merepek minyak.

Harga minyak naek lagi. fuh! uhm.. camne eh nak wat… tak plak ptptn nak naikkan jumlah duet nak bagi kat saye. Parents pun, takde plak ura² nak bagi duet lebeyh. Tapi minyak plak gi naek.. Bagaimana ya? haruskah pemakanan ku di catu dan juga segala pembelian barangan² mengikut hawa nafsu semata mata itu? uhh…

B4 neh nak full tank almost rm60. pas neh mau tak hundred! waahh!!!! kopak la saye pasneh….

Terpikir plak mau blaja motor. huhuhuhu….. bukan tak pandai bawak motor, da pandai, tapi takde lesen! Ntah kenape la bapakku tanak bagi amek lesen motor. Tapi kali ni macam kene tekad je, tekad amek lesen motor then bawak motor gi utm. baru ar jimat. huhuhuhu. kan? ( kate ye!)

Tapi, saye tak analisis plak camne dengan kadar kenaikan minyak kali neh, berapa jauhkah saye leh bergerak. kalo before neh RM10 for 40km lebey² sket…… skang brape ye… (cube anda kire..) wekk.. hehehehe… before neh rm10 for 9.210l rite? pasneh akan dapat 3.9 liter lebey² je kan? (erkkk, ke salah aku kire?) ntah la… Before neh kalo isi rm10, leh la dalam 5 kali ulang alik gi kelas. tu pun kalo tak pegi tmpat laen langsung. pasneh taktola brape ye…. nampaknye pasneh kne la kurangkan aktiviti merayap ‘helang putihku’. ye, ini name yang cik apai bagi kat myvi kesayanganku. and sejak dari tu, seme orang panggey ia helang putih. maybe la sebab ia ade bulu² kat depan yang Sooo0o0o seXy itu. ia sangat comey, sangat rindu la kat die… (hahaha, saye da mule mrepek) lupekan yeah, now ia kat workshop and smoge ia slamat menjalani sesi rawatan…

 

hek… ape telah saye merepek? ok lah, saye mau tgk tibi ‘citer bicara cinta’. huk…. tapi sangat tensen la, die ulang yang last week plak. menci tol astro neh. korang tengok tau, best citer die. every wed 9.00pm. Fazura, aqasha n beego blakon. hak3… 3-3 saye ske…🙂 Eh, korang tengok citer ‘Ezora’ tak? saye tengok! besh, sebab saye ske Fazura sbenanye.. hehehe.. n Beego pun saye suke…. citer ezora ialah pada setiap 6.30pm mon-thurs. ngeeee!!

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

6 responses to “merepek minyak.

  1. benci kamo! ada blog x bgtau..bluwerkk!!!

    btw, nieja pon ske ezora haha

  2. aku ade cadangan…masa kau nak gi kelas dengan helang putih nanti, kau singgah KTR amek aku ye…haha..baru la jimat minyak namanya…

  3. xpon pkai minyak masak je nant hahaha

  4. wandalini

    nieja: hehehe.. blog lame me da tak gune. neh pun sesaje bossan² dok umah. neh kang da gitau. nieja antara orang 100 terawal ape.. hehehe..

    zuriaf: esh ok gaks… aku jadik driver ko. Tapi minyak weekly ko isi rm50. amacam beb?

  5. tak setuju!! absolutely…

  6. wandalini

    awat tak stuju plak.. ngeh3…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: