negatif thinker~

wanda : 2008! byeee… ūüė¶

2008  : Hahaha. aku pun memang da tak sabar nak blah neh.

wanda : eleh, ko blah ar. macam ar ko tu bes sangat!

Hak elah.. ngan 2008 pun nak gado ke?!~

2008 negatif la..~

2008 saye accident. Oh sangat buruk apabila cikvisaye berlanggar dengan lori itu. sO scarry tau tak! Saye mengucap dua kalimah syahadah sebab saye ingat saye akan mati.

2008 saye curang ngan bf saye stelah 2 tahun saye cam setia. Langgar prinsip tu! tapi tak kantoi. ok? Hahaha. Saye curang sebab bf baru memang saye sayang dari dulu. Tetibe bf saye cam ignore saye, saye pun curang la. Hahahaha. Tapi skang saye sudah tidak curang.

2008 saye gado n perang besar ngan rumate saye. aku ingatkan ko kawan aku. Tapi cam HARAM. Bukan nak gado sangat, tapi da prangai cam sial je. So, shud i? jawapan die yes! dulu pnah brazam tanak da perberangai buruk gado² sound² macam prangai dak skolah. Tapi die yang pakse aku wat camtu. Dan simpang malaikat 44, sumpah aku tanak ade kawan cam die lagi. Kawan yang leh gi mampos. Stab back punye orang. Depan laen blakang laen. Bawak mulut fitnah saye, sumpah saye tak maafkan die. Saye tau, sesentengah orang berkenaan leh agak sape die. Diam-diam je la.

2008 saye menulis blog kembali. Setelah meninggalkan blog lama slame banyak tahun. Hahaha. Blog lame takde pape je pun. Mrepek² mase pas spm. Bile ade blog baru, maka samaken banyak la saye mrepek. Kenape saye berblog smula? Sebab apai hasut. Hahahaha. ++ saye bosan sangat dok skudai yang sangat tak bes. Blog neh pun apai yang watkan. kreditt to apai. Lalalala. Ingat lagi, dok kat cafe sampai 2 pagi sebab nak wat blog. Esemen english tak jugak siap. erk, yang ni tak negatif la kot.

2008 ….. ehm ape lagi eh? ade banyak lagi. tapi tetibe ilang mood sebab tercerite pasal ex-kawan saye tu. Aduyai.

~ bye~

~ happy new year~

New Straits Time baru dan Berita Harian Lama

Ok. Ok.

Tanak mrepek lagi.

Aik? tetibe lak kan? Hahahaha.

Btw, aku practical hari ni!!~ Lalalala…

1st day. mestila tak best kan?

Nak² kat govern plak. Agak bosan. Agak tak meriah.

Kalo nak compare ngan wat kat RHB Bank dulu~ laen la kan..

Field pun lain…

Bos takde, orang takto nak bagi keje ape kat aku. Mereka suruh aku bace paper? dari kol 8pagi Р5 ptg. Aku bace 2 paper. Berita harian 23 Disember 08 aku jumpe atas meje bersame beberape contengan comel staf² wat n NST hari ni yang aku bli mase lunch. Tu pun saje je beli NST bagi melambatkan proses membace untok manusia yang lembab bahase penjajah ituh. Terisi la siket mase aku kan?

Lagi¬≤ satu dulu kat kay ell skang kat kampung terchenta…

  • Dulu Kat Bandar Besau bandar megalopolisimisi tapi kini kat Bandar baru nak membangun tak seberapa¬† iaitu Jerteh (Hahaha. Bandar ke?)
  • Dulu kol 7pagi da gerak nak gi keje tapi kini kol 7pagi baru nak bangun. Huarhuarhuar. Syok!~ Padahal masuk opis same je, kol 8.
  • Dulu balek keje kol 6ptg then struggle ngan jem tanpa roti kat jalan Tun Razak, kol 7 lebey baru sampai umah TAPI skang, kol 5ptg kuar ofis, 5.15ptg da sampai umah.
  • Kalo dulu.. mereka berkata begini :

” staff x : Wanda, u parking kete kat mane?

Wanda: Kat tepi ni haa… ( smbil tunjuk dengan sopan)

staff x : Lor. Nanti esok parking kat seberang jalan la. Kat sbelah ni mahal.

Wanda: Ye ke. Brape RM?

Staff x : Kalo kat sbelah ni, ikot jam. Max RM12. Kalo kat sberang sane RM3 je. Jauh lagi murah.

Wanda: Baeklah.

Tapi kini mereka berkata begini:

” staff : Wanda, awak parking kat mane?

Wanda : Kat depan ni.

staff : Ehm, esok parking la kat belakang. Free je. Kalo kat depan ni kene bayar.

wanda: Brape kene bayar?

staff : 30sen (mak aih..~)

  • Dulu breakfast pegi beli kat cafe or kat tmpat park kete RM3 itu, skang breakfast da tesedia atas meje mak buat ( i luv u mom :p)
  • Dulu jumpe 3 traffic light je pun lambat gak sampai, skang jumpe 6 traffic light tapi cepat je sampai.
  • Dulu ade geng hu ha hu ha skang takde la plak. Government ok? skema.
  • Dulu boley bergaye pelbagai suar la, kmeje la, nak gi memane pun senang. Skang erk.. baju kurung…~ sopan santun.
  • Dulu dinner ngan kawan¬≤ takpun boifren, skang dinner sorang je ( mak, ayah, adik diet) arghh~
  • Dulu pas balek keje window shopping. Skang.. ehm macam tak je… nak gi ngan sape wei!~

Kesimpulan untuk hari ini:

~ Praktikal kat umah kat Kampung sangat relax tapi bosan skit~

Bende ni salah sbenaRnye!

Saye bukak Friendster tadi~
Lalalalala
Dapat bulletins
Posted by Kdinz86
Sape eh die? Aku pun tak brape nak kenal
Tapi dulu, die agak femes kat #channel skool saye
#ytbesut
Ala, zaman² MIRC kan.. (hahaha. Kan da out of topic tu!~)
Bulletins tu bertajuk… (aku tak ingat!~) tapi aku isinye berbunyi.. ( hahaha. ade bunyi ke)
by hazwani amir
bleh tak jgn post bulletin yg merepek2..
penuh bulletin dgn benda2 mngarut ni…smpi yg penting2 pun tak sempat nk baca sbb penuh dgn bulletin yg perepek2…tgh watpe la..pki baju ape la…bukan sume org nk tau…hmm..semak!!
coke say
aku sokong!!aku sokong!! aku x rase pon ramai org nk tau survey psl diri org laen..
schaapie say
betul3..yang antunyer dorang neh pos pkai subject yg cm urgent je..tp open je ntah yg ape-apentah kejadahnyer lah!!
a D a m o O say
btol p.e ska…ngarut je blake survey2 ni…aku rasa org ske survey2 ni poyo lebih ar…semua bnda nk bercerita…kurang privacy mereka2 ni…ksian~~
kdin86 say
mender ni dah lame dah duk mempoyo kat frenster ni..konon2 nak bagi tahu la kat sumer org pasal diri kite ni..mcm org nak tahu sgt…kalu rase diri tu nak di ketahui org..tulis la blog..takyah nak promote diri kat sini…mcm hampeh…hahaha
Bulletin ini mungkin diforward² kan. Menjadikannye berantai
Isi dan luahan nye tetap same
Luahan kepade perajen² yang buat survey kat friendster then post kat bulletins
hahahaha~ act dulu, aku pun terjebak same
bukan pe, boring ah beb!~
Mesti ramai yang komplen kan?
Ape leh wat. Dah ko masuk community page kan.
Tahan je la ngan pelbagai karenah manusia yang pelbagai tu
Manusia² tu, kawan² korang jugak kan
Kalo tak, takkan la ko leh view bulletins tu kan?
Yang pastinye, saye tau.
Incip Apai tak ske
Kan? kan? kan? ( apai sile angguk )
Sebab die penah tanye aku.
” eh, asal eh dak¬≤ pempuan ske sangat jawab bebende ngarut kat frenster tu? “
NONSENSE
diorang cakap. bukan saye cakap
ehm. OK. Nonsense.
Saye trime
Memang pun
tetibe lak rase cam ntah pape je kan?
Tapi ape bezanye kalo letak kat blog?
same juge, menulis ape yang sepatotnye jadi privacy untuk bacaan umum
tuh diorang kate k? bukan aku.
Cuma bezanya, blog tu kite punye (even kite menyewe ngan wp cam saye!)
Bulletin board frenster tu bukan kite punye. yang kite punye ialah kite nye profile. takpun blog dalam profile kite.
So, saye rase, saye nak insaf dah
Tanak da wat² survey itu kat bulletins board frenster.
Sebab..
Saye nak wat kat sini!~
Hahahahaha….!!!
Caution! caution! tetiber lak
So, rakan² yang seangkatan
jangan la tepengaruh nak insaf same ngan saye
Coz, even ade yang kutuk, saye ialah manusia yang sangat suke bace survey² itu. Hehehehe. Nanti saye leh copy n paste kat sini plak.
Hahahaha.
SAYA NAK JAWAB SURVEY~ Kat sini. Lalala.

1. look to your right, what do you see?
dsc02081*ader printer ngan botol vitagen kosong + da sista watchin tV!~
.
2. what was the last thing you put in your mouth?
* Hahaha. Vitagen!~ Kan botolnye da kusum tu… Sayangi perut anda setiap hari*
have you ever seen a crocodile?
*Penah la. Mase kecik² dulu. But now, still kalo gi sungai i keep on thinking bout him(haha.crocodile laki eh?). Sungguh takot kalo ia tetibe datang dan makan. Haha. Eh, tadikan tengok citer ikan besar makan orang kat TV2. Sangat Ngeri tau tak! Ade ke ikan camtu? Agresif gile!~ thousand more agresif than shark!~ kat sungai plak tu. Bahaya sungguh di sungai kan?* ( hahaha. panjangnye jawapan)
3. do you think you’re pretty?
* Idts. Tapi da cukup sempurna sebagai kejadian Tuhan. Wah! sangat menginsafi diri*
4. Is there someone you;d like to be with right now?
*sure la. Mereka. Who share and care a lot!~*
we
5. Do you think anyone hates you?
* Taktau!~ Kalo ade pun, do i care? Haha. Tak mati dek keji, tak hidup dek puji.*
6. Have you changed a lot this year?
* Yeah. A lot! Coz of them, for the sake of future. People change, so do i*
7. What were you doing two minutes ago?

* Still here. Surfin, serious mood, panda look like eyes *

8. Have you had dinner?
* Menu pasar malam hari ini. Best! burger ayam special, murtabak, apam balek, coconut shake. ( diet menu. Haha)*
9. How’s the weather today?

* wanda : Weather, how r u today?

mb-smilingsun-01

10. MSN or YM?
yahoo-messenger
11. Myspace or Facebook?

both

12.Starbucks or Coffee Bean?
starbucks
* Takley tahan ah bau Coffee Bean. Too Coffee. Hahaha. Pening kpalo den*
13. Pizza Hut or Dominos?
pizza_hut
* kadar kesukaan = pengoderan setiao malam di kala study week. Haha*
14. What;s on your left?
* Hanya dinding *
15. do you like this survey?
* I hav to. Sebab bosan*
16. Describe yourself in one statement:
* Wandalini yang sangat baek hati * ~hehehe
17. Do you have a bestfriend?
* Mestila ade –
  1. Cik baiyah is consider as a besfren sebab da kawan dari kecik sampai ke beso i’ve share everything with her. ( haha. not evthing pun sbenanye)
  2. Cik meen pun consider besfren sebab she hav all da criterias tat needed in a besfren
  3. InCik dihar pun leh consider besfren jugak sebab he owez make me feel orite.
18. Do you like school because of your friends or do you like it because of the school?
* do i like skool? Haha. jawapan bersoalan*
19. Are you a vegetarian?
* Pernah dlu saye taleh langsung makan ayam n binatang² laen. Ntah ape penyaket bodoh la*
26. Who was the last person you were in a fight with?
* Mestila Incip Firdaus. Die kan teman sebergaduhan, sepercintaan, sebongokan, dan sebagainya.
28. How tall are you?
*154cm. I was tall b4. Mase darjah 6. Hahaha. Among the taller la.. but it start to bantut when i was 14. 154cm until now. Gosh!~
29.Who do you spend the most time with?
* Family. Alam maYa fren. hakhak.*
30. Who was the first boy/girl you fell in love with?
* Loh. Kawan i tu…. Hahaha. *
31. Why do you take these surveys?
* Sebab bosan sbenanye. N now, its start to malas. Tats y there no number 20-25. Aku skip sesuke hati.
33. Do you wish you could be a kid again?
* tolongla jangan tanye soalan bodoh. Da Memang takleh kan? be a kid again.*
34. Do you lick your plate when you;re finished eating??
* Tu kan amalan syaitan*

35. Who has disappointed you most in your life?
* Takde sesape pun. Don’t blame people around. Blame urself 1st.

36. Could you live without cheese?
37. Are you going to take another survey after this?
38. Who makes you happy?
39. Who are you closest to?
40. Who do you tell your secrets to?
41. Who were you with last night?
42. Who do you live with?
43. Whats your full name?
44. What;s your birthdate?
45. What;s your favorite color?
46. What do you do in your spare time?
47. What;s your favorite song?
TETIBE AKU DA MALAS NAK JAWAB~!

* p/s = Eh, banyak smacam je soalannye kan? Heh!~ Patotla diorang ngamok kat frenster. NTah pape je nak bace pasal orang laen kat Bulletins board. HuHUhu.

aku kene ke spital? Huhuhu.

Saye nak bagitau. Kazen saya saket. Lagi. Demam je pun. Tapi die ske kene masukkan spital. Sebab demam biasenye bukan demam biase. Demam luar biase. Luar biasa punye demam. Argh.

Bile die demam,

Die kene masuk spital (aik? ulang lagi?). Sebab, ala.. kan da cakap kat atas tu..

Bile die masuk spital,

Takde orang nak jage die. Mak die keje. Mak die keje nurse. Di spital yang same die nak masok nanti. Tapi keje tetap keje, kene jage patient laen. Bukan jage anak sdirik je. Mak die keje kat department emergency (eh, btol ke sebut department? halal je la k..) . Die mestila kene masuk wad kan. So, tempat mereka berlainan.

Bile da takde orang nak jage die,

Sudah tentula aku kene jage die. Sebab, aku la manusia yang paling sesuai. Tak keje, boleh drive ulang alik dari umah ke Kota Bharu (Since spital tu kat Kota Bharu, Kelantan n umah saye kat Besut, Terengganu). Tapi sejam je da leh sampai. Tapi kene la ulang alik hari-hari. Mama saye ( ibu pesakit) suh tido je kat hospital tu. Tapi OMG, saye tak sanggup. Saye takot. Sape suh Mama saye cite pasal macam² citer hantu kat situ. Tak sanggup.

Owh, lupe nak cakap, name spital yang dimaksudkan ialah Hospital Pakar Perdana Kota Bharu. Kalo nak tak (sile nak tau semua orang!!!), spital tu cam ade jugak kesah-kesah hantunye. Hahaha. Standard Sebuah Spital la kan. Ade banyak citer tapi saye tak larat nak mention kat sini. Tapi yang paling wat saye takot bile Mama saye cite hantu suke naek lif. Huhuhuhu. Sumpah tanak tido kat sane. Takot!

Balek smule kat kazen saye, die mmg ske masuk wad kat spital tu. Mentang-mentang ade insurance cover. Memanjang je masuk ward. Mama saye kate, rugi la kalo tak menggunakan. Lepas masuk ward, insurance siap bagi duet lagi. Sehari for 100 kot. Means, kalo masuk spital 5 hari, kazen saye dapat 500. Kaya. Kaya. Bagos kan insurance tu? Ok, rakan-rakan, sile amek insurance sebelum terlambat. Esp yang pempuan. Baru la tak susah nanti. Kot² nak terberanak ke ape ke. Insurance yang kazen saye amek ialah Prudential. ( Saya tak promote, tapi bagitau je)

Eh! Back to the topik. Saye kene jage die. Siang sahaja sampai kol 9 malam. Bagaimanakah caranya? Menjage seorang budak 5 tahun kat hospital. Saye tak reti sangat. Saye kene bersedia la kot.

  1. Bawak lappy! sebab mama kate kat situ ade wifi. ( hooyeah!!)
  2. Dan juga harddisk jangan lupe. Sebab ade game, crite² dan semue. Kot la bosan. Mane tau si budak tu bosan. Leh la maen game ke, tgk Madagaskar ke. Pape je la.
  3. Beli Magazine b4 ke sane. Kot la nak tengok² gambar kat magazine.
  4. Bawak baju untuk esok. In case malam karang time nak balek tetibe saye rajen plak nak dok kat tat scary place atau tetibe saye malas drive balek ke rumah.
  5. Handphone, mestila!~ Dengan charger skali.
  6. Bawak la pape makanan yang patot. Hahahaha~ nak gi jage orang saket ke nak gi bekelah hah? beriyeee nau!

HooYeah.. da list down. Jadi saye kene la pegi pagi ini juge.

TAPI KAN

Tetibe, telefon berbunyi…

Liniey, tak jadi la jage faeqah. Sebab die macam da nak sehat je. Tak jadi bawak gi spital. Tapi die pesan jugak suh Kak Lini mai sineh. Kate da janji nak ajar die maen game.

Ouch!~ Mama kol. Tak jadi? OK, Alhamdulillah. Sebab die da sehat. Saye tak payah gi jage. Lalalala. Gile ah, penat saye plan. Macam² tau. Da list down pun! aduyyaii~~~~

Yang si budak tu plak, bukan maen nak tuntut janji. Hahahaha. Saye tabur janji palsu sbenanye. Sabab nak suh die makan + minum susu. Hahahaha. Jahat. Erk, jahat? Nanti la saye tunaikan janji saye. Kalo rajen. Kalo. Kalo. Kalo.

K la. Da tamat pun crite tak best…

TATA

Unpredictable~

Mase kecik-kecik dulu,

KiTe mesti penah borak pasal kawen kite. Nak tema ape la. Nak kawen katne la. And etc pasal our dream wedding! Tipu la kalo tak penah borak pasal ni! Padahal, tak penah nak pk stakat mane kemampuan diri². Masing-masing nak hebat.

Mase kecik-kecik dulu,

Mase berangan, sampai Ade yang nak kawen ngan dato’ pastu nak buat grand¬≤ kat hotel la… kat overseas la, tu la, ni la, . Hahaha sanggup ke weyh? Tua krepot tu? Takpekan? asalkan masyuk…!~ kan? kan? kan?

Mase kecik-kecik dulu,

Mesti seme orang berangan nak kawen ngan bf masing-masing kan? Padahal blom tentu la kemanenye bf tu. Kapel pun ntah brape bulan je, nak kawen konon. Ye la, mase tu tau berangan je kan?

Mase kecik-kecik dulu,

Macam-macam di teke. Sape kawen dulu? umor brape ko nak kawen? mesti kite teke kawan² kite yang da tahap obses gile nak becinte nak kawen kan? mesti kite kire brape umur kite abes blaja kan? macam-macam di plan. Takpe, at least merancang kan?

Mase kecik-kecik dulu,

Kite tau berangan je. Bukan nak pk itu dan ini. Realitinye, banyak bende kene tempuh weyh!!!! kursus kawen! da pegi ke blom kawan! ( hahaha. saje je nak riak sebab aku da pegi) sile jangan jeles.

Mase kecik-kecik dulu..

Erk! asal aku asek tulis pasal kawen? asal aku gi kursus kawen plak? aku neh da gile nak kawen ke? TIDAK LANGSUNG sebenarnye. Saye gi kursus kawen sebab makcik aku kate tahun depan tempoh kursus maybe akan dilanjutkan dan bayaran die macam jadi mahal. Oh tidak! Tak sanggup aku nak menadah tlinge ku yang nipis neh nak dengar ceramah. Cukup la due hari yang da cam nak gile neh.

Knape saye cakap pasal angan kawen plak? saye ade motif. saye ade motif.

.Last 1 Dec.

Was 1 of my fren’s wedding

the ‘ the nakallest’ one got married 1st!

Awesome!!

Paling nakal tu..! siyes.. mase form 2 siap dinasihatkan keluar dari skolah lagi. Macam-macam hal die wat. Nakal kan. Bukan jahat.So, kami se skola 2 tahun je la. BUt still contact each other. Sampai la skang. Bile die kate nak kawen, sape sangke beb! siriesly tak pcaye. Macam tak pecaye tapi kene pecaye. Tapi da jodoh die kan. Selamat pengantin baru je la.

Eh, lupe nak cakap name die. Wan Muhammad Hafizi a.k.a Pijie. (baiyah, pg da kawen!) hahaha.

We went there

me, rizal, has, sumin, umar, nicky & ayu

(eh, nicky da kapel balek ngan ayu ok? harap maklum kepade yang berkenaan. kuikuikui.)

Hari kejadian, tetibe lak ujan kan. Banjir lageh. Tapi kami redah. Sungguh bersemangat. Hahaha.

ini bijie dan bininye

Ini lah orang yang berkahwen. Pijie n bininye. Tengok! Die sangat nakal, ari kawen pun nak kaco bini lagik! Huhuhu. Ske ati kamo la Pijie, bini kamo kan!

kami

)

ūüôā

1

okeh. done!

Okes, da selesai critenye. Sebenarnye perlu ke gambo¬≤ tu seme? takpun. Tapi saje je sebab on request kan… hehehehe.

Ape yang saye teke mase kecik salah! sebab saye tak penah teke pun Pijie nak kawen dulu among us.

Life unpredictable kan?

* bagaimanakah dengan tekaan anda dan angan² anda? adakah seperti yang telah di predict kan? tidak bukan?*

~ pause sebentar ~

Saye mau paused blog ini jap

bak kate nieja, biarkanla sel² nye berkulat dlu~

psst..! sile jangan rindu

daa

Hahahaha

pause 4 1 week je le..~

LaguAn itu

Finally… da lame tak bukak ini blog.

Got bosan oledi. Hehehe.

Tup² bukak, wordpress da bagi mydashboard baru? Hahaha.

Kekok. Kekok. Kekok.

Tadi, layan punye layan…

Terla layan lagu fevret zaman dahulu…

So, untuk hari neh, seharian, lagu itu sahaje ok?

” Dengar Bisikku Dinda”

by The Rain

Ulang. Ulang. Ulang. Ulang. Lagi. Lagi. Lagi.

Eh, sangat best la sbenanye~

Macam kalo dihayati sangat sweet la. Bagi yang jiwang la. Boleh menghayati bait-bait liriknya. ( btol ke aku gune perkataan bait¬≤ tu? – sile angguk seme orang…)

Lagu yang berunsur Nasihat untuk GF die kot~

Once upon a time, ( ye la kan.. dulu..)

Aku sangat melayan lagu neh. Tau tak! Sebab dulu aku minah sentimental kew? Tak kot. Dulu dan skarang jawapannye…~ Hehehehe. Maafle, saye merapu.

Nak lirik lagu tuh? ehm.. aku ade lirik je. Link untuk lagu neh aku malas la plak nak carik. Sile carik sendiri. Hahaha.

tapi kalo kat YOUTUBE. Ade. Version sparuh. Sile gi tengok kawan². Cepat!

Cepat klik disini! Skang! skang! Aku pakse! ( terpaksa menggunakan kekerasan)

Ehm, mari dengar lagu itew online. cepat. cepat.

Sesambil itu, sile menyanyi bersame saye.

DENGAR BISIKKU

Kadang aku berpikir
Dapatkah kita terus coba
Mendayung perahu kita
Menyatukan ingin kita

Sedang selalu saja
Khilaf yang kecil mengusik
Bagai angin berhembus kencang
Goyahkan kaki kita

Genggam tanganku jangan bimbang
Tak usahlah lagi dikenang
Naif diri yang pernah datang
Jadikan pelajaran sayang
Dengar bisikanku oh dinda
Coba lapangkan dada kita
Trima aku apa adanya
Jujur hati yang kita jaga

Mengapa selalu saja
Khilaf yang kecil mengusik
Bagai ombak yang besar
Goyahkan kaki kita

 

 

Tu la kat ateh tu lagunye!~ ehm


Hahaha. Sbenanye, aku pun tak kenal sangat original singer nye.

Tau name je….~ The Rain ~

Eh, asal tetibe font merepek tu! Hahaha. Biar je la. Ntah Kat mane aku tekan tadi. Hehehehehe.

Oh, Ok, saye dah abes merepek.

O.K.E.Y.L.A~

Sekian sahaja laporan saya pada hari ini.

..DAA..


Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey