resume

kenapa pause?

itu soalan yang takde jawapan.

Kejadian satu

Aku gi K.L…

Last week nye citer la ni.

Knape? Saje² plus ade besday party.. (erk…)

Aku nek Bas. Da dok lame dalam bas kan, Tetibe cam da lege je sebab kat sebelah aku cam xde orang. Hooorey!~ Leh aku menakhluk mimpi yang indah di dalam bas! yes!

Tapi umpama mimpi dalam mimpa ( eh, ade kan tajok lagu neh? ). Datang ah sorang manusia.

” Awak, beg kite same la… !”

waaahh.. bangangnye! then die dok sbelah aku

Ade gak ke nak beg same ngan aku? dok sbelah plak tu. Da la aku bawak beg laptop tapi tak isi laptop. Aku rase mamat tu pun, mesti cam aku. Menyalahgunakan function beg laptop. Haha.

” ade gak ke manusia dok sbelah aku… cis… kacau la!” – dalam ati je la yang mampu… sesambil wat muke baek ati sopan dan ayu.. lalalala.

” awak, nanti jangan tetukar da la beg neh ye.. bahaye tu”

okey. aku wat muke senyum kelat mannis. Pastu diam. Hey, aku teda mood mau borak.Aku ngantok la!

” awak, nak gi kl ke?”

Ya Rabbi… lagi mau tanya ka? Kau ada nampak bas neh tulis nak gi jb ke? ( ok, dalam ati je aku mampu sumpah sranah)

” Erk, knape? bas neh nak gi tempat laen ke?”

” Gi kl la kan?”

” Da tu nak gi mane lagi. Da terang² tulis”

~ Ahhh… Part paling bosan dalam bas!~

Baru je nak tlelap…

” awak blaja ke?”

Hey, orang nak tido la! Ape punye manusia la die neh.. Tolong la jangan jadi macam orang itu kalau anda seme nak nek bas!

Sampaikan, makcik ngan pakcik sbelah tanya. “kawan ke?” sebab beg sama n banyak je bcakap.

Sampai ke tahap macam tu tau tak!!!!!

Da sampai kat tempat brenti,

” awak jom ah turun minum, saye blanje”

Hahahaha… aku nak tido la wei.

” er, takpela. saye nak tido. ngantok”

Pelik kan… mesra tanpa memikirkan orang macam aku neh nak tido…..

Dalam dok beperang ngan emosi.. ( haha, ade gak la pekataan emosi). Mamat tu ade la bagi kad. Name pe ntah. Sharul ke ape… Tapi yang paling bes, die keje JPJ.. JPJ…

Kahkahkah. Esh, neh nak kene berbaek neh… dekat ibu pejabat terengganu plak tu… itukan sudah bagus… Seb baek aku tak memberikan sumpah seranah yang terlalu berat. Kahkahkahkah.

” ape no phone awak eh?”

” 01 bla bla bla…. sms ah kalo free. “ Okey, aku jawab ngan confident. Aku bagi no mngarut². Hahahaha… siap suh sms lagi.. mampos ah…

Takpe, aku kan ade kad die.. kalo ade pape yang berkaitan leh je sms. Contohnya, saman! ohye, aku ade saman nak kene langsai. Speedtrap. Ampeh punye JPJ….

Sekian, cite JPJ yang ampeh saman aku ngan abang JPJ yang ampeh gile banyak cakap kacau aku tido kat dalam bas. Moral of da story, jangan nek bas sebab lame sangat perjalanannye sampai kebas bontot dan jangan naek bas yang berjenama mahligai sebab seat die hell punye tak bagos. Keras beserta sempit. Ditrambah pula dengan pakej mamat sbelah yang kacau tido. sila amek pengajaran kesah ku ini.

Sekian.

* adalah dimaklumkan bahawa cerita di atas adalah diringkaskan yang teramat sangat.

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

14 responses to “resume

  1. buzzybug

    JPJ ada saman speedtrap ke?
    bukan pdrm ke?

  2. ni mesti tahap gaban punya ngantuk ni.
    sian abg tu nak tambah kawan dimuka bumi tak kesampaian.
    hahahaha..

  3. wanda

    buzzybug,

    jpj? pdrm?
    Yang mane ye. Yang pastinye, bapa saya bising kerna benda itu….. wahhh… kerana ia sampai ke alamat rumah ibu bapa…

  4. wanda

    qdetective:
    mesti ah! darik petang saye simpan tido tau. smate² nak menikmati tido yang nyenyak di dalam bus! heh!~ kuciwa!~

  5. sharul eh…kenapa tiba² aku teringat citer drama bersiri di TV3 setiap selasa malam jam 9…

    Cinta Untuk Ain…kenapa nama nya sama cam kau punya cerita…siap bagi kad lak tuh…

    adakah dah bermulanya CINTA UNTUK WANDA..?? haha…

  6. cinta untuk wanda? hahaha..

    nek flight jer ah..hahaha. 55minit dah sampai..ngehhh~

  7. hehhee…
    sempat je ek ko g kL..

  8. dtg kl xbgtau
    ampeh.

    i pon tak ske
    lau naik bas xde kwn
    tetibe org sblah nak ajak2
    borak, cm mls nak layan
    haha

  9. wanda

    zuriaf:
    oh.. cite tu.. aku ske lagu tema die weh…. kahkahkah…
    Oh.. rasanya takkan bermula kot…

    izad:
    Hahahaha. Tu la pasal. Tapi tat time sangat last menet, so, tiket flight jadik 200 lbey.. ahh…. lari bajet seyh… bek aku nek bas RM 40, balen 160, aku bli baju kat topshop. Kahkahkah. Jimat.

    the gades:
    Hahaha. sempat je…. Takkan la nak jadik ‘pekerje’ praktikal yang bz je spanjang mase.. tak bes beb! hahaha.

    nieja:
    bukan tanak gtau. I g kejap je.. kalo gi lelame, abes ar seme memembe i hebah²… ngeh3

  10. tameent

    dear..per cte ?

    hows evrythin..nk tahu..

    n mari kte mengecilkan diri k😉

  11. wanda

    hehehehe~ nuthin happen..
    evthing okey…
    i citer panjang lebar nanti ye.. pas kite mengecilkan diri memasing…

  12. dat is y i suke carik seat single bile naik bas..

  13. wanda

    huhuhu. bas tu teda sit single.. ia memang ampehs.

  14. tameent

    haha..kena ngecilkan diri ker?tapi i stil boley pakai my jeans dari fom 4 tuh😛 hehe..jgn jeles..

    waaaaaaaaaaaaa..tgh berjaga2 supaya jarum penimbang tidak bergerak ke kanan..huhu..jgn guna digital..anda akan kecewa sbb dia kasik figure tros..haha..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: