Owh Indahnya Alam!

Pelik tak bile manusia tak mau menjaga alam sekitar?

ah… bunyik cam pencinta alam sekitar sangat je aku.

kalo bebetol aku pecinte alam skitar, xleh la bli barang² gune plastic bag kan?

macam yang bodyshop buat. Refuse a paper bag! campaign…

Last month, aku gi bli barang kat body shop, diorang bagi paper bag yang sanagt sempoi…

Then a week after, diorang langsung da tak bagi any bag. Paper bag yang recyclable pun tak kasik, ape lagik nak bagi plastic yang da terang² xley nak recycle kan? Bagos!~ support la siket..

marilah support bodyshop campaign!~ Lalalala.

marilah support bodyshop campaign!~ Lalalala.

Rakan-rakan, marilah kita mencintai alam kita! jaga alam skitar. Jaga bumi kita. Support Earth Hour Campaign juge ye…

Seme orang dok kecoh Earth Hour Campaign. Kepo je tak jadik jugak… kene ar support. Marilah kite padam lampu pada 28hb 8.30-9.30 malam… Lalalala…. Mari kita padamkan semua lampu dan alat elektrik ya? bergelap seketika tanda sokong ok? Kalo kita tak wat, sape lagi.

Macam Lini, Taq dan Ming-ming wonderpet kate, ” kami tak besar dan kami tak kuat, bila bekerjasama semua jadi mudah! Ape yang penting, Kerjasama!~”

Tak perlu naek ‘kebuk terbang wonder pet’ untuk selamatkan bumi. Hanya perlu padamkan lampu untuk sejam sahaja. Da cukup untuk kurangkan global warming!~ Hoooyeah.. mari kawan-kawan.

Sayangi Bumi Kita.

Support Eath Our Campaign!

”]turn off ur light for vote!~ [8.30-9.30pm]** psst!.. big fan AF7. Sile korbankan kunsert anda stengah jam ye.. pe de ngan stengah jam tu… ulangan berpuluh² kali leh tengok ye..!~ lalalala…

Okey. Okey. Lagi pasal earth!

Last week, aku kne gi inspection kat Pulau Rhu whuch is one of da pulau kat Terengganu selaen Pulau Perhentian, Pulau Redang, and Pulau Kapas… cantik. Tapi kecik. N komersial value kurang sebab jarak dia dekat sangat ngan tanah besar.

Back to story!~ aku kene value untuk pindahmilik chalet. Ade orang nak jual and ade yang nak beli. Harge? 1 million. Punye la smangat gi inspection, tgk² tenpat dia adalah sangat tak best ok. Tak terjage and macam sangat kotor. Asal la tak jege.. Sayang gile.. Jual nak mahal plak.. seb baek la ade buyer..!

Yang si buyer tu, memang kene wat banyak gile renovation, and… sile jage pantai dengan baik. Kat situ area banyak coral. Sayang kalo tak jage tu!~ Haish…….

Kalo la dapat kat aku resort tu… pergh… mesti aku upah orang cam saiful apek cam citer duyung tu… hahahaha. Jage pantai bersama monyet bernama orix. Hahahaha. Pastu leh jumpe duyung.

Wahh… Indah!!!!!

BTw, rilly hope owner baru resort tu leh wat resort jadi chantek kembali…

Baru la bes…

cube anda lehat. pantai yang terbiar ini! sungguh menyedihkan.

cube anda lehat. pantai yang terbiar ini! sungguh menyedihkan.

oh. saye kecewa sbenanye dengan pantai itu. Haisshh!

oh. saye kecewa sbenanye dengan pantai itu. Haisshh!

* sila lihat tepian pantai itu. benteng² terbiar… adeih.. sakit mate meyh..

ini resort yang cam terbiar..

ini resort yang cam terbiar..

Hehehehe... jangan marah ye..!~

Hehehehe... jangan marah ye..!~

Hahaha.. last..

silelah tgk keindahan ciptaan Tuhan pule…. kehkehkehkeh..

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

9 responses to “Owh Indahnya Alam!

  1. kau pencinta alam sekitar plak eh..hahaha..kalau kau nak tau, GIS pun mementingkan alam sekitar..marilah kita bersama² mengambil GIS..hehe..🙂

  2. wanda

    ehem.. mr GIS.. aku hanya mampou doakan misi kau berjaya…~

  3. eh, jangan la setakat berdoa sahaja…marilah sertai aku..haha

  4. sue

    hahahahha. tak abis abis dengan topi kau ya😀

  5. buzzybug

    lawa topi…😀

  6. baru ingat nak komen topi..rupenye dah ramai yg komen dulu :p

  7. wanda

    zuriaf:
    akhirnya. cik apai. Kau da berjaya.!~

    sue:
    eh mesti… etu topi hikmah..~ Lalalalala..

    Buzzybug:
    Ngeh².. tq. Mau pimjam?

    wannuhidayati:
    tapela.. leh la komen jugak.. :p

  8. fndrocka

    Asas utk menjaga alam sekitar ialah jgn buang sampah merata-rata.Tension bila org tak paham2.

  9. wanda

    fndrocka:
    lagi satu, yang ske sangat open burning~ pergh…. pantang btol la…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: