Kucing o0o0o kuCing

aSSalamualaikum…!

Hehehehe.. rase cam da lame je tak nules.. Lalalalala…. Aku tak bz la! M.A.L.A.S je. Hehehehe!

Seme orang da bz² nak masuk U balek eh? Aku tak bz pun! Erk.. Aku takyah masok UTM ka? lalalala… Malas la… huhuhuhu..

Saye mau Crite sumthing! K.U.C.I.N.G!

Ala, da bende beser kat umah aku pun. Mak, ayah n adik bongsu aku penggemar kucing tegar. Juz aku n adek tengah aku je yang kurengg sket!

2-3 hari lepas, makcik aku msg mak aku tanye nak kucing baru ke tak. Die nak pass² anak kucing die yang br umor sbulan. Ades! Mak, ayah n adek aku pe lagi! excited gile. Huh, ape la diowang excited kan eh? tak paham aku. Lupe nak gitau, makcik aku tuh adalah penternak kucing yang berjaya tahap max. Tapi kucing² kat umah die n aku seme dalam sangkar ok? Seb baek! Kalo tak, hesh! bosan la dok bekeliaran. Huhuhuhu..

Kucing² kat umah makcik aku tuh, seme kucing parsi. Aku pun tak sure da brape keturunan die bela! die kawen²kan (lalalala… kucing leh kawen eh? cube korang bayangkan kucing kawen? musti cam comey kan??? hehehehehe… ) n dapat anak² plak yang comey² gilez. Aku akui kucing itu comey, tapi aku juz tak minat je. Lalalala.

bayangkan kucim kawen? Lalalala

+ Heh! Boleh bayangkan tak? N tetamu² kawen dirang camne eh? dorang akad nikah camneh eh? musti cute gile kan? Kucing kawen, then jemput seluruh kucing sekeliling kampung. Dan segale sedare mare. Hidangan kawen ape eh? Ikan kot! takpun, whiskas or Friekies la kan. Senang skit! Waaaa..beznye!! +

Hahaha.. ok, aku da mrapu…

Ok, citer pasal kucim umah aku. Makcik aku bagi 2 ekor. Comey². Sekor jantan n sekor betine. So, senang la nak kawen nanti kan… Jodoh da ade depan mate.. lalalalala!

Name mreke, aku pun tak sure. Sebab ramai sangat yang nak bagi name. Skejap name Ola n Oli la, skejap name Jibek la, (hahaha) n pape je la. Aku pun malas la nak amek port. Keskeskes.

Nak tengok kucim aku?


+ haaa.. tu la diorang..! tapi edit tecnique tu kne pertingkatkan lagi. Hahahaha. Bukan kene tinkatkan teknik, tapi tingkatkan tahap kerajinan. Aku maen paste² je. Hahaha. Keje mudah, ok?

Kekadang aku pk kan, bela kucing neh macam leh wat bisnes plak kan? Ye la, makcik aku, penah orang nak beli kucing die, anak RM150 n yang besar skit, RM300. Tu baru murah tu… Kalo tengok kat pet wonderlands tuh, waahhh… kucing² die mahal gile.. beribu² harge die. Contohnye, kucing fasha Sandha! RM2k tuh! mahal.. mahal..

Ok, lastly, menyayangi binatang neh bagos sbenarnye. Nak² kalo kucing. Binatang kesayangan Nabi Muhammad tau! kalo kite bela, murah rezeki tau! Jadi, contohilah ibu bapa aku. Jangan contohi aku, ok?

~ papai ~

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

34 responses to “Kucing o0o0o kuCing

  1. aku pun tak suka kucing ni gak…kita bela kura² la nak tak?muahaha

  2. wandalini

    hahaha. Ake da bela la beb. Jenny n Jimmy. Lalalala!!

  3. buzzybug

    saya pun penggemar kucing! tp,bukan peminat kucing tegar laaa… comelnya kucing2 tu!!! sungguh sedap dipeluk~ meowww… kucing parsi mahal siut… anak kucing tu slalu diorg jual Rm300. gile mahal. adehh…

  4. oh..
    dr b’abis duit kat kucing baek i shopping
    ahaha..

    i bukan pgemar kucing
    i sngat takot pd kucing..
    mcm kucing lak bsar dr i..
    wkakakka

  5. dah bkulat blog weii

  6. wandalini

    wei, bekulat lagi ke?

  7. joey

    hi! wanda, ur aunt still hav da persians? i nk bli tapi yg umo 4-6 mths,leh?

  8. wanda

    hi joey… ehm… i tak sure la die ade nak jual ke x… u area mane ek?

  9. eh comelnya kucing tu

  10. mak cik wanda ade jual anak kucing parsi bwh rm 300 x?
    rumah area mne ek,?

  11. wanda

    subang,
    rumah area terengganu… hehehe…🙂 kucing murah jee…~

  12. anak kucing parsi biasa dia jual brape? skrg die ternak kucing jugak ke

  13. wanda

    ehmm…
    siries nak ke ni… macam jauh je kite..~

  14. kakha

    uik…..da lame x balas…xperasan pulak wanda da reply…mak cik wanda ada x jual anak kucing bwh rm300? kalau ada,,mmg nk beli..sbb adek sya mmg nak kan kucing parsi…

  15. wanda

    ehm…
    awak dok area mane tu…~

  16. kakha

    dok kat kluang joho…..hehe jauh kan

  17. wanda

    ehm… tau takpe. jauh gile.. btw, kluang katne… sebab saye pun blaja kat johor.. tapi bukan kat kluang la…~

  18. kakha

    kluang kat kg tengah…dkt2 ngan banda…tp kalo jauh sgt pon susa jugak ek…bnyak hal lak nti….x pe la wanda,..nti pape hal br sya cntct wanda lg….ni pon adeq tgh survey2 kucing2 yg die minat..

    thanks wanda

  19. ctz kulai

    salam. Wanda ada tak kucing parsi anak yang mukanye kemek. Kalau ada saya nak beli juga kalau murah. Selalu gak cari kat kedai pet tapi sumenye dah besar2 belaka dan mahal lak tu.

  20. wanda

    yang muke kemek limited edition gile… ~ muke biase-biase ade le…

  21. izzatihasna

    slm wanda,
    ur macik ade nk jual kucing parsi yg gebu and comel2 tak bwh rm 300.kalu boleh nk yg baby lagi.i means around 2 month.i really2 want it.kt kedai mahal2 la..erm,..kalau ada emel me yah,izzatihasna@yahoo.com..i stay kuantan.

    -thanks-

  22. wanda

    izzati!~

    mau kaa?? cmne nak send? nanti i try tengok kat uma yee..

  23. sya

    ade anak kucing murah2 x.. hehe…sy duk terengganu…

  24. wanda

    haaa…
    nak kucing ape…
    meh datang umah!
    🙂

  25. sya

    emmm.. kucing parsi ade x.. harga brape ye.. yg murah2 ade x.. hehe

  26. wanda

    hehe.
    datangla rumah! 🙂

  27. ridduan

    ada tak anak kucing betina umo dalam 5 – 6 bulan?

  28. wanda

    lamanya baru reply. ada. ada. ada.🙂

  29. naim

    wanda, ada lagi anak kucing? sy di UTM.. kalo ada, murah2 punya, gtau la eh.. uhuhhu..

  30. wanda

    UTM.. ? tapi anak kucing kat terengganu. hehe.

  31. saya nk beli kucing yg harga RM150 ..tp sy dok kluang..

  32. mcm mana nk bli ni…yg harga RM150 ada lg tak?!

  33. wanda

    erk… sorry… ni post lama la sayang… da takde pun kucingnye…..🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: