kAweN!!

Wah…. juz come back from umah Reyla.. de makan² ciket.. Incip Eno pun pegi. huhuhuh… besh!! kritikan terhadap makanannye: Gulai kawah yang besh disertai dengan ayam percik… (sangat seronot dimakan) n not forgot, air sirap.. (kene ngan slere aku beb) well… thanx a Reyla!!! siap tapau wat balek buah pauh (mangge) lagi.. lalalala… itu sudah wajeb kalo gi mahnye…. adakah muka ini muke tak malu.. ahhh… n untok adek reyla, camat bajar ye dik.. amek medic, bagos, nanti leh jadi dokter then aku leh mintak m.c.. wakakaka!!

Tadi borak².. wahh beshnye… citer balek pasal member lame.., membe kat mrsmpc dlu… macam² kuar… heh.. Hey..!! not gossipin okay!!!!!!! ( adakah aku baek sangat?) mase borak, eno plak citer nak gi bercuti sane sineh.. waaahh!!!! sangat seronot… nak gi ugak..!!!

Eno nak pi Kuching the nak gi KK plak… huuuhuhu.. eno!! saye jeles!! ( saye siyes neh!!) pastu plus² nak gi Bali plak!!! (saye lagi la jeles..) tetibe tingat plan Cik Hawa plak… huhuhuhu… nak pi Bali this Aug.. mengajak saye skali… wahh beshye.. n i’ve told ‘My Fren’ already.. die kate : ” leh la nak gi kalo u nak gi, i leh lagi nak korek² duet neh” wahhh!!! nak! nak! nak! ” u.. siyes.. mau pegi…”

TAPI

Duet!!!! duet!!! mane nak korek kat ne… ‘myfren’ takpela…. duet betimbun.. aku?? nak kene watt pasport lageh!! ( sangat sadis kan me takde pasport!!!) tapi sangat rugi tak gi.. ngan membe beramai²… camne neh… (akhirnya aku menemui jalan buntu…. argh!!!! tak ske.. tak ske!!!)…

Haisshh!!!! camne la nak gi Bali… Si GG ajak gi Singapore lageh… n dengar² plan nak gi Bali pun die de gaks… Mane satu neh…?? ehmm… ape la..

Pening² ngan Singapore n Bali, plan ‘girls out’ nak pi a’famosa resort Mlake pun tak Lepas beb!!! yang neh kitowang plan nak pi this July.. (kitowang=aku,sya,farah,mint oso yana, g’are, wani n iliks) uhuhuhuhuh… yang neh pun tak wat pape lagi.. hesh.. banyak tol plan dalam kepale hotak aku neh.. jangan satu pun tak jadiks sudah ye cik wandalini!!! (hhooooyeaah….! meremind diri sendiriks)

hahahaha… mase gi umah Reyla makcik tuh plak ajak gi Genting.. waahh!! kedudukan aku skarang gi genting pun tak lepas ok???? sangap, sengkek, pokai dan sgale… lam wallet de 50 je!!! lam bank, lagi la beb!!!! RM 0.00!!!! tolonglah… duet.. menjelma dari langit… duet.. mai la kat aku neh… “songkrang.. sonhlai.. wanaprangprang…. ” (menjadikah jampi aku?)

Tapi satu je bende yang lepas aku nak pi… Reyla ajak gi kursus kawen!!! yess!!! yang neh aku lepas la.. sebab musti mak aku nak sponsor punye… huhuhhuhu.. yeye aku nak gi kursus kawen eh… aku nak gi skarang….!! sebab nanti pasneh orang kate, nanti nak kene wat ala² camp!! sux.. kne bace quran, ngafal n sgale macam.. huhuhuh tanak la aku!!!! huuhuhuh… cukup la sehari gua tadah tlinge beb… n jeng..jeng.. jap lagi musti aku gatal nak kawen.. hakhakhak… ehm… ahad neh nak pi daftar.. marila kawan².. kiter berkursus… lagi cepat lagi bagos… kaf ba ro kaf alif ta nun….!! leh ar…. 3 years to go.. nak kawen… nanti korang datang la eh…. tak yah bawak adiah, bawak je calon untuk aku kawen… takde calon.. (wah! promote!!!)

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

4 responses to “kAweN!!

  1. baiyahwahi

    i wonder.. siapakah ‘ my fren’ itu…. ngeheheheh.. g khusus kawen ehh.. slamat menadah telinge la ye.. tunggu few months lagi saye balik then baru kamu leh kawen ehh…tungguuuuu

  2. wandalini

    tak payah nak wonder² cik baiyah… kan kite ramai fren…. ehm, ajat di ati nak pi, tapi takto la kot da penuhs… huhuhuhu..

  3. hahaha…dengan sapa wanda oi kau nak kawen tu?

  4. wandalini

    zuriaf: ngan sesape la yang sudi memenuhi pe yang aku nak. hak3! asal? cam perli aku je… weng2~~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: