penyelesaian telah tiba! Hooreee..!

” Kelip² ku sangka api, kalau api mana puntungnya,

Hilang ghaib kusangka mati, kalau mati mana kuburnya?”

for da sake of all..

Saye nak off topic pasal benda yang berkaitan dengan perkara di atas.

Sebab cam tak bes.

anyhow, thanx for all.

sebab sudi mencomfortkan saye.

dengan pelbagai cara.

TQ ya!

saye nak start new life. da new wan dalini..

seorang student praktikal yang berkaki lebar.

Lalalalalala..~

++ Lets rainbow up our life.. Jomm!! ++

Advertisements

HaiRan dan Valentine. Berkaitankah?

” Kak liniey, vday celebrate x?”

APAKAH….

tak payah tu semue… pelik betol manusia ini. Hari-hari berkasih sayang tak boleh ke?

 

Sum Facts on valentine day:

  • Si kazen-cik hayuni tell me bout her friends. Got too many plans for their vday! Haishhh!! belasan tahun! Kemaruk cinta mungkin. Diwaktu saye belasan tahun, tiada pun kemaruk cinta sebegitu rupa?! Hairan kan? Memang saye patut merungut pun tentang mereka. Kerana saya risau! adik saya baru berada di alam skolah menengah. Dan berkemungkinan juga dia sedang berkemaruk cinta! ( Saye tidak berbohong kerna memang ada bukti). Tapi apakan daya aku yang tak berapa ada ini, tidak boleh dihalang, jangan sesekali memarahi. Nanti mereka akan memberontak. da gatal sangat. kerna saye pun pernah melaluinya. Hanya mampu elakkan dia dari melakukan perkara yang tak sepatutnya sahaja. Jaga maruah wahai adikku. Jangan terlalu menggedik. Tapi stakat ini, maseh mampu yaken dengan dia kerna dia adalah minah skemmmm namampos tahap cipan, cipan pun tak skem cam dia! Hairan!

 

  • Di hari valentine itu, buat pertama kalinya manusia bernama firdaus mengucapkan “selamat hari kasih sayang sayang” OMG!~ 1st time n sangat pelik. Ketika bersama, di hadapan mata, tak pernah diungkapkannya. Malah sentiasa mengkondem ungkapan itu. Baginya tak perlu. Ya, memang tak perlu pun! aku pun berpendapat begitu. Tapi setelah sekian lama, mengapa boleh pula beliau nak adakan itu? hairan!

 

  • Dihari valentine, hoooooooYYeeeaaaahhhh!!!~ saya menghadiahkan kepada sayangku intan payung satu spoiler dan tinted 2nd layer!~ kehkehkeh. Secara rasminya, awak jadi buah hati saya (memang da lame pun kan sayang?) . Saya comel-comelkan awak pasni eh? Tunggu saye ade duet sket. Eh, bukan saye, tunggu ade rezeki datang. Tunggu sesape nak sponsor. Atau barangkali saye boleh berjimat cermat mengikat perut untuk awak… Untuk awak jadik lebeyh encem+comey+kiut+bagai. Saye hanya memerlukan bajet. Saya sudah tak malu sepeti dahulu untuk ke kedai itu. Sebab saye da berbaek ngan tokey kedai itu, saye akan sms die dulu before kite gi okeyh!~ Nanti takde la kite tunggu lame-lame kan sayang…? Saya tidak membuat pilihan yang salah memilih awak yang kosong tanpa aksesori. Kerna, saya tau, saya boleh memilihnya tanpa had. Tanpa had seperti yang telah ditetapkan standard oleh Syarikat Perodua itu. Saya tak hairan dengan yang ni!

PAKCIK SAYANG

 

  • Pada hari ini, saya baru sedar, yang manusia boleh digantikan dengan benda ber enjin itu. Walhal sebelum ini, saya sering: (* hairan dan merungut kepada kau yang lebih mementingkan SiputihkaU daripada aku * hairan dan benci apabila kau menyatakan SiputihkaU awek dan bini kau. Padahal pada waktu itu kau bersama aku. * hairan dan menyampah apabila kau menyatakan SiputihkaU sangat penting. Ye, aku jeles walaupun ia hanya benda bermotor. * hairan dan menyampah ++ apabila kau suka menunjukkan kuasa SiputihkaU didepan saya. Wat the..Ngan pempuan pun nak tunjuk lagak gak. Sesame kaum bolehlah kot. Tak gentle btol. * hairan bin ajaib bila kau accident, kau menangis. Padahal kau kata kau tak pape. Tapi rupa-rupanya SiputihkaU teruk sangat. Kau menangis untuk itu? Bukan menangis untuk gembira Tuhan selamatkan kau.  Tapi kau menangis untuk SiputuhkaU. Tau tak, betapa aku  risau namampos dengan kau  yang accident ngan bas!~ hesh, manusia btol. Apabila aku mula habiskan duet untuk benda berenjin itu, barulah aku faham. Betapa sayangnya aku kat benda berenjen itu. Dan kau pun sama kan?  Ya, aku da mula faham perasaan kau. Tapi da terlambat, sebab kau bukan pendamping aku lagi…  Kerana sudah tidak berdampingan, barulah aku faham perasaan kau. Too late! No regret. Skarang barula aku tak hairan lagi ngan sikap kau.

 

  • 1st time, saye makan kek di vday. Itupun kawan kazen saye- Ah~Lung yang bersungguh-sungguh tempah. Saje-saje je katenye. Kami makan berempat dengan penuh lahap (lahap ke?) lapar+kebulur setelah merepair and mengejas kereta satria Ah~Lung itu. Menukar bonet depan dan sidemirror. Proses pembelajaran menukar minyak hitam legam itu. Membaringkan diri di tempat  berlantaikan rumput carpet miang namampos  dan diatasya kereta yang sudah di ject (aku masih kurang yakin tahap ject itu mampu menampung kereta yang berat…..)   Dan step seterusnya, bumper depan serahkan kepada abang pomen ye! Memang pun, kita manusia biasa, tak mampu melakukan kerja pomen yang banyak menggunakan bahan-bahan eksotik itu. Kita hanya mampu makan kek cokolat sahaja okey! saye respek ngan awak Ah~Lung (*Ah~Lung ialah bukan lelaki dan bukan berbangsa cina. Dia normal seperti saya. Hanya abnormal dari segi minat yang berada ditahap melampau terhadap kereta. Dulu saye heran ngan dia. Skang boleh trime kenyataan dia manusia normal. kehkehkeh.)

 

 

keputusan badminton saye

Pertama..

Baru abes maen badminton.

Rupenye best men badminton neh eh?

baru ku tahu… Hahahahaha~

Memule, siyesly, aku mane la tau rules… jadi la cam kartun…

ekot je arahan ofismate aku… tenage pengajar saye… hehehe.

Maen satu game da reti skit²…

Stakat pukul² shuttlecoock tu, saye men blasah je la kan…~

Fuh… sangat besungguh² saye men macam nak g betanding…~

Orang len rilek, Saye da bepeluh sakan..

Kahkahkah. knape eh? Sah! tak penah bersukan!

Bukan men lagik preparation, 100plus+air kosong bla bla bla.

Woi!~ nak g men badminton ke nak bekelah?

Hahahaha~

Maen bergu, kumpulan kami menang.. Kahkahkah. klakae gile.

blatih 30 menet, menang?

musykil kan…

baru la saye tau.. takdela teruk sangat saye tak reti men badminton

Same je cam tennis kan? kehkehkeh. bezenye pegang raket sbelah tangan n hayun raket ke atas… Kehkehkeh~

Boss pun cakap, saye heran kalo ade yang tak reti men badminton cthnye wanda. Adehhh….

Ok. Ok. Ok….

Saye da pandai la boss!

Da ciap leh blagak neh!

Meh saye blagak…..

maen bergu, kump saye menang… pastu individu…

saye dapat no 2…. (rekod tu…~!!!!! bangee tu!!!!)

kahkahkah. ye la, orang jakun. tak penah maen badminton kan….

Next week maen lagi. Kami maen badminton sminggu skali…

ntah la sampai bile…

agaknye sampai la aku jadik champion kat jpph kot!

hahahaha. sile tunggu kucing dirumah saye tumbuh tanduk ok?

Yeay!~ saye sronot men badminton…!

Hahahaha. Bagus kan?

Bos nye pasal. Hari² dengar ceramah motivasi cam dr fadzilah kamsah darik boss..

maka saye pun da termotivasi skali..

Sungguh bagus boss saye kan? part time….

Boss saye kate…

” rajen biar berpada, rajen biar berfaedah-boss2009″

katanye, rajen² lah wat keje yang akan dapat banyak bagi ilmu kat kite…

Rajen wat keje pun, kalo bende yang still di takuk lame.. bile nak maju..

kehkehkeh. Tu sesi cramah bos saye.

Jadi, tayah nak jadi rajen sangat+nak tunjuk rajen sangat…

cukuplah rajen untuk kita tambah ilmu and tambah pangalaman kerana kite kan sedang belajar.

buzzybug kate, cedok seme yang ade. Mase keje nanti, baru fokus…

Kan da menjadi formula tu…

Boss+buzzybug=jadi pe?

Jadi, kalo ade lebihan keje n anda merasakan keje itu sememangnye anda sudah expert, y don’t u do another….

Contohnye wat report assignment…

Macam aku… dengan banggenye menyatakan…

saye da nak siap pun esemen 2… hakhakhak. Jangan jeles ye rakan²! hahahaha…

Tu la faedahnye jadi anak buah En Ishak…

Kepade yang terover rajen, boss saye cakap, “jangan la rajen sangat… ” Kahkahkah. Asal keje bermutu je.

“work smart and not hard”

Kan da cakap. bos saye juru motivator yang bagus…~

Tetibe aku jadi pendabik dada+pecakap besar+pebangge diri+pengkoya plak… kahkahkah.

Ahh…. memang aku sedang bangge pun…

semenye sebab badminton… Hahahaha…~~~

Seme orang, sile ucap tahniah kat saye k?

Hahahaha~

Eh, sbenanye men badminton neh wat saye saket tangan la.

.aku boss dan badminton.

awak datanng untuk belajar, bukan untuk bekerja – Penilai Daerah Besut, JPPH Jerteh

 

Makanya ia menjadi sangat menarik.

menarik ke?

buat semua kerje yang orang lain buat.

seminggu buat kerja kau. sminggu buat keje kau. sminggu buat keje kau.

maka khatam satu ofis.

sila masuk ke kes-kes yang dibuat pegawai dan next stage.

Erk!~ Ngeri. Semua property yang pelik-pelik.

Rumah? jauh sekali… takkan la nak value rumah je. Blaja penat-penat.

Komersial? Boss cakap kes senang macam kacang pun awak nak blaja lame-lame ke?

” minggu depan awak buat kes laen la, Kes yang under saye”

” saya tanak. sebab die macam….. ntah.. expect everything yang complete” (dalam ati jela…)

camne saye nak wat neh…..~ ToLonGlah………

supervisor cakap, i’ll be more fun. Sebab boss saye tu sangat suke wat keje and kajian.

apakah?

slamat majujaya wandalini. ( yes, ucapkan kepada diri sendiri)

Kepada cik apai, jangan kata aku sangat rilek dan seronok… tidak. tidak. dan tidak. Dan sebenarnya, aku mengharapkan apa yang kau katakan btol. Sebab tu aku praktikal kat government. Tapi, ceh, silap…. “government tempat untuk belajar, u must learn evthing here!-boss2008″

Eh, mau crita ciket.

boss saye kan, die puji saye.. sebab die kate saye terer bodek orang majlis untuk bagi maklumat.

Loh… taktau lagi ke aku memang kaki bodek. Kahkahkah….

Eh, lagi mau crita neh…

Petang neh… kene…..

MAIN BADMINTON!!!!

itupun dikire belajar ke boss?

” Ya la… kata tak pandai! kan da bleh blaja neh. Nanti leh wakil universiti? ~”

Ah, menyesal plak cakap tak pandai…. Hahahahahaha~

takpela,

Dengan semangat yang waja. Gud luck skali lagi.

Esok mesti mau crita pasal badminton.

Potential Break Up Song

Mule-mule saye lalu kat blog die.

Name die izzahmokti a.k.a izzadamza

Saye nampak tag itu.

Saye bace.

Saye bace die nak tag sape. S

aye buat-buat tak nampak.

Die datang blog saye.

Die sound saye suh jawab tag.

Kat ym pun status die jawab tag aku.

Maka, aku jawab.

;)

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
Dengar Bisikku Dinda by The Rain (Wah! sangat menggambarkan saye tak ok ke tu? mari-mari dengar bisikku)

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Deeper Conversation by Yunalis (Erk..! lets get in to to it… deeper and deeper? kahkahkah)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?

Lagu Kita by Aizat ( Takkan la kot, ku suke orang kasik lagu kat aku…. cam jiwang jeee! )

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Situasi by Bunkface ( “Kuingin kau tahu engkaulah destinasiku” – Yeah! semangat! semangat!)

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Low by Flo-rida ft T-Pain ( Kahkahkah. Gile tak bermoral)

WHAT’S YOUR MOTTO?
I Hate This Part Right Here by PCD (Boleh plak Motto hate thid part. Memang ar ngah hate praktikal yang penat and bosan neh..!)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
If I Were a Boy by Beyonce (Takkan la kot, korang pk if i were a boy. Kalo ye pun, i swear to be a better man n not hurt you!~ Lalalalala)

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
I’m Yours by Jason Mraz (Hoooyeahhh! Memang pun kan….. we belong together)

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Hot and Cold by Katy Perry ( Memang sejuk-suam-sejuk kat opis neh..)

WHAT IS 2 + 2?
Bila Rasaku Ini Rasamu by Kerispatih ( Hahahaha. Rasaku+Rasamu)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Kekasih yang tak dianggap by KertasBand ( Wahh… smacam jeee…. hakhakhak. Boleh la kot, untuk ‘besfren’ saye yang etu…..)

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Miss Independent by Ne-yo ( Hahahaha. Independent sangat ke wei…. Erk, tetibe cam bangge la plak….. Hahahaha. Even tag neh tag  ngarot je, tapi bes ape jadik independent!)

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Addicted by Simple Plan ( What!!!~ jangan drug addict sudah! Haishhh… Musykil… Musykil… ;) )

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
After midnight – Yunalis. ( after midnight pe neh…. neh agi satu yang musykil… takkan la kot… tros nak pk after midnight… hahahaha… ades. Ades. Jangan berpikiran biruuu…~ ) )

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
I’m Just a kid by Simple Plan ( Haaa… kan da cakap… i’m just a kid… mane leh kawen-kawen lagik neh… tiber je nak kawen… Hahahaha. Kalo pasang lagu tu kan… jap.. nak imagine, mesti balek seme makcik pakcik. Wedding bising gile. Wedding ke konsert wei!~ Plak tu, aku nak mnari punk music.. Pergh.. langsung balek smule rombongan mertua aku… Kahkahkah)

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Cinta Yang Sempurna by Yunalis ( Cintakan Tuhan kot…)

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Lie To Me With Style by Yunalis ( Erk, Interest aku ke tu? Menipu dengan penuh gaye? Hahahahaha… Ye kot! Kahkahkah)

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Cinta Yang Sempurna by 6ixth Sense ft Noe Letto (Bodoh! wat pe nak takot cinta yang sempurna? tak ke bangang.. seme orang nak tauuuuu!~)

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Matahariku by Agnes Monica ( tak secret pun! wekkkkkk!!!)

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Here without You by 3 Doors Down ( Kahkahkah. Kuwang ajau tol. i want here without you. Sesape berkaitan, sile blah dari hidop ku!! Wahhhh.. Emo nyee…… )

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
No One by Alicia Keys ( Uishhhh! Jahat nye aku… takdela pk kawan-kawan camtu beb…..)

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Potential Break Up Song by Aly and AJ ( Ade perkataan song tu leh la kot sebab semenye pasal songs…)

Tamat Dah.

Nak Tag Sape eh?

Angah

Buzzybug (mesti izadamza da sound die suh jawab tag neh)

– Soraya

Nieja (Rajen ke u nak wat tag)

Dieyla (manusia neh rajen update blog. Tambah plak da ade ipod. Jawab jangan tak jawab!)

Orangs

-Matt

-Pyejal (Hahahaha. tetibe saye tag anda even saye tak kenal anda)

-Zatie

.biol.biol.biol.biol.biol.biol.biol.biol.biol.biol.

tetibe kan.
trase cam Tuhan sangat nak menduge.
Tetibe, file saye taleh bukak.
Sekian lame tertungkus lumus.
Floor Plan drawing plak tu!

ARRGGHHHH!!!!!

Saye kene wat balek ke?
Da due nye hari Ahad neh.
Kes pengambilan balik tanah untuk wat skolah.

Saye benci la virus yang menular neh.
bodoh+bangang punye virus.
Abes corrupt file aku.

Yang aku pun satu.
Da tau kene re-do drawing, leh plak online.
Tulis entry blog.
Bukan nak berusaha dengan bersungguh-sungguh.
Jap lagi la.
Saye nak gi cari tangge.
Sebab saye nak shortcut untuk dapat kejayaan.
Usaha kan tangge kejayaan.
Jadi, saye shortcut tros ikot tangge.
Ngeh~

Argh! biol.

kAKI hutang

S.A.Y.A. .K.A.K.I. H.U.T.A.N.G!~

++ makanya hutang yang ditangguh semakin ber++. Fuhhhhh….!~

1.  AWARD FROM ANGAHIDAYATI

 

award1 

 

7 perkara penting untuk dikongsi:

  1. Takde friendster, facebook, myspace bagai. Termasukla tade blog. (uiks? liniey.wordpress tu pe?)
  2. Kete skang? Suzuki Swift greY kaler
  3. Ade 10K dalam bank, n xtau nak bli pe. Sebab seme da ade.. huhuhu. help me.
  4. Jarang je Online. Bz.
  5. Saye da quit praktikal.
  6. Tak ske jenjalan n lelepak. (sangat membuang mase)
  7. Ke enam-enam di atas adalah tipu blake. kahkahkah.

 

2. TAG FROM ANGAHIDAYATI

Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng’tag’ dia. Jadi yang tag saye ialah wannurhidayati. 10 things bout her:

1. Keje kat kl
2. Ade bf who is saye pun tak knal lagiks…
3. Besday die tak lame lagiks. Aiyyarkk!~
4. Sangat kecik. Kalo jalan, cam adik saye
5. Ske kaler brown. (skang ske lagi ke angah?)
6. Dulu spekkyy…. Skang da tak kot.
7. Keje nye ngadap pc.
8. Ske cecurik ym mase keje. (seb baek i tak knal bos die.. lalala~)
9. Taktola knape orang panggey die angah even die anak 1st. Kompius tol. Seme orang pun panggil angah, i pun join je la.
10. Kuat makan kot! hehehe. kat blog die ade gambo makanan je.

 

*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka. so, 10 things bout me:

1. Kaki rewang
2. Student praktikal yang bagos. hahahaha.
3. Status available dalam mission manhunt wif Baiyah n Elira. Hahaha. Singla la katakan.
4. Wat mase neh, rase cam sangat best blajo.
5. Kaki shopping. Erk, kaki window shopping.
6. Seme orang ske kids ke? saye agak kurang ske. Lom dapat hidayah lagik kot. Kahkahkah.
7. Penggemar tegar asam. Sile jangan suh saye stop.
8. Erk, tetibe rase cam nak makan asam plak.
9. Cepat bosan. Ehm, tak ske bende yang rutin. Sangat bosan k?
10. Ade blog. hahaha. Seme da tau pun. Kahkahkah.

*at the end you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

So, aku tag 5 name teratas kat category fevret and 5 name teras kat category fren.

~ sile pepaham snirik memane yang berkenaan. lalalala~

 

3. TAG FROM ANGAHIDAYATI LAGI!

1. Do you think you’re hot?

* Nope *

 

2. Upload your favourite picture of you!

chantek

 

 * Erk, sorry la…. takde fevret picture of mine… kuikuikui. btw, gambar dia atas adalah chantek kan? *

 

3. Why do you like that picture?
* Sebab women and nature is owez da best part of life!*

 

4. When is the last time you ate pizza?
* last Week. Tu pun take away je. Takde geng mau makan bersama. ibubapaku kurang gemar pizzaa, adikadik tiada dirumah, rakan-rakan kerje dan belajar di ibu kota. Sungguh kasihan*

 

5. The last song you listened to?
* Teman sejati – tetibe saye dengar lagu nasyed? Taktola pc sape kat opis neh yang pasang lagu tu. Saye tumpang tlinnge je*

 

6. What are you doing right now beside this?
* Wonderin~ Manela bebudak opis neh ilang. Seme hilang dari pandangan….*

 

7. People you tag?

1) Soraya

2) Zuriaf

3) IzzadAmza

4) Nadz

5) Nieja

 

8. Who is number 1?
*Classmate saye yang bijak. Dapat 4flat. Saye ngah hairan lagik camne die study. Pandai even agak senget. ;p*

 

9. Say something about number 5?

* i neve meet her. Tapi knal mase layan MIRC dulu~ Ex kpd Ex saye. Kahkahkah.*

 

10. How about number 4?

* Da first membe alam maya yang i jumpe. Jumpe kat kl sentral… Waaahhhhhh…~ status: kakakku*

 

11. Who is number 2?
Tok guru saye saye. Kalo nak tanye pape, sile rujuk die. Nak gossip pun, sile tanye die. Sebab die internet saye. Nak luah prasaan pun kat die gak. Waaahh… sungguh tinggi aku mengangkat dirimu cik apai!~ Oh, satu lagi, boleh diminta tolong juga. Part buruk? Nanti saye wat 1 entry untuk mengupas sgale keburukan die… Hahahaha.

 

12. number 3?
Adik orang yang number 2. Knal pun kat blog ini. Rasenye penah tengok die mase konvo dlu. Erk.. itu ke kamo? ke salah?

 

4. AWARD+TAG SORAYA

cutebloggeraward

 

 

 

1. Copy and paste this

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda. 

Penyampai Anugerah:
Soraya Othman. Kelasmate dulu dan sekarang. dan selepas ini.
  1. Kurus
  2. Ade banyak baju kaler merah. ‘ Is your fevret kaler red?’ Lalalalala.
  3. Rambut ialah curl
  4. cube suh die sebut word ‘Blok’. Nescaye die akan mengqalqalahkan ia.
  5. Made in Sungai Petani.
  6. Owh, die pengecheck Grammar yang baek ati. Aku selalu meminta die tolong. Upahnye? pahale… 🙂
  7. Owh, lagi satu… kalo begossip n wat soeve… die mesti blurrrr…. n okey pas sesaaat. Baru la leh catch up…
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya. OMG fakta lageh? penat pk.
  • MIRC Pada zaman dahulu kala. Baru nak up. Layan chat. Tapi kat channel skolah sahaje. N sekali skale masuk channel MRSM. Nick saye ialah Budak_tadika, kiki_lala, Nautica gurl, Wanda. Owh.. sungguh naif.
  • BLOG – Jadi blogger after form 5. Hakhakhak. Di Blogspot. Tapi lihatlah hasilnya!~ Sungguh tidak memberangsangkan. Sebab malas. Menjadi blogger keranan saye bekeje di CC. Hari-hari berinternet. Beberapa bulan aktif, makanya saye lebey suke untuk bermaen game bersama kanak-kanak yang menjadi pelanggan setia CC itu. Bergame bersama mereka? saye sentiasa kalah. Ahhh…. Half life, Counter strike bukan duniaku. Ragnarok boleh dilayan, baru sahaja ingiin asyik, tiba-tiba Ragnarok pula wat hal. Diwajibkan membeli prepaid card untuk maen online. Owwhhh….. Takkan la…..  Jadi saya berhenti juga. Kemudian membuka lagi blog baru dan baru. sehinggalah terbutnya blog ini.
  • HANDPHONE – Mula memakai handphone ketika form 3. Ah, di zaman sedang asyik bercinta. Itupun yang diberikan Si Dia. Kaya dan baik hati sungguh si dia itu. Memiliki henfon sendiri pas dapat result PMR. Itupun sebab bapa tesilap cakap. “kalau dapat 8A, ayah bg handphone ini skarang juga!~” Maka, gulp…. terpakse bagi.
  • LAPTOP – Ini adalah laptop kedua. Sebab yang lame sudah rosak. Jahanam. Sungguh ganas. Kali ini, saye benjanji akan menjage awak dengan baik. Saye akan belai-belai awak setiap mase. Oh, laptopku.
  • KERETA – Saye tidak mempunyai kereta lagi. Kereta yang dipandu sekarang ialah kereta bapa saye. Kerana, bapa saye yang bayar tetiap bulan. Tapi saye jage dia. Maka saye ishtihar ia adalah kereta saya. Hahaha.

Masa untuk tag para bloggers:

* Saye tanak tag leh x? hehehehe.. * Jawapannye : Ske ati aku la blog aku. Kahkahkah.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey