Unpredictable~

Mase kecik-kecik dulu,

KiTe mesti penah borak pasal kawen kite. Nak tema ape la. Nak kawen katne la. And etc pasal our dream wedding! Tipu la kalo tak penah borak pasal ni! Padahal, tak penah nak pk stakat mane kemampuan diri². Masing-masing nak hebat.

Mase kecik-kecik dulu,

Mase berangan, sampai Ade yang nak kawen ngan dato’ pastu nak buat grand² kat hotel la… kat overseas la, tu la, ni la, . Hahaha sanggup ke weyh? Tua krepot tu? Takpekan? asalkan masyuk…!~ kan? kan? kan?

Mase kecik-kecik dulu,

Mesti seme orang berangan nak kawen ngan bf masing-masing kan? Padahal blom tentu la kemanenye bf tu. Kapel pun ntah brape bulan je, nak kawen konon. Ye la, mase tu tau berangan je kan?

Mase kecik-kecik dulu,

Macam-macam di teke. Sape kawen dulu? umor brape ko nak kawen? mesti kite teke kawan² kite yang da tahap obses gile nak becinte nak kawen kan? mesti kite kire brape umur kite abes blaja kan? macam-macam di plan. Takpe, at least merancang kan?

Mase kecik-kecik dulu,

Kite tau berangan je. Bukan nak pk itu dan ini. Realitinye, banyak bende kene tempuh weyh!!!! kursus kawen! da pegi ke blom kawan! ( hahaha. saje je nak riak sebab aku da pegi) sile jangan jeles.

Mase kecik-kecik dulu..

Erk! asal aku asek tulis pasal kawen? asal aku gi kursus kawen plak? aku neh da gile nak kawen ke? TIDAK LANGSUNG sebenarnye. Saye gi kursus kawen sebab makcik aku kate tahun depan tempoh kursus maybe akan dilanjutkan dan bayaran die macam jadi mahal. Oh tidak! Tak sanggup aku nak menadah tlinge ku yang nipis neh nak dengar ceramah. Cukup la due hari yang da cam nak gile neh.

Knape saye cakap pasal angan kawen plak? saye ade motif. saye ade motif.

.Last 1 Dec.

Was 1 of my fren’s wedding

the ‘ the nakallest’ one got married 1st!

Awesome!!

Paling nakal tu..! siyes.. mase form 2 siap dinasihatkan keluar dari skolah lagi. Macam-macam hal die wat. Nakal kan. Bukan jahat.So, kami se skola 2 tahun je la. BUt still contact each other. Sampai la skang. Bile die kate nak kawen, sape sangke beb! siriesly tak pcaye. Macam tak pecaye tapi kene pecaye. Tapi da jodoh die kan. Selamat pengantin baru je la.

Eh, lupe nak cakap name die. Wan Muhammad Hafizi a.k.a Pijie. (baiyah, pg da kawen!) hahaha.

We went there

me, rizal, has, sumin, umar, nicky & ayu

(eh, nicky da kapel balek ngan ayu ok? harap maklum kepade yang berkenaan. kuikuikui.)

Hari kejadian, tetibe lak ujan kan. Banjir lageh. Tapi kami redah. Sungguh bersemangat. Hahaha.

ini bijie dan bininye

Ini lah orang yang berkahwen. Pijie n bininye. Tengok! Die sangat nakal, ari kawen pun nak kaco bini lagik! Huhuhu. Ske ati kamo la Pijie, bini kamo kan!

kami

)

🙂

1

okeh. done!

Okes, da selesai critenye. Sebenarnye perlu ke gambo² tu seme? takpun. Tapi saje je sebab on request kan… hehehehe.

Ape yang saye teke mase kecik salah! sebab saye tak penah teke pun Pijie nak kawen dulu among us.

Life unpredictable kan?

* bagaimanakah dengan tekaan anda dan angan² anda? adakah seperti yang telah di predict kan? tidak bukan?*

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

20 responses to “Unpredictable~

  1. kak lini…mane satu kah sumin nyaa..
    nak jugak la kenal kan~…
    huhuh

  2. kursus kawen?
    brangan nak kawen la tu

    nicky?
    tetibe je smngat nak bace sebab ade
    name nicky kahkahkah..
    die dah kapel blk ngan ayu?
    oh… tp i tgk nicky cam kurus je skrg
    wkakakak.. n ayu makin cun..

  3. uh, kau dah giler nak kawen ni. aku yakin sesangat..hahaha 8)

    errmm, aku masa kecik dulu takde nak berangan pasal kawen ni. tak gheti la.

  4. Pingback: Kenapa Disember? « Fairuz Mokti

  5. wandalini

    aku tak gile nak kawen wei… tak sanggip aku.

  6. wandalini

    egie:
    yang memakai tudung hitam itu. sile amek perhatian. photostat muke nye dan letak dalam poket. lalalala.

    nieja:
    oh. saye takde sedikitpun angan mahu kawen. sebab saye tanak semua tanggungjawab itu. hahaha.

  7. baiyahwahi

    oit.. tk point out name pun tak pe kot… whos next?? cant wait!! harhar

  8. huhuhu…memang sangat x predict…
    sye pom x tau ape y akan berlaku next…
    ape ye…

  9. wandalini

    Baiyah:
    Point out name sebab nak tanye, kamo bile… tu je. Hehehehe… jangan marah k? lalalala.

    afifah:
    Kan? kan? kan? hehehehe. kite merancang. Tuhan menentukan. Hehehehe.

  10. ohow….
    itu gah gerangn nya…
    okes..
    baek la…

  11. hahaha… betul laaa… selalunya mmg camtu… org yang x disangka2 tu yang akan kawen dulu…

  12. salams …

    wah dah besar adik sorang nie … dah boleh kawin dah nie ..
    hah jgn lupa jemput akak tau … kalo tak jemput hang mmg r ..

    dah pegi kurusus kawen lagii …. akak ni pun tak pi lagi …
    tapi dari tahun lepas lg ckp nak naik yuran n bermcm2 lagi .. tapi masih sama …

    hah teka teki tuh jawapan dia bykk butut …. so leh claim hadiah .. but dalam kategori mampu beli okeh …

  13. wandalini

    buzzybug:
    tu la pasal… pelik. pelik. eh, kamo bile lagi cik buzzybug? (hahahaha. ulang soklan mak n kakak kamo)

    kak nadz:
    claim? muahahaha (gelak setan). neh yang best neh…🙂

  14. baiyahwahi

    tanye saye bile?? ngeheh kene cari dulu.. cari kat mnae ehh?? KLCC ok? ke ade suggestion lain(do letme noe.. haha) nape saye macam ade insticnt kamu dulu je (plz.. leh saye g wedding membe.. gian nih).. ngehehe.. eh lupe sy tak balas lagi text kamu… sorry2.. saye sampai umah 21 december… tinggal seminggu je lagi.. waa

  15. wandalini

    baiyah:
    hey..~ hahaha. Tunggu saye, berjanggut la. Yeay!~ kamo da nak balek. Hahahaha. Nanti text saye k?

  16. haip!! soalan tu mana bleh tanya. sensitip!!

  17. wandalini

    muahahaha…. jangan marah haaaa…~

  18. huhuhu….
    btol…btol…btol…
    kite tggu je lah…

  19. nak kawen ghupernyerrr.. salammmz

  20. wandalini

    En_me! eh’eh….~ bile plak saye mau kawen. Fitnah!~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: