aku kene ke spital? Huhuhu.

Saye nak bagitau. Kazen saya saket. Lagi. Demam je pun. Tapi die ske kene masukkan spital. Sebab demam biasenye bukan demam biase. Demam luar biase. Luar biasa punye demam. Argh.

Bile die demam,

Die kene masuk spital (aik? ulang lagi?). Sebab, ala.. kan da cakap kat atas tu..

Bile die masuk spital,

Takde orang nak jage die. Mak die keje. Mak die keje nurse. Di spital yang same die nak masok nanti. Tapi keje tetap keje, kene jage patient laen. Bukan jage anak sdirik je. Mak die keje kat department emergency (eh, btol ke sebut department? halal je la k..) . Die mestila kene masuk wad kan. So, tempat mereka berlainan.

Bile da takde orang nak jage die,

Sudah tentula aku kene jage die. Sebab, aku la manusia yang paling sesuai. Tak keje, boleh drive ulang alik dari umah ke Kota Bharu (Since spital tu kat Kota Bharu, Kelantan n umah saye kat Besut, Terengganu). Tapi sejam je da leh sampai. Tapi kene la ulang alik hari-hari. Mama saye ( ibu pesakit) suh tido je kat hospital tu. Tapi OMG, saye tak sanggup. Saye takot. Sape suh Mama saye cite pasal macam² citer hantu kat situ. Tak sanggup.

Owh, lupe nak cakap, name spital yang dimaksudkan ialah Hospital Pakar Perdana Kota Bharu. Kalo nak tak (sile nak tau semua orang!!!), spital tu cam ade jugak kesah-kesah hantunye. Hahaha. Standard Sebuah Spital la kan. Ade banyak citer tapi saye tak larat nak mention kat sini. Tapi yang paling wat saye takot bile Mama saye cite hantu suke naek lif. Huhuhuhu. Sumpah tanak tido kat sane. Takot!

Balek smule kat kazen saye, die mmg ske masuk wad kat spital tu. Mentang-mentang ade insurance cover. Memanjang je masuk ward. Mama saye kate, rugi la kalo tak menggunakan. Lepas masuk ward, insurance siap bagi duet lagi. Sehari for 100 kot. Means, kalo masuk spital 5 hari, kazen saye dapat 500. Kaya. Kaya. Bagos kan insurance tu? Ok, rakan-rakan, sile amek insurance sebelum terlambat. Esp yang pempuan. Baru la tak susah nanti. Kot² nak terberanak ke ape ke. Insurance yang kazen saye amek ialah Prudential. ( Saya tak promote, tapi bagitau je)

Eh! Back to the topik. Saye kene jage die. Siang sahaja sampai kol 9 malam. Bagaimanakah caranya? Menjage seorang budak 5 tahun kat hospital. Saye tak reti sangat. Saye kene bersedia la kot.

  1. Bawak lappy! sebab mama kate kat situ ade wifi. ( hooyeah!!)
  2. Dan juga harddisk jangan lupe. Sebab ade game, crite² dan semue. Kot la bosan. Mane tau si budak tu bosan. Leh la maen game ke, tgk Madagaskar ke. Pape je la.
  3. Beli Magazine b4 ke sane. Kot la nak tengok² gambar kat magazine.
  4. Bawak baju untuk esok. In case malam karang time nak balek tetibe saye rajen plak nak dok kat tat scary place atau tetibe saye malas drive balek ke rumah.
  5. Handphone, mestila!~ Dengan charger skali.
  6. Bawak la pape makanan yang patot. Hahahaha~ nak gi jage orang saket ke nak gi bekelah hah? beriyeee nau!

HooYeah.. da list down. Jadi saye kene la pegi pagi ini juge.

TAPI KAN

Tetibe, telefon berbunyi…

Liniey, tak jadi la jage faeqah. Sebab die macam da nak sehat je. Tak jadi bawak gi spital. Tapi die pesan jugak suh Kak Lini mai sineh. Kate da janji nak ajar die maen game.

Ouch!~ Mama kol. Tak jadi? OK, Alhamdulillah. Sebab die da sehat. Saye tak payah gi jage. Lalalala. Gile ah, penat saye plan. Macam² tau. Da list down pun! aduyyaii~~~~

Yang si budak tu plak, bukan maen nak tuntut janji. Hahahaha. Saye tabur janji palsu sbenanye. Sabab nak suh die makan + minum susu. Hahahaha. Jahat. Erk, jahat? Nanti la saye tunaikan janji saye. Kalo rajen. Kalo. Kalo. Kalo.

K la. Da tamat pun crite tak best…

TATA

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

15 responses to “aku kene ke spital? Huhuhu.

  1. beria plan. hahaha. nak pi spital je pun.😛 sekali tu x jadi. nasib baik x packing lagi. hehe…

  2. wandalini

    Hahaha. Excited meyh. Tak penah lagi menjadi penjage orang di spital. Hahahaha.

  3. x jadik ker….
    saye baru jer nop tamboh idea lain…
    hehehhe…

  4. hahaha…
    igt betoi2~…

  5. wandalini

    afiefahz:
    hahaha. leh je nak tambah.. no hal… for future purpose.. hehehe.

    egie:
    btol² wat. Juz tak jadi last minute je. Hahaha.

  6. tak leh blah la ko. awal2 buat aku gelak. sengal

  7. wandalini

    takleh blah ye.. sengal ye… dusshh!! dush!

  8. oh pakar pdana..
    sdara mara i kalo pape
    mmg stay pakar perdana pon
    layanan die pon oke..
    yerp! sdara mara i smua
    amek prudential.. sngat berbaloi
    oke.. hehe🙂

    tempat tu scary?
    yerp mmg btol..
    kazen i pnah kena..kahkahkah

  9. hospital skang dh maju..ada wifi

  10. wow…tu baru nak jaga anak orang kat spital dah ade macam² list..tapi sejak bila kau layan takut citer hantu kat spital ni? hahaha

  11. wandalini

    nieja:
    Kahkahkah. seb baek tak jadik kan? huhuhuhu…~ takot seyh…

  12. wandalini

    Siti bum²:
    hehehehe. Mmg patot pun ade wifi~. Senang. Takla bosan si pesaket kan? Hahahaha. serta penjagenye skalik~

  13. wandalini

    zuriaf:
    Uiks! takkan la tak takot kot kesah² antu. Skali skale naek gak bulu roma beb!~ juZ, takkan la nak show off sangat. Macam gedik je nak tunjuk takot. Perasaan tetap ade… Hahahaha.

  14. gwe lame tak bukak kamoo punye blog. Gwe lame meminggirkan diri, bertapa mencari ilmu. pepehal,gwe suka ngan kamoo nye salji turun² tuh. S-I-Y-E-S best gilers

  15. wandalini

    Ye. Marilah kite bermaen salji~. Hakhakhak.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: