EnGage verSioN 2~

Meh-meh saye upload~ Gambo² engage die.

kak anim

kak anim

~ ini la die orang yang engage itu… hoho. suwitt kan die? ~

~ kalo engage memang kene jadik switt² ke? ~

picnik-collage

wAjah-wajah-wajah :p

HoHo..~ die lagik!

HoHo..~ die lagik!

OKEH, NOW PART BUKAN YANG BERTUNANG PLAK

pensibuk1

picnik-collage5

OKEYH~

Sekian, laporan pertunangan da tamat

HoHoHo~

nak tengok lagi?

cube berjalan² ke page ‘ budak neh ‘

die pun ade upload juge gambo²nye siap ngan citer skalik~

sungguh rajen!

and satu lageh… page photographer sebenar ( yang taak tipu cam saye!)

iaitu incip ayien. ( oh., saye bukan mempromote ok?)

kat flickr and fotopages

.sekian.

** oH, sungguh banyak majlis mesti di hadiri.

** oh, sungguh terisi mase cuti saye~~

Advertisements

dia da engage…~

FINALLY ….

dia da pun engage a.k.a betunang….

siape? boifrenku ke? ex bf ku ke? kawan baekku ke?

semenye salah…. sebab, die adalah kaZen kesayangan aku..

Lalalala~

bertunang ngan sapew? boifren die laaa…. hm… tahniah. tahniah.

btw, nO need to write every little detail of da event…

normal. juz like others

Hehehehe.

Juz, yang menareknye, sebab aku ade..

Lalalalala~

Aku pun wat² bz la.. konon… membantu. Ye la kan… Kak Anim tuh kazen yang 2nd dalam family besar aku. And aku plak yang 3rd. So, agak rapat la memandangkan diriku ketiadaan kakak… huhuhuhu. So, mestila aku macam kene bantu kan? Bantu pe la sangat? Tolong wat bising je aku mampu.

Hahahahaha….~

Saye nak upload gambau, tapi tak transfer lageh~

Macam malas.

Esok² la k…

Semua orang kat umah neh da tito.. asal la diowang seme tido awal? haishh!! tak paham aku…

Aku je la yang terkulat² di sini.. BoSan plak tu.

YM takde orang best².

Chichie_Imposibel je yang setia menemani.

Ngeh². thanx ye cik Chichie~~

even kite hanye merapu ntah pape..

lalalalala~

w.h.e.n w.e…!~

When we…. Finally! wo got that time dear!!!!!

And finally we met!!

8 of us:

  • Mint – ex rumate saye, baru ade bf baru, study UM coz anak manje mak, agak senget.
  • Wani – study UTMskudai besameku, Minah Klate asli punye, bf die kat langkawi, cian die kan?, satu lagi, die kaye pasal baru memang peraduan bonanza billion kat salah satu tempat shopping di kota Bharu negeri kelahirannye.
  • Kak Farah – y kak? die tua setahun, tapi paling kecik among us, ske membebel tapi baek ati, study kat UTM same ngan me tapi da nak habes next sem…
  • G’are – manusia agak cool, paling alim diantare kami, gadis kampung yang baik, classmate saye kat skudai.
  • Dyana – Makhluk tuhan yang bley dikatakan Chantek, gadis idaman seorang doctor dan seorang bakal engineer, masih keliru memileh, study sesame ngan aku, menjadi rumate aku selepas aku menceraikan rumate yang lame! hahahaha.
  • Ili – Single and available, Miss bz 25 hours, mudah ditipu oleh cik wanda, dan senang dibuli jugeeeee. Hahahaha. Skudai oso wof me.
  • Syaqeera – Juga single! buat mase neh… baru je menyingle. Comel tapi prasan die fazura. ( x ske!), da tak blaja da sebab nak jadi wanita berkerjaya, die ske shopping!

We met! after almost 1 year tak ketemu! uhm, mish u buddy..!

The journey begin wif we ol konvoi from skudai. 4 cars. Mak oi, hujan lebat gile babeng tahap max sampai leh drive takat 60 je. ye ar, plus² aku bukan manusia berani drive laju². Tambahan plak, thid is my first time drive kat hiway after accident last sem! agak cuak and fobia la.. tapi aku kuatkan la semangat… so, Alhamdulillah… hehehehe.

Konvoi itu, aku dok depan skali. Bukan ape, kalo bagi manusia laen dok depan, tak jadik konvoi la… diorang laju nak mampos! berdesup… ( ade ke perkataan ni eh?)

So, sesampai kat kl, gi la pick up lagi 2 orang membe kesayangan.. n seme orang gi tido umah ilik! 8 orang! sangat ramai. Mle² nak check in, tetibe lak mama ili suh dok umah die… ape lagi, free kan… siap masakkan lauk fevret kami lageh! ehm.. da lame tak tido bergelimpangan kat lantai… bernaris 8 orang cam buaye nak kene ketok ngan kancil.. best. best. best. siyes, best! b4 tido, cam bese la.. G.O.S.S.I.P !!!!!!!

Plan sbena, nak gi uptown. Tetibe plak ujan.. tungu punye tunggu sampai la 2am baru leh gi. Hahahaha. macam menjadi peserta terakhir je! orang ngah kemas² nak balek, kami copim ajo!! yeay!

So, da esok day is.. KAMI KUAR JENJALAN!!! dengan memakai baju tunim menjadikan kami manusia mencapub! hahahahaha. ( capub=cari+publisiti) <—- itew bahasa sekolah² menengah dulu okeh..

 

kami yang comel

~ Hehehehe.. Kami…  1 of us missin! da balek kampung ~

~ from left : ili, me, kak farah, mint, wani, sya n yang duduk tuh dyana ~

 

KAMI GI TENGOK SELAMAT PAGI CINTA

Apai!~!!!!! kami gi tengok selamat pagi cinta… uhm.. excited tunggu kan? Hahahaha. Tapi critenye leh la me kategorikan bese² je. From 5, leh bagi 3 je kot…! Lagi layan 9 Sept… hehehehe. Gi nonton pun sebab Pierre, fazura, que n amani. Seme manusia comel… hohohoho..  mereka comel kan? citernye, Agak sweet, tapi tu la… tak berape meninggalkan kesan yang mendalam ke dalam jiwa penonton. Chewah ayat…! Incip Apai, tengok, jangan tak tengok ok? hehehehe…

 

KEMUDIANNYE, KAMI BERJALAN-JALAN

Mule-mule gi timesquare coz tengok wayang kat situ. Sya blanje….! best. best. jimat.. Ye la, orang da keje kan….. hahahaha. bertuah kami mendapat rakan sebegitew.. Lalalala. Jalan, jalan, jalan, shopping, shopping, jalan lagi sampai la penaT! kendian….

Kami ke Pavillion! Hahahaha. my First time. gile ah jakun! tak penah jejak siyot. keskeskes. Kesian aku weh… Tapi pe la leh wat kat pavillion tu kan? makan n bergedik² amek gambo je yang mampo! hahahaha. kering siyyot. duet tiada. tiada mampu. bersama rakan-rakan kan….

Laen la kalo gi bersame orang yang memang berduet yang sememangnye mahu menhabiskan duetnye. Uh sungguh seronot kalo begitu kan? Hari² pun boleh me temankan untuk habeskan duet kamu! bukan mau jadi pisau cukur, tapi hanya mau tolong perabes pe yang tak abes je. hahaha.

Back to da story, da slesai jenjalan, maka dengan itew kami merancang untuk ke putrajaya. untuk bergambar. Hahahaha. Semata²? hehehehe… kalo da gile nak begambo tuh, mane² pun boley… Tapi saygnnye, ari ujan. ujan telah menspoil plan kami yang best² itew. planning nak gi sunway la, genting la seme tak jadi. Sebab hujan. Owh.. hujan….

Maka dengan itu, selesailah majlis berjalan² kami. Maka, kami pun amek la gambar lagi. Lalalalala.

untitled91

~ eh, aku ske gambo neh! sebab die kalerful so do us ~

 

 

untitled11

~ e’eh itew saye yang wat² cam comel… :p ~

 

 

untitled19

~ donut sedap. ini siries. maybe sebab sya blanje or mmg die sodap! ~

 

 

untitled20

~ gurlfren ku wif new boifren… ngeh².. sitiaminah, jangan marah ha… tapi muke kamu berdua adalah sama!! ~~

 

 

 

 

 

 

 

~ T ~ A ~ M ~ A ~ T ~

 

*notakaki: aku kering idea.

 

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey