w.h.e.n w.e…!~

When we…. Finally! wo got that time dear!!!!!

And finally we met!!

8 of us:

  • Mint – ex rumate saye, baru ade bf baru, study UM coz anak manje mak, agak senget.
  • Wani – study UTMskudai besameku, Minah Klate asli punye, bf die kat langkawi, cian die kan?, satu lagi, die kaye pasal baru memang peraduan bonanza billion kat salah satu tempat shopping di kota Bharu negeri kelahirannye.
  • Kak Farah – y kak? die tua setahun, tapi paling kecik among us, ske membebel tapi baek ati, study kat UTM same ngan me tapi da nak habes next sem…
  • G’are – manusia agak cool, paling alim diantare kami, gadis kampung yang baik, classmate saye kat skudai.
  • Dyana – Makhluk tuhan yang bley dikatakan Chantek, gadis idaman seorang doctor dan seorang bakal engineer, masih keliru memileh, study sesame ngan aku, menjadi rumate aku selepas aku menceraikan rumate yang lame! hahahaha.
  • Ili – Single and available, Miss bz 25 hours, mudah ditipu oleh cik wanda, dan senang dibuli jugeeeee. Hahahaha. Skudai oso wof me.
  • Syaqeera – Juga single! buat mase neh… baru je menyingle. Comel tapi prasan die fazura. ( x ske!), da tak blaja da sebab nak jadi wanita berkerjaya, die ske shopping!

We met! after almost 1 year tak ketemu! uhm, mish u buddy..!

The journey begin wif we ol konvoi from skudai. 4 cars. Mak oi, hujan lebat gile babeng tahap max sampai leh drive takat 60 je. ye ar, plus² aku bukan manusia berani drive laju². Tambahan plak, thid is my first time drive kat hiway after accident last sem! agak cuak and fobia la.. tapi aku kuatkan la semangat… so, Alhamdulillah… hehehehe.

Konvoi itu, aku dok depan skali. Bukan ape, kalo bagi manusia laen dok depan, tak jadik konvoi la… diorang laju nak mampos! berdesup… ( ade ke perkataan ni eh?)

So, sesampai kat kl, gi la pick up lagi 2 orang membe kesayangan.. n seme orang gi tido umah ilik! 8 orang! sangat ramai. Mle² nak check in, tetibe lak mama ili suh dok umah die… ape lagi, free kan… siap masakkan lauk fevret kami lageh! ehm.. da lame tak tido bergelimpangan kat lantai… bernaris 8 orang cam buaye nak kene ketok ngan kancil.. best. best. best. siyes, best! b4 tido, cam bese la.. G.O.S.S.I.P !!!!!!!

Plan sbena, nak gi uptown. Tetibe plak ujan.. tungu punye tunggu sampai la 2am baru leh gi. Hahahaha. macam menjadi peserta terakhir je! orang ngah kemas² nak balek, kami copim ajo!! yeay!

So, da esok day is.. KAMI KUAR JENJALAN!!! dengan memakai baju tunim menjadikan kami manusia mencapub! hahahahaha. ( capub=cari+publisiti) <—- itew bahasa sekolah² menengah dulu okeh..

 

kami yang comel

~ Hehehehe.. Kami…  1 of us missin! da balek kampung ~

~ from left : ili, me, kak farah, mint, wani, sya n yang duduk tuh dyana ~

 

KAMI GI TENGOK SELAMAT PAGI CINTA

Apai!~!!!!! kami gi tengok selamat pagi cinta… uhm.. excited tunggu kan? Hahahaha. Tapi critenye leh la me kategorikan bese² je. From 5, leh bagi 3 je kot…! Lagi layan 9 Sept… hehehehe. Gi nonton pun sebab Pierre, fazura, que n amani. Seme manusia comel… hohohoho..  mereka comel kan? citernye, Agak sweet, tapi tu la… tak berape meninggalkan kesan yang mendalam ke dalam jiwa penonton. Chewah ayat…! Incip Apai, tengok, jangan tak tengok ok? hehehehe…

 

KEMUDIANNYE, KAMI BERJALAN-JALAN

Mule-mule gi timesquare coz tengok wayang kat situ. Sya blanje….! best. best. jimat.. Ye la, orang da keje kan….. hahahaha. bertuah kami mendapat rakan sebegitew.. Lalalala. Jalan, jalan, jalan, shopping, shopping, jalan lagi sampai la penaT! kendian….

Kami ke Pavillion! Hahahaha. my First time. gile ah jakun! tak penah jejak siyot. keskeskes. Kesian aku weh… Tapi pe la leh wat kat pavillion tu kan? makan n bergedik² amek gambo je yang mampo! hahahaha. kering siyyot. duet tiada. tiada mampu. bersama rakan-rakan kan….

Laen la kalo gi bersame orang yang memang berduet yang sememangnye mahu menhabiskan duetnye. Uh sungguh seronot kalo begitu kan? Hari² pun boleh me temankan untuk habeskan duet kamu! bukan mau jadi pisau cukur, tapi hanya mau tolong perabes pe yang tak abes je. hahaha.

Back to da story, da slesai jenjalan, maka dengan itew kami merancang untuk ke putrajaya. untuk bergambar. Hahahaha. Semata²? hehehehe… kalo da gile nak begambo tuh, mane² pun boley… Tapi saygnnye, ari ujan. ujan telah menspoil plan kami yang best² itew. planning nak gi sunway la, genting la seme tak jadi. Sebab hujan. Owh.. hujan….

Maka dengan itu, selesailah majlis berjalan² kami. Maka, kami pun amek la gambar lagi. Lalalalala.

untitled91

~ eh, aku ske gambo neh! sebab die kalerful so do us ~

 

 

untitled11

~ e’eh itew saye yang wat² cam comel… :p ~

 

 

untitled19

~ donut sedap. ini siries. maybe sebab sya blanje or mmg die sodap! ~

 

 

untitled20

~ gurlfren ku wif new boifren… ngeh².. sitiaminah, jangan marah ha… tapi muke kamu berdua adalah sama!! ~~

 

 

 

 

 

 

 

~ T ~ A ~ M ~ A ~ T ~

 

*notakaki: aku kering idea.

 

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

25 responses to “w.h.e.n w.e…!~

  1. minnnn…sampai hati kamu menduakan aku…kau sudah lupakan aku ya…tak mengapa…😦

    err, yana, kalau rungsing sangat, pilih aje aku ni…kacak gak apa…haha😀

    sya, bila masa kau single ni…tak cakap kat aku pun..kalau taakk… hehe🙂

    orait, untuk wanda..untuk pengetahuan kamu, pabila citer kuar je kat wayang, aku dah menontonnya. senang kata, aku menonton citer tu lagi awal dari kamu. tapi senyap je sebab citer tu tak best mana pun macam 9 Sept.

  2. aih…sejak bila main moderation komen nih…tak best ar camni…

    lagi satu, bak sini link blog eima jer…

  3. Amboi,kuning nya anda semua..Menarik ah blog anda..Saye ada tingin nk tgk Selamat Pagi Cinta gak tp bedasarkan pengalaman anda,mcm xjd nk tgk je..Kuikuikui

  4. wandalini

    ape moderation komen? tak paham… ehm.. ko tau la apai. aku kang anak murid ko. ko tak ajar, aku tak to la wei.. hahahaha.

    loh, mesti kite gi tgk hari yang same kan? 20nov. hehehehe. aku kol 1.40pm. so, aku tgk dulu ke, ko tgk dlu… hahahaha… tau takpe. tak best sangat kan? ehm… so, next wat? filem baru afdlin da nak kuar beb..

    aku pun blom ade link blog eima… die tak kasik aku pun weh!

  5. wandalini

    wannurhidayati:

    ha’ah.. kalo nak tgk sangat, cari je cd pirate. hahahaha.🙂

  6. wow
    sronok bjalan2

  7. baiyahwahi

    liniey.. dat bju… sy dah tk muat daaa.

  8. moderation tu kadang² masuk dalam spam.

    aku tengok jam 1.05…hahaha…

    err, di mana jam tuan fasola..

    mari kita menontonnya…!!

  9. wandalini

    nieja:
    hahahaha. seronot jugeeeee… baru nak ajak u join. ngeh3.

    baiyahwahi:
    hehehe. me pun..! bo-bo muat. gile da ketat weh!

    zuriaf:
    ehm. los n faun. huhuhuhu. mesti aku taleh tengok cepat².

  10. saya saya

    omg..kamo post pic cayer..haha..ngada kamo..gigit jari kang..

    owh apai: kamo d sana jg suda berpunya kan😉 kamo dlu

    n sy sgt jeles..sbb kamo bisa nonton sesama lagik..tapi sy ngak bisa join..g mana yea..so mari kte ke wed sakdah apai..kamo harus cari duet k..hehe

  11. saya saya

    omg..kamo post pic cayer..haha..ngada kamo..gigit jari kang..

    owh apai: kamo d sana jg suda berpunya kan😉 kamo dlu

    n sy sgt jeles..sbb kamo bisa nonton sesama lagik..tapi sy ngak bisa join..g mana yea..so mari kte ke wed sakdah apai..kamo harus cari duet k..hehe

  12. eleh
    da pegik baru nk ajak
    bluwek

  13. wandalini

    sayasaya:
    hehehehehehe. jangan marah cyg..~~

    nieja:
    ok.ok.ok. bulan 12 neh k? hehehe.

  14. best weii lokk…derat2…hahah..sayo puahh nehh…

  15. wandalini

    puah² mari le ikot saye gi bederat.. lalalala….~

  16. hahah..bederat mno..jetes kow??…

  17. wandalini

    jetes kew pun nak follow ke… ape ade ngan jetes ha??? hehehe.

  18. wahh..bessstttt nyee~~~
    nk itottt..
    heheee~

  19. btw…SPC cam lemau je..ak p tgk pn coz ade vspa..heheee.
    wlpn hnye 3 menet scene itu….hihi

  20. zuriaf..kamu layan cite selamat pagi cinta? hahaha. jiwang r ko bang!!

  21. wandalini

    the gadis:
    kamo neh kemaruk vespa neh… tau la partner ngan incip vespa itu…

    izad amza:
    hoi!~ tak tao la ke abang kamo makhluk yang jiwang… perh.. kamo patot tau tu,…

  22. saya tak sangka lak sejiwang itu sebab kat depan2 kaver macho. hahaha

  23. mak aih…meriah mengutuk nampak…nak aku citer tak sapa nangis masa tengok wayang wahai wanda?? hahaha🙂

  24. wandalini

    izad amza:
    hahaha. die kaver macho depan adek beb.. hahaha. kamo, me tak ngate tol.. cite yang benar² aja… hakhakhak.

    zuriaf:
    bukan ngutuk. Saje cerite sesi berkenalan ngan adik ko. sape nabgeh tu? sengal nye.. huhuhu.

  25. wandauzzz05

    huhuhu.. asal x pebah bace plak ini… mmg pic tu antare pic feveret saye… duluan r.. skang jadi kenang-kenangan jer….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: