat…

bebaloi gak aktiviti peng onlinan aku neh…

hehehehe…

Mari la rakan-rakan…

menabung bersama saya!

yang tanam anggur, mahupun jobless ataupun jobfull pun leh join…

hehehe..kehkehkeh.. aku promote la plak…

marila rakanĀ²!

Ngeee….!~

aku da join, kau orang bila lagi?

Lalalala…

meh nak citer sket pasal benda alah tu…

ia adalah youthsays..

macam kite bagi pendapat kite ar..

ramai la manusia-manusia penyervey yang create survey ru..

antaranya astro, secret recipe bla bla bla…

diorang pun saje la kot nak tgk kite nye says

ngeee….

setiap survey yang kite jawab, ade la harge die…

takla mahal sangat. ciput je.

tapi

sikit-sikit lama kan jadi bukit!

bukankah begitu.

sekurang-kurang kite membuat seswatu yang berfaedah untuk diri sendiri dan masyarakat…

waaa… bestnyeee!~

hikhikhik.

youth of the nation btol i neh..

tetibe di transform menjadi itu!

sesape nak ekot jejak langkah kaki comel aku..

ehm, nak banyak info lagi, kelip jugak kat bawah itu..

lalalala

marilah kelip dibawah itu…!

Best wa cakap lu!!!Ā  hehehe….



Tetibe aku jadik seorang belia yang berwawasan plak..

kehkehkeh..

eh lagik satu.. aku cam tringin ah…

Nak join any community ke, club ke…

cam bez je…

sangat comel je tgk ade club wat aktiviti diorang.. cycling, family day, bla bla bla..

Nak! nak! tapi kat ne ah?

sile beritahu saye rakanĀ² sekalian!


LAND FOR SALE

PROPERTY FOR SALE

. vacant land / plot .

. In area of Kampung Raja or Kota Putera .

. strategic location : in front of SM Teknik Besut .

. suitable for residential and commercial use .

. 5000m from Kota Putera .

. Surrounding area : Schools, mini stadium, sport centre, dustrict administration centre, residential & commercial, education centre .

. Only 3km road distance to Bukit Keluang Beach .

. 6km road distance to Perhentian island jetty .

AREA : 0.25 acre

PRICE : RM 85,000 (NEGOTIABLE)

HURRY UP!

do contact me!~

012-9651371

Ucapan Saya Pada Malam Ini

Isnin, jangan tiba terlalu cepat, Ahad, singgahlah lebih lama, dan kau Sabtu,Ā alangkah indahnya jika kau boleh memperlahankan waktu. Oh ya Jumaat, tolong jangan sesakkan kepala otak aku.

Memetik kata seorang rakan aku. Rakan yang hari minggu nya terlalu sesak baginya. Berbanding dengan entry yang sebelumnya. Saban mingu merungut tentang kebosanan hari minggunya. Hari ni? baru la kau rasakan 2 hari itu bagaikan 2 jam.

Sebenarnya, aku nak gelak jahat jap…

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!~

Kau tidak berseorangan wahai rakanku.. Masih ramai lagi yang menemani. Cuma aku… yang agak bernaseb baik. Bernasib baik kerna telah menghadapi saat itu terlebih dahulu. Tapi, masih ada yang belum selesai beb! relakslah!~

Dimana sifat macho dan koolmu?

Bukankah kau biasanya maintain macho? Tapi aku percaya kau tetap akan kool sahaja. Kau kan kesayangan Pak Amid!~ (sebenarnya aku tidak memerli ok?)

Pesanan aku, silalah buat muka confident. Itu sahaja kata kuncinya. Itu nasihat daripada seorang Pensyarah berpangkat doktor kau tahu!!!! Konfident sahaja yang penting. Salah tidak menjadi masalah! Kita kan belajar!

Aaaaaahhh…… Panjang sangat nasehat kepada seorang rakan yang sedang bizi itu….

Sebenarnya, memang hari minggu terlalu pendek lah!

PM baru, silalah dengar cadangan saya. Jadikanlah weekend 3 hari! tolonglah! inilah suara rakyat yang mahukan perubahan!~ 2 hari tidak cukup!

sebelum bercerita, adalah ingin memaklumkan bahawa hari minggu disini ialah hari jumaat dan sabtu.

Pada hari khamis. Pelbagai perancangan untuk menyiapkan assignment telah di setkan di dalam kepala benak seorang budak benama cik Wanda.

Weekend ni… camne pun, mesti setelkan semua. Yesss..!

Hari jumaat tiba, di pagi hari, menemani ibu ke pasar. Pasar minggu disiniĀ  ialah bukan tempat menjual sayur sahaja. Ia juga menjual baju-bajuan dan tudung-tudungan juga! malahan bantal, besen, baldi, dan juga apam balik!! Tidak lupa juga kacang rebus! Maka dengan itu, masa dipasar ialah sangat lama!~ sampai ke tengahari sehingga ibu membuat keputusan untuk tapau sahaja lunch untuk kami bertiga. Cik wanda, ibu, dan bapa.

Dipetang hari, membantu bapa saudara pula. Yang pergi kursus dan meminta bantuan cik wanda untuk menjemput anak kesayangan di airport kota bharu. Okey, mestilah pergi awal sedikit sebab mungkin boleh makan-makan dahulu. Flight sepatutnya pukul 7.20am didelaykan sehingga 10.50pm! Bukan kerana cuaca, tapi kerana kesilapan teknikal pihak pengurusan!

” shit air asia” – kata-kata seorang sepupu.

” lepas ni, haram air asia” – kata-lata seorang bapa saudara melalui sms.

menunggu seorang sepupu sehingga lewat malam dam sampai kerumah lewat malam kuasa dua!

Ahh…. sudah sehari hari minggu berlalu! berbaki lagi sehari!

Di hening sabtu (kehkehkeh… sile jangan marah cikwanda menggunakan perkataan hening itu!).. membantu ibu vacuum rumah, mop lantai dan mengelap almari yang berhabuk. Sehingga tengahari!

Tengahari pula, berjanji dengan ibu untuk men eksperimen pai tee! sejenis makanan kegemaran ramai termasuk, ibu, bapa dan saudara mara sekalian alam.Ā  Eksperimen dijalankan dan ia menjadi! sehingga ke petang mengeksperimenkan diri. ( gile lambat nak mampos nak buat kulit pai tee!)

Dan sebelah malam pula, tiba konsert akademi fantasia, sesi iron baju bla bla bla…

o0o0pppsss! weekend dah hampir tamat!~ sehingga terjadinya entry ini. Satu pun benda yang diazamkan tidak dibuat! mengapa weekend 2 hari sahaja? itu saja persoalannya! kalau esok weekend kan bagus… leh la wat assignment.

Sila ambil perhatian. Kami sepakat untuk mahukan weekend 3 hari selepas ini. Tolong lah datuk seri najib. Cik wanda janji takkan merepek seperti ini lagi kalau PM bagi weekend tiga hari…..

Sekian ucapan saya pada malam ini.

Terima kasih kepada yang sudi menbaca.


Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey