~support malaysian!~ yeay!

* TADI KAN*

1 of my fren mention pasal sum1 named Yuna

maybe ade yang da tau, sebab da lame

ade gak yang tak tau kot, sebab die indie

die adalah seorang budak yang comel, dan sangat kewl

write, play and sing her song

lagu die sangat kOOL tahap cipan ok

silalah pergi dengar

yang bez

die malaysian

english song die sangat rilex n kadang cam taleh detect die malaysian

die cute, pakai tudung!~

die cool sebab die maen gitar sambil nyanyi

well publish kat myspace

.. ah, saye kagOm la ngan die ..

nak dengar dan tengok?

youtube la… Mana lagi

click here.. Tadaaaa

DEEPER CONVERSATION

Is your favourite colour blue?
Do you always tell the truth?
Do you believe in outerspace?
And im learning you

Is your skin as tanned as mine?
Does your hair flow sideways?
Did someone took a portion of your heart?
And im learning you

And if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

I let my guard down for you
And in time you will too

if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

4x
Deeper Conversation
let me

* got another 1 here*

klik kat sini~

YUNA – DAN SEBENARNYA

Oh bulan
yang melayan diriku lagi
Pabila air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyumanmu itu
kau juga merindui aku

Ku enggan
berpura-pura ku bahagia
Ku enggan
melihat kau bersama si dia
Oo ku akui cemburu mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyumanmu itu
kau juga merindui aku

[Bridge]
Di saat kau merenung matanya
ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyumanmu itu
kau juga merindui aku

* nak banyak lagi? sile search kat youtube. Takpun order die nye EP. Support Malaysian k! cd omputeyh tapela kalo nak cetak rompak. Malaysian taleh. dose!*

i’m sorry boss

.OK.

Praktikal maken best

tu la, next time don’t judge a book by its cover

kan? aku da start bz

da ade keje

and da most important, at least takdela aku dok rilek men² sms

Pagi grak kol 7.45 n 7.55 sampai ofis

yes. tepat. unless kalo ade krete siput babi kat depan n que panjang nak potong cam ulat gonggok.

Sampai, breakfast dlu. Lapor goSsip latest baru la wat keje

Keje. keje. keje. sampai la kalo nak makan, makan

kalo tanak sudah. takde orang marah pun.

kalo ngantok, leh gi rest time lunch hour skejap

pastu keje. keje. keje.

bile wat keje, mesti kite rase mase kejap je jalan.

pastu balek la.. Lalalala.

Kan best camtu.. takde la praktikal yang bosan macam aku pk b4 neh

da khatam seme work flow kat opis

skang aku leh wat fully valuation

value and inspection sahaja

kerja² laen tecnician buat.

inspect, value, sign, pastu study case ( praktikal kan? mesti study)

makanya, keje aku sronot dan sangat menarek

currently, aku manage case untuk nak amek balek tanah rakyat untuk buat skool

start from a-z

pasneh supervisor kate ade transaction baru kat pulau perhentian

yeay!~ leh gi jalan² lagi.

Maka dengan ini, praktikal aku bes. buang seme yang tak bes.

TAPI KAN

meje saye depan aircond btol². Aku pakai sweater all da time

+ aku bli slipper soft toy cartoon nak cover kaki yang comel and teketar²

n tetiap mase minum air suam nak panaskan badan

.lagi satu kepelikan.

Bos suruh maen badminton.

Aiyyark!!~ sumpah tak penah maen badminton.

sangat tak reti tahap maximum

game laen takpe, jangan badminton sebab tangan aku bute

bute yang da taleh diselamatkan

buta yang bukan rabun

silelah pilih saye jadil wakil department kalo nak menang dr bawah.

Sekian. maafkan saye bos.

* Sesape tak paham pe yang saye tulis, sile takyah faham

sebab, dulu pun saye tak paham gak. skang je baru paham pas masuk UTM*

~ kebizian aku ~

dan bila ku harus pergi

pergi dan takkan kembali

ku mengerti cinta…

lalalala.. tak ingat la plak…

Lagu SO7 zaman dahulu kala

Asal eh, dulu ske sangat ngan Sheila On 7? And everyone crazy bout Duta da vocallis. So do i. Ehm, temasuk gak la aku. Aduhai. Ape la.. Tapi, tak salah kan.. He’s kewl ok? Hehehehe…  Start dengan lagu DAN.

” lupakanlah saja diriku. bila itu bisa membuatmu kembali bersinar dan berpijak seperti dulu kala. caci maki saja diriku bila itu bisa membuatmu kembali bersinar dan berpijak seperti dulu kala…”

Haha. Best kan? pastu lagu bila kau tak disampingku

” terlalu bodoh untuk diriku, menahan berat jutaan rindu. apalagi menahan egoku. maafkanlah diriku lupakanlah salahku itu”

Pastu, Sephia, sahabat sejati, sebuah kisah klasik, bla bla bla.. banyak lagi la.. yang paling best, lagu just for my mom..~ Seme tu aku ade kaset nye tau! ye ar, dlu kan takde lageh mp3 la, ipod bagai. Dulu gune “orang berjalan” a.k.a walkman je… tu pun da rase best gile.. Hahahaha.Kaset ok?

Best plak kalo dengar balek. Elleh, sure la kawan² len ade gak dok tesengeh bace neh sebab die satu spesies je ngan aku. Hahahahaha.

Tapi skang SO7 da cam tak best kan? sebab da banyak sangat band laen… berbagai² sampai tak larat nak ngekot! ( sape suh ekot? takde orang suruh  pun kan…) so, i choose to not follow any… Asal ade je aku dengar… Kan senang. Lagikpun band malaysian pun not bad kan… ( hooyeah.. support malaysian..!~)

Eh, pcaye tak dulu aku big fan KRU gak? Hahaha. Lagi la… darik lagu AWAS. Kalo tak silap mase tu darjah 2 kot… Hahahaha. Bukan maen weh, menari lagu die.. aku ingat seme step. Rappin n dance. Pe kene la ngan aku mase tu eh? Aduhai… Banyak album die kuar. Aku beli tu… Hahaha.

Sampai la form 4 mase tu KRU da nak start pupus. Pnah skali KRU datang Kota Bharu, kat billion. Aku ngan membe aku aja name die.. sanggup woo fly gi tgk diorang perform.. Hakhakhak… Mase tu dok dalam jail MRSMPC… plan baek punye.. yang bes, leh jumpe in person plak tu, amek² gambo bagai pastu diorang pun tau yang kami fly… Hahahaha… ampeh tol..

Aduh… ape la zaman mude² aku… penuh kegilaan.. Hai.. seb baek skang da insap… Da tak wat keje² gile camtu.. kaset n cd pun da tak bli. Sebab aku maen sedut je kat banyak² tempat ade.. Last cd aku bli pun, cd avril lavigne best damn thing & evanescence the open door. yang evanescence aku  beli yang original ok? hahahaha. Kopak duet. Yang avril beli kat pasar malam 3 seploh. Hahaha. Beli yang original neh kepuasan die laen kan? Rase best smacam je kan? ye ke? ke aku je yang rase camtu?  Hahaha. Ayuh, banteras cetak rompak…. Tapi, tu la.. yang original mahal sangat ar. 1 cd ori leh dapat 15 cd yang cetak rompak. Gile! baek bli cetak rompak.. Haha.

Ok, da tesasar jauh. Sebab sbananye nak cite pasal ke bz an aku. Tapi da terbz citer bende laen. hahahaha. Lenkali je la citer.

Anyhow,  aku nak gitau spesel thanks kat kawan aku..

wanda_lini: lohh…~
wanda_lini: dos… mari la berblog…
wanda_lini: tapi aku pun lame doh dop update pos

umina roslan: 2 r..
umina roslan: 31 dis las kn
umina roslan: haha
umina roslan: follow la konon

wanda_lini: hahaha
umina roslan: haha
umina roslan: tolon terharu sket
umina roslan: n kredit kt aku nih

wanda_lini: ok. ok. terharu..~
wanda_lini: hehehe

Hahahaha. Ok, kreditt to umMi nazahah.. tayam umi taw.. keep on follow. 😛

K la, nak gi tengok tivi plak. ( dok umah kan.. tgk tivi je la kan..)

Cite hape ntah. Iqram Dinzly blakon. Die ensem kan?

TATA

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey