Maxis yang tak gune!

Sape gune Maxis angkat tangan!!!!!

Apakah kaitannye ngan entri ini?

Ada.

Last nite, aku sangat la xcited nak wat supersaver! taukan apa itu supersaver?

 

 ♥♥ seswatu yang menjimatkan dan menggalakkan penggunanye begayut di tepon saban malam. ~ aku ingat lagi, 1st time super saver ialah pay rm2 for unlimited talk from 12.00am to 12 noon esoknye. Ngehs~~ time ini bahagianya kurasakan… lalalalala~ n time ni gak la semua manusia kol aku. Dari membe skool rendah sampai classmate kat UTM. (kadang naek srabut gak kan?) haissh!!~~ Then pastu, tempoh tu dikurangkan dr 12a.m till 9.00am unlimited talk. Then 12.00a.m till 6.00a.m unlimited talk. Then, naik plak bayaran die, dari rm2 ke rm3. Then rm3, talk for 1 hour. ngeh3… menipu kan? (nak gak kate menipu!) ** banyaknye then, then, then..**

 

Ok, cont on my story. Ngehs. Aku gatal² nak wat supersaver… tat time dalam kol 12.40a.m. ” transaction successfull” n banyak lagi la yang die mrepek.. Pas successful tu, aku check kredit aku, mmg btol la die da potong RM3. so, balen aku tinggal lagi RM 2 lebey².

Aku pun, teruskan la aktiviti mengekol sesape yang berkenaan. But then, ngah syok² berbual² tetibe je talian teputus! Mengapakah?

Aku mengecheck kredit.

Damn!! Kredit aku der lagi 6 sen! Kan da wat supersaver!!!! Apakah!!

Aku naek hangen. Panas tol.

Aku amek encet ayah aku ( ngeh! inila public phone kat umah aku!). Aku kol Maxis customer servis. Ngah hawt neh. Huh!

Lame plak tu nak leh cakap ngan operator. Membazir bill je!

Then, ade orang angkat.

 

” Slamat petang, boleh saye bantu?”

 

” Ye, memang boleh pun. Asal saye buat super saver tapi maxis potong gak kredit saye?” (dengan nada sangat bengis! hahahaha)”

 

 

” Ye cik, sebelum tu, boleh saye tahu name cik? (adatla kan, operator, mestila kene bermanes mulut)”

 

” wan dalini bt wan mohd zaki, 012 96 bla bla bla…”

 

” ok cik, sebenarnye macam ni, super saver hanya boleh digunakan bermula dari pukul 1.00am tapi cik boleh beli bermula dari pukul 12a.m”

” ape?”

 

” maknenye, kalo cik beli b4 kol 1, cik hanya akan boleh guna lepas pukul 1. Sebarang kol yang dibuat b4 kol 1 adalah dicharge pada kadar biasa. So, skarang, (memandangkan tat time da lebey dr kol 1) cik boleh gunakan supersaver cik”
 
 

 

 

 

 

 

Damn! patotla teputus tadi. 

Aku tak puas ati lagi.

 

” ok, jap eh. Saye try. hold on tau”

 

 “ok cik”

 

” ha, knape saye kol dapat jugak neh? kan da kol 1 lebeyh neh!” (yer, aku geram lagi!)

 

” owh, cik, boleh saye tahu brape baki akaun cik”

 

 ” 0.06sen!”

 

” ok, untuk pengetahuan cik, panggilan hanya boleh dibuat jika baki akaun melebihi daripada 20sen” 

 

 

 

Macam sial. Tadi da makan kredit aku, then nak kne balen tinggal 20sen plak. Bagaimanakah?

 

” Loh, plak dah. tadi mase beli supersaver maxis tak cakap pun!”

 

 ” memang kami tak cakap, tapi kami ada tulis di iklan² suratkhabar”

 

” ok la. Babi btol Maxis neh” 
Then aku tros letak. tak cakap la mase beli, saje je nak tipu aku kan? ( dengan hati yang sangat geram!)

Then, tepakse la aku redeem coz nak cukupkan kredit aku, n supersaver berjalan seperti biasa. Tapi aku tetap saket ati!

 

Kesimpulannye, MAXIS memang ske menipu saye dan orang ramai. Saye benci Maxis.

 

~ sekian, terima kasih.~

~ sorila, font saye mmg berterabur. hobi~

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

15 responses to “Maxis yang tak gune!

  1. hak3..yolo ko dialog hk last skali tuh?? ehhehee..
    mmg pom..mxs makin mengom loni..
    slh sore family mmber ak kene blacklist namo oleh mxs..
    wat the hell..!!
    kiotrg sumer pkai prepaid topup..
    gano ntah tibo2 namo buleh blacklist..
    xpenah2 beli topup secara hutang taw..

    so skg kitorg secara berjemaah telah curang dgn bertukar ke talian celcom plk..hih3

    **wanda..bole x mitok num operator mxs..
    ak pn nk sembur sep dio gop neh..
    hehhee~

  2. wahahahaha~
    padan muke!!
    =P

    gatey sangat nak gayut.

    kalo nak gayut pakai la digi ke celcom.

    maxis bukan untuk gayut la.

    =P

  3. aku cuma berminat nak tau satu je daripada citer kau ni…

    sapa yang kau call tu? citerla sket..macam menarik je untuk dikongsi kan..kan..hehe😀

  4. aku pon menyampess ngan maxis..
    tapi still guna jugak..
    tatau nak pakai aper lagi..

  5. wohooo..
    bangang pnye maxis..
    boley pulak kul 1 baru boley guna..
    bongek snguh kan..
    tu la awok dop tepon sy sngat
    agagagaga..

    btw, lastweek pon sy bgang ngan mxis..
    sy punye reward tu ado dlm 4000++ la..
    den mase tu sy mmg x top up lg..tp crdit ado
    la 3rngit gtu..den ptg tu sy call org,tetibe lame plok..
    check2 crdit byk..ngat mxis bg bonus haha..
    skali check reward point tngal 1000++ jah
    vabi snguh maxis..lau nk kate tempoh redeen expired
    2009..nipu snguh..

    saket ati la maxis ni..

  6. wandalini

    nieja:
    ngehs2… tu la, nanti saye kol kamu la. Senang. Wah…. tetibe lak die gune kamu nye redeem points? huhuhuh… tapi, aku sdikit kagum la, redeem point kamo banyak gilers…! hehehehe.. me tak penah pun sampai gituh.

    menteil:
    Haaa.. Menteil, same la ngan me… tak best kan yang laen. Tak bese… Kadang maxis neh best ugak, tapi b.a.n.g.a.n.g tu lebeyh ar skit :p

    zuriaf:
    ko memang kuar topik. ngehs3. nak tau? nampaknye kene ar aku wat entri yang ade password. huhuhu.. tu pun ko tak ajar lagi kan. learning hour ngan ko pun tak abes. huhuhu..

    dieyla:
    bangang! celcom tak besh sangat ar. digi plak murah sangat ( aku kan banyah duet tlebey).. huarghh!!

    zatie:
    wahhhh…. lagi teruk!! huhuhuh… blacklist tang mana tuh? pe lagi beb! sue la!!! hehehehe.
    btw, operator die pun bangang. tak macam digi, nak kol operator maxis pun kene charge beb. kalo digi, free je. huhuhuh.. tapi aku gune gak maxis. huh! nape ek?
    **ni ha number phone yang kamu mau: 1300 820 120

  7. okeh..nanti aku ajar..hahaha…

  8. buzzybug

    wohooo… saya pun benci maxis sebab selalu bg sms entah apa2 entah!! sms iklan sahaja diorg bagi… sucks…

  9. wandalini

    zuriaf:
    okey chekgu!

    buzzybug:
    heh. memang pun! kadang tuh die bagi mms yang ntah pape. pepagi bute plak tu. penat excited nak tengok sms, tgk² maxis hantar. damn!

  10. huhuhu…nampak nye ramai y x puas ati mgan maxis nih…
    ak pon ade gak x puas ati…hahahha
    slalu sgt antar msg2 y nak menghabiskan kredit org…
    iklan2 y ak kire…
    x perlu pon….hahhahaha
    banyak2 komen y ak bace….komen en feroz kiter tuh y paling x tahan…
    hahahhaha…..ape ke hal nak tau org gayut ngan sape…
    hahaahha…

  11. wandalini

    hahaha.. cik apai memang la… laen dr yang laen pe..

  12. aku gune maxis gak.Tapi bukan nak guna mende² promo tuh.Aku guna tepon sebab nak guna tepon aje.Janji ade tepon.Pegi mam**s sama maxis sebab aku pk nak pakai celcom aje sebab celcom best untuk exec plan yang baru.Diskaun kaw².Pegi mam**s same maxis.

    maaf sekiranya ucapanku sangat kasar

  13. wandalini

    heh! same la kite. exec plan bes. esp kalo 3g!🙂 lalalala… maxis agak vavi sket.

  14. Tapi gwe tiada telefon 3G.Telefon sekarang pun kena pakai getah.wakakaka.

  15. wandalini

    loh… getah lagi canggih pe.. limited edition. ngeh3.🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: