kAKI hutang

S.A.Y.A. .K.A.K.I. H.U.T.A.N.G!~

++ makanya hutang yang ditangguh semakin ber++. Fuhhhhh….!~

1.  AWARD FROM ANGAHIDAYATI

 

award1 

 

7 perkara penting untuk dikongsi:

  1. Takde friendster, facebook, myspace bagai. Termasukla tade blog. (uiks? liniey.wordpress tu pe?)
  2. Kete skang? Suzuki Swift greY kaler
  3. Ade 10K dalam bank, n xtau nak bli pe. Sebab seme da ade.. huhuhu. help me.
  4. Jarang je Online. Bz.
  5. Saye da quit praktikal.
  6. Tak ske jenjalan n lelepak. (sangat membuang mase)
  7. Ke enam-enam di atas adalah tipu blake. kahkahkah.

 

2. TAG FROM ANGAHIDAYATI

Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng’tag’ dia. Jadi yang tag saye ialah wannurhidayati. 10 things bout her:

1. Keje kat kl
2. Ade bf who is saye pun tak knal lagiks…
3. Besday die tak lame lagiks. Aiyyarkk!~
4. Sangat kecik. Kalo jalan, cam adik saye
5. Ske kaler brown. (skang ske lagi ke angah?)
6. Dulu spekkyy…. Skang da tak kot.
7. Keje nye ngadap pc.
8. Ske cecurik ym mase keje. (seb baek i tak knal bos die.. lalala~)
9. Taktola knape orang panggey die angah even die anak 1st. Kompius tol. Seme orang pun panggil angah, i pun join je la.
10. Kuat makan kot! hehehe. kat blog die ade gambo makanan je.

 

*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka. so, 10 things bout me:

1. Kaki rewang
2. Student praktikal yang bagos. hahahaha.
3. Status available dalam mission manhunt wif Baiyah n Elira. Hahaha. Singla la katakan.
4. Wat mase neh, rase cam sangat best blajo.
5. Kaki shopping. Erk, kaki window shopping.
6. Seme orang ske kids ke? saye agak kurang ske. Lom dapat hidayah lagik kot. Kahkahkah.
7. Penggemar tegar asam. Sile jangan suh saye stop.
8. Erk, tetibe rase cam nak makan asam plak.
9. Cepat bosan. Ehm, tak ske bende yang rutin. Sangat bosan k?
10. Ade blog. hahaha. Seme da tau pun. Kahkahkah.

*at the end you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

So, aku tag 5 name teratas kat category fevret and 5 name teras kat category fren.

~ sile pepaham snirik memane yang berkenaan. lalalala~

 

3. TAG FROM ANGAHIDAYATI LAGI!

1. Do you think you’re hot?

* Nope *

 

2. Upload your favourite picture of you!

chantek

 

 * Erk, sorry la…. takde fevret picture of mine… kuikuikui. btw, gambar dia atas adalah chantek kan? *

 

3. Why do you like that picture?
* Sebab women and nature is owez da best part of life!*

 

4. When is the last time you ate pizza?
* last Week. Tu pun take away je. Takde geng mau makan bersama. ibubapaku kurang gemar pizzaa, adikadik tiada dirumah, rakan-rakan kerje dan belajar di ibu kota. Sungguh kasihan*

 

5. The last song you listened to?
* Teman sejati – tetibe saye dengar lagu nasyed? Taktola pc sape kat opis neh yang pasang lagu tu. Saye tumpang tlinnge je*

 

6. What are you doing right now beside this?
* Wonderin~ Manela bebudak opis neh ilang. Seme hilang dari pandangan….*

 

7. People you tag?

1) Soraya

2) Zuriaf

3) IzzadAmza

4) Nadz

5) Nieja

 

8. Who is number 1?
*Classmate saye yang bijak. Dapat 4flat. Saye ngah hairan lagik camne die study. Pandai even agak senget. ;p*

 

9. Say something about number 5?

* i neve meet her. Tapi knal mase layan MIRC dulu~ Ex kpd Ex saye. Kahkahkah.*

 

10. How about number 4?

* Da first membe alam maya yang i jumpe. Jumpe kat kl sentral… Waaahhhhhh…~ status: kakakku*

 

11. Who is number 2?
Tok guru saye saye. Kalo nak tanye pape, sile rujuk die. Nak gossip pun, sile tanye die. Sebab die internet saye. Nak luah prasaan pun kat die gak. Waaahh… sungguh tinggi aku mengangkat dirimu cik apai!~ Oh, satu lagi, boleh diminta tolong juga. Part buruk? Nanti saye wat 1 entry untuk mengupas sgale keburukan die… Hahahaha.

 

12. number 3?
Adik orang yang number 2. Knal pun kat blog ini. Rasenye penah tengok die mase konvo dlu. Erk.. itu ke kamo? ke salah?

 

4. AWARD+TAG SORAYA

cutebloggeraward

 

 

 

1. Copy and paste this

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda. 

Penyampai Anugerah:
Soraya Othman. Kelasmate dulu dan sekarang. dan selepas ini.
  1. Kurus
  2. Ade banyak baju kaler merah. ‘ Is your fevret kaler red?’ Lalalalala.
  3. Rambut ialah curl
  4. cube suh die sebut word ‘Blok’. Nescaye die akan mengqalqalahkan ia.
  5. Made in Sungai Petani.
  6. Owh, die pengecheck Grammar yang baek ati. Aku selalu meminta die tolong. Upahnye? pahale…🙂
  7. Owh, lagi satu… kalo begossip n wat soeve… die mesti blurrrr…. n okey pas sesaaat. Baru la leh catch up…
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya. OMG fakta lageh? penat pk.
  • MIRC Pada zaman dahulu kala. Baru nak up. Layan chat. Tapi kat channel skolah sahaje. N sekali skale masuk channel MRSM. Nick saye ialah Budak_tadika, kiki_lala, Nautica gurl, Wanda. Owh.. sungguh naif.
  • BLOG – Jadi blogger after form 5. Hakhakhak. Di Blogspot. Tapi lihatlah hasilnya!~ Sungguh tidak memberangsangkan. Sebab malas. Menjadi blogger keranan saye bekeje di CC. Hari-hari berinternet. Beberapa bulan aktif, makanya saye lebey suke untuk bermaen game bersama kanak-kanak yang menjadi pelanggan setia CC itu. Bergame bersama mereka? saye sentiasa kalah. Ahhh…. Half life, Counter strike bukan duniaku. Ragnarok boleh dilayan, baru sahaja ingiin asyik, tiba-tiba Ragnarok pula wat hal. Diwajibkan membeli prepaid card untuk maen online. Owwhhh….. Takkan la…..  Jadi saya berhenti juga. Kemudian membuka lagi blog baru dan baru. sehinggalah terbutnya blog ini.
  • HANDPHONE – Mula memakai handphone ketika form 3. Ah, di zaman sedang asyik bercinta. Itupun yang diberikan Si Dia. Kaya dan baik hati sungguh si dia itu. Memiliki henfon sendiri pas dapat result PMR. Itupun sebab bapa tesilap cakap. “kalau dapat 8A, ayah bg handphone ini skarang juga!~” Maka, gulp…. terpakse bagi.
  • LAPTOP – Ini adalah laptop kedua. Sebab yang lame sudah rosak. Jahanam. Sungguh ganas. Kali ini, saye benjanji akan menjage awak dengan baik. Saye akan belai-belai awak setiap mase. Oh, laptopku.
  • KERETA – Saye tidak mempunyai kereta lagi. Kereta yang dipandu sekarang ialah kereta bapa saye. Kerana, bapa saye yang bayar tetiap bulan. Tapi saye jage dia. Maka saye ishtihar ia adalah kereta saya. Hahaha.

Masa untuk tag para bloggers:

* Saye tanak tag leh x? hehehehe.. * Jawapannye : Ske ati aku la blog aku. Kahkahkah.

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

12 responses to “kAKI hutang

  1. sue

    keh keh keh. hampeh. ingat lagi ko dengan pronounciation ‘block’ tu. ha ha. psst.. mati mati aku igt ko dah tuka kete, tipu semata mataaaaaa. ha ha.

  2. whaaaat? kene? hehehe. Saya tangguh jawab dulu la ye tag tu. Hehehe

  3. eh cop..kita penah jumpa ke masa kat skudai dulu? Hahaha. Mintak Mahap la ye..sy xkenal kawan-kawan dia..saya hanya tukang amik gambar yg snap gambar secara candid sahaja. Hahaha~
    😉

  4. wandalini

    sue:
    kaye beno la aku…~ nak ade swift. HohOho…. Hahahaha..

    izzadamza:
    hahahaha. macam la. Tapi xtola… sebab rasenye, tat tym ade sum1 told me. ‘ Tu la parents apai n adik die’. Tapi entah…. Lalalalala~

  5. btl la tu kot.sy mmg ada g sana. sepatutnya kawan tu kene bgtau..tu la adik dia yg comei…hahaha (perasan sudaaaaa)

  6. sayer turut suke gambar itu.. mane dpt?

  7. buzzybug

    kamu memang kaki hutang!! haha… nasib baik bayar.😛

    eh eh… kita sama laa… suka asam.😉

  8. wandalini

    izad amza:
    tu ah… jahay cik apai.. sangat tak ske mengangkat adek die sendirik.. keskeskes…~

    angah darling:
    mane eh? mase jenjalan kat fp kot. 1 of da best pic kat fp.

    buzzybug:
    hahahaha.. tu la.. seb baek tak utang along beb…. siyes? jom ar. leh ar ber’asam’ due orang.. ngeee…

  9. ceh…korang memang nak jatuhkan kredibiliti aku nampaknya..sampai cik wanda pun ingin menghasilkan satu entri tentang keburukan aku..cehhh..ini tidak boleh dibiarkan!!

    errk, aku malas nak buat tag ni. bz. aku kan pekerja rajin kat ofis…

  10. meent

    darling~

    i mish u n makan asam n makan epal ngn garam..

    huhu..beshnyer kamo..

    single eyh? cool~

    bler nk duet kte kumpul sama2?

  11. wandalini

    zuriaf:
    owh.. hahahahaha… ko tau kan.. aku neh mane la reti nak ngate ko…. kalo ade entry kutuk2, mesti pas aku da puji ko mlambung…. hehehe..

    meent:
    Hahahaha… Kan? green apple n stok garam kite yang x pnah takde… kuikuikui… sronot beb..

  12. salam …

    heh .. lama x singgah sini . sowie adik ku!
    x sempat nak berasmara dengan dunia maya ni sangat …😛

    dah tukar kete ekk ? bestx2 …

    skang dah abis study ke belum?
    kat ner skang ?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: