New Straits Time baru dan Berita Harian Lama

Ok. Ok.

Tanak mrepek lagi.

Aik? tetibe lak kan? Hahahaha.

Btw, aku practical hari ni!!~ Lalalala…

1st day. mestila tak best kan?

Nak² kat govern plak. Agak bosan. Agak tak meriah.

Kalo nak compare ngan wat kat RHB Bank dulu~ laen la kan..

Field pun lain…

Bos takde, orang takto nak bagi keje ape kat aku. Mereka suruh aku bace paper? dari kol 8pagi – 5 ptg. Aku bace 2 paper. Berita harian 23 Disember 08 aku jumpe atas meje bersame beberape contengan comel staf² wat n NST hari ni yang aku bli mase lunch. Tu pun saje je beli NST bagi melambatkan proses membace untok manusia yang lembab bahase penjajah ituh. Terisi la siket mase aku kan?

Lagi² satu dulu kat kay ell skang kat kampung terchenta…

  • Dulu Kat Bandar Besau bandar megalopolisimisi tapi kini kat Bandar baru nak membangun tak seberapa  iaitu Jerteh (Hahaha. Bandar ke?)
  • Dulu kol 7pagi da gerak nak gi keje tapi kini kol 7pagi baru nak bangun. Huarhuarhuar. Syok!~ Padahal masuk opis same je, kol 8.
  • Dulu balek keje kol 6ptg then struggle ngan jem tanpa roti kat jalan Tun Razak, kol 7 lebey baru sampai umah TAPI skang, kol 5ptg kuar ofis, 5.15ptg da sampai umah.
  • Kalo dulu.. mereka berkata begini :

” staff x : Wanda, u parking kete kat mane?

Wanda: Kat tepi ni haa… ( smbil tunjuk dengan sopan)

staff x : Lor. Nanti esok parking kat seberang jalan la. Kat sbelah ni mahal.

Wanda: Ye ke. Brape RM?

Staff x : Kalo kat sbelah ni, ikot jam. Max RM12. Kalo kat sberang sane RM3 je. Jauh lagi murah.

Wanda: Baeklah.

Tapi kini mereka berkata begini:

” staff : Wanda, awak parking kat mane?

Wanda : Kat depan ni.

staff : Ehm, esok parking la kat belakang. Free je. Kalo kat depan ni kene bayar.

wanda: Brape kene bayar?

staff : 30sen (mak aih..~)

  • Dulu breakfast pegi beli kat cafe or kat tmpat park kete RM3 itu, skang breakfast da tesedia atas meje mak buat ( i luv u mom :p)
  • Dulu jumpe 3 traffic light je pun lambat gak sampai, skang jumpe 6 traffic light tapi cepat je sampai.
  • Dulu ade geng hu ha hu ha skang takde la plak. Government ok? skema.
  • Dulu boley bergaye pelbagai suar la, kmeje la, nak gi memane pun senang. Skang erk.. baju kurung…~ sopan santun.
  • Dulu dinner ngan kawan² takpun boifren, skang dinner sorang je ( mak, ayah, adik diet) arghh~
  • Dulu pas balek keje window shopping. Skang.. ehm macam tak je… nak gi ngan sape wei!~

Kesimpulan untuk hari ini:

~ Praktikal kat umah kat Kampung sangat relax tapi bosan skit~

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

15 responses to “New Straits Time baru dan Berita Harian Lama

  1. hahhahhahaha
    byk betol pbezaan kan
    bile kite kat kl n kat kg..
    huhu~ tapi sngat besh la
    duk ngan fmly😦 oh rendu fmly huhu

  2. wandalini

    yup~ sangat. like heaven. Tapi takde kawan… Huhuhu. N i rilli can’t life without them by my side..~

  3. tempat baru orang pun baru.
    prektikel boleh curi tulang ke? hahaha…

  4. huhu
    xpe.. lame2 nant biase la tu
    x knal lagi bosan la..
    nant da rapat oke la tu

  5. buzzybug

    30 sen je? giler la murah.

    Dulu pas balek keje window shopping. Skang.. ehm macam tak je… nak gi ngan sape wei!~

    emm… cuba tukar soalan tu, ada ke shopping complexnya kat sana? hehehe…

  6. Sep giler la kamoo dok kat umah nu ha.. Lepas nih kena pikir ngan sape nak kuar tiap weekend. huhuhuhu..

  7. wandalini

    qdetactive:
    boleh. boleh. kat satu sangat rilek ok..~ rase cam nak tulis je kerilekannye pas neh… Hahahaha..~ bukan stakat curik tulang.. badan baju pun leh curik!~

    nieja:
    tu la.~ saye sedey la. macam nak nangeh je… tetiap ari kol membe cam boifren plak… ~

    buzzybug:
    ha’ah kan… huhuhuhu.. takpe, me neh kalo shopping, tak kire la kat mane. Kedai rm2 pun jadi je. Hahahaha….😦 sedey sbenanye.. keskeskes.

    botaksart:
    tu la… da la takde kawan kat sineh. sape suh dulu skola jauh²…! kan da padan muke.. kuar ngan kamo la… ok?

  8. pergh mmg best duduk kampung ni… cuma sygnya keje aku ni memerlukan stay kat key el gak… kalau tak dh lama stay kampung aje hehehe

  9. wandalini

    ek eleh…~ same la kite.. kalo ade keje kat kampung pun, kat government sector je.. nak masuk governmant mak aih, bejanggut la…. jawabnye, grad nanti. keje kay ell jugakkk.

  10. hahahaha…

    kau memang kebuhsanan….

  11. sabo je laa~
    lame2 nti x bosan kot..

    -d tujukan wat ak gak..huk2

  12. best pe duk rumah..hehe. jimat duwet. xde duwet leh gak mintak pa ma spnsor..

  13. wandalini

    zuriaf:
    tu la.. kebosanan. tapi nest week da tak bosan. aku akan jadi seorang penilai yang berjaye.. lalalala.

    the gadis:
    hopefully. lame² jadik cambest. hehehe.

    izad amza:
    memang best pun!~ saving gile babeng punye. minyak kete bapak isi, nak gi keje mak bagi duet. wat else…? kan?

  14. elira

    woi…aku rase mau pulang bekerja di tanahair jugak aaa

  15. wandalini

    meh la weh~ jom. jom. leh geng..~ ala jom ar.. hehehe.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: