.VIRUS ITU.

HOMESICK!

Sakit Rumah? very dangerous n hazardious n any ous2 yang laen nye virus. Gud or bad? who cares? Yang penting, I’M HOMESICK!!!

Gile tak? da 22 tahun pun nak homesick lageh. But, yes, i am. Nak balek umah… I miss home a lot. Lot! lot! lot!

I miss to…

+ buke puase ngan family (dulu, 1st day puase kat hostel mesti nangeh. but not now!)

+ sahur ngan family, then online sementare tunggu subuh

+ kaco my sis nelly sampai die badmud n nangeh. Ngeee..

+ hanging out dengan frens yang de kat umah

+ tido on my own bed! not rented as here ok?

+ Gi bazaar ramadhan kat Kg Raja

+ spending my weekend kat rumah my nenek

+ Jenjalan bershopping raya dengan my cuzzy hanim

+ Borak, all n any single little thing wif my mom n mummy n tokmi

+ Kne bebel ngan my Mom

+ missin sum dok umah sbelah. my bestestest fren….. sbelah kiri ok? my lil cuzy..

 

 

 

Huhuhu… Nak Balek! Nak Balek!

 

 

No matter what they say.. tak kire la.. cam dak kecik ke.. tak matang ke… idc. I nak balek. Sob sob sob.. Even Mazlinda cakap me cam dak skolah, homesick! Even Firdaus cakap me neh langsung tak matang… So wat?? huhuhuhu… but i think theres a lot out there yang same ngan me. kan? kan? Homesick.. Lalalala.

My frens here, a lali da, dengar my “nak balek” words. N siap bagi chance, escape from group discussion n suh me balek. But no thanx. Tiket Takde!!!! damn.

 

Sape diserang virus yang same ngan saye angkat tangan??!!

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

15 responses to “.VIRUS ITU.

  1. saye saye!

    haha~

    aku pun rasa macam nak balik weh.

    tapi takde mase.

    heh~

    weh.

    lame gile kamu tak hapdet blog!!

  2. wandalini

    haha. saye kan bz. jadi tak hapdate. bz tido n makan. ngeh~

    wei.. dok kl ok lageh pe… dlu aku leh je balek sbulan skali.

    dok jb xleyh ah weh, lame ngat naek bas nye.

    hipertensi.

  3. nak ikut kau balik…waaaa…buleh la..muahahaha😀

  4. baiyahwahi

    nak angkat tangan.. kaki skalii.. badan tak mampu la.. berat!!! gumuk!!! Jum balik umah…dalam mimpi..srotttt (long srott)

  5. wandalini

    zuriaf:
    huh.. ko ape…. seremban je.. kalo aku jadik ko, tiap2 minggu aku balek… tak best tol ko dok seremban aku dok ganu. pe kate kite tukau? bleh la… bleh la…

    baiyah:
    bile saye rase nak balek, bile pk kan kamu, saye pun rase lagi sayu… saye rase saye kne besyukur sebab kamu lagi la sangat jaoh. huhuhu.

  6. aiseh..nak men tukar² ni yang aku tak sedap hati ni..aku tak tau nak kata apa la..terharu pun ade gak…hahaha…

    err, seremban dekat dengan PD kah?? hahahaha😀

  7. baiyahwahi

    haha… langsung sayu..kamu nih… hehe gonna end dis misery dis coming december.. duk umah 2 minggu start kelas balik.. hampeh tul la.. begitulah kehidupan seorang bakal cekgu.. skolah start die pun kembali ke kolej.. ape significantnyer tidaklah diketahuii. saye yg tgh weng thesis..hehe

  8. wandalini

    zuriaf:
    ala… kdekot ar tu… ye ar dekat ngan pd. tapi nak tukar bukan sebab tu la.. wekk…

    baiyah:
    hahaha. bese ar ayat skema di bulan puase.. tapela 2 weeks pun.. at least u’ll be here.

  9. huhu..ako hop duk uitm dungun ni pon, limit ako duk sini 2 minggu and tu pon bersyarat. syarat die hari minggu kat uitm dungun tu disertakan dengan kegiatan2 yang membuatku ralat sehingga lupa rumah.tu pon emosi sokmo terganggu,wat keje sume dop jadi.bahaye virus ako lagi ah dari virus homesick mu.hahaha.gane dop tao kalo ako duk jaoh kekgi.mati ako.

  10. tameent

    darling..i mish u so much..tetambah bulan2 posa cengini..huks~saper msk nasik dear?

    nak beskot icekrim ley x..huks~cedapnyer..caner nk juper kamo..sy pown wendu nk balek umah..huks~

  11. saye xmo angkat tangan
    sbb saye dah kat umah skrg!
    wkakakkaka..

    saye ponteng class 1 week.
    sbb xde tiket nak blek
    so balek la awal..

    best tau..
    b’buka ngan fmly..shur same2..
    kuar ngan mmber2..akkekeke

    tp kan linie..
    nieja dulu time duk jhr, every month mst
    blk, ni duk kl pdhal lagi dkat
    sbulan blom tentu blh blk..
    ahahah..

  12. kalau dah begitu sakitnye memang kene balik cepatlah tu. hehehe…

  13. wandalini

    kaykay:
    tau xpe.. kalo aku jadi mum pun, tetiap minggu aku balek weh… sineh pun, pe mende je.. xde aktiviti… dok bilik je… nak gi shoppiing kang duet plok xdop.. selain itu, aku da xde aktiviti n kegiatan laen. huhuhu.

    tameent:
    ngade u eh.. u da kat umah kan? da dkt ngan seme.. mish me? mush u too.. lalala.

    nieja:
    nieja, kamu terok. da la balek awal, pastu nyoho2 plak ke saye. b.e.n.c.i btol! jb cam bosan buatkan kite ingat rumah kan?🙂
    tapi saye ttp x ske kamu sebab kamu da balek!

    wekkk!!

    -kenape saye xley access blog kronikus nieja ye?

  14. wandalini

    qdetactive:
    ye.. da parah neh… kecian saye… tulun. tulun.

  15. x boley access..?
    nape eh..
    u pkai ie ke mozila?
    biase ie prob sket..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: