sirap o0o0o0o sirap..

Haaa… kiter bertemu lagi dalam haa lu pikir la sendiri.. erk… sangat mengarut kan die tuh.. nabil… kadang lawak die mrapu gak..

Tapi pe la kite nak pduli sangat ngan Nabil itu.. huhuhuh.. pegi mam la die.. kan… wat suspen je… (tetibe aku rase cam besh plak si sarimah tuh kat dalam diari af… kan? kan?) n da important things is.. baju²nye sangat cantek… menarek.. hari² baju cumei la…. mahu.. mahu… mahu juga seperti itu…

Tetibe lak dahage.. wahhh sungguh best kalo leh minum air sirap ini…. merah+sejuk=besh+nikmat

Hari ini saye mahu bercerita tentang air sirap : air fevret saye 
Kalo orang laen dok sebok² citer pasar fev drink diowang ialah mocha la… cappucino la dan sgale yang payah² tu… tapi fevret drink aku dari dulu sampai skang… air sirap ; ribena
sedap woooo!!!!!! sangat nikmat…sampaikan kalo aku nak balek umah time cuti.. 

neh kene beli sirap la nih… mek sirap da nak balek” (mummyku, 2000) 
 

 

yes… itula kate² mummy caye.. merangkap mak cik kesayangan beta… ha.. kalo nak beli sirap, yang paling best ialah yang brand f&n.. yang len tuh tak besh sangat… aku da try da semenye… kalo nak lagi afdal, yang wat sendiri (wawawa.. senang je kan bg yang rajen cam aku??) lalalalala… wah… besh tuh… 

 

 

Tapi kan, 1 tabiat budus (budus? aku rase tak la sangat. bijak gak la..)aku pasal air sirap neh, ialah aku ske minum air sirap kat kenduri kawen. Sedap weh…!! siyes.. aku tak tipu…!! disertai plak ngan lauk ayam masak merah… perghh!! tu la aku ske sangat ekot mak aku gi kenduri kawen sape² pun… hahahaha… maka dengan itu, kamu seme cepat² la kawen,leh aku gi bantai air sirap lageh!!! ;p  air sirap kat kenduri tu.. rase cam tawar² sket (ala, bese ar nak kurangkan gule, JIMAT beb!)tapi kan, rase die besh… siyes.. uhuhx.. adakah aku terkene virus ske makan pree kat umah orang? asal air sirap kat umah orang je, aku kate beshh… 

 

 

++ ni la hah… air sirap yang besh… sangat menawan kan???++

 

 

TAPI!!! aku tak ske sirap campuran.. means, sirap limau ke.. sirap laici ke.. pe kejadah sirap lagi… sirap original ok????? sedap… korang try la jadikan air sirap tuh fevret.. besh.. aku tak tipu…

 

 

 

Air yang paling aku tak ske plak, air kosong.. kalo air kosong, mesti air suam.. kalo air kosong yang ade ais ke.. wekk!! tak sedap!!! tawar!! (hahaha.. sape jumpe air kosong yang tak tawar sile gitau aku).. so, oleh karane itu la aku ske air sirap & air ribena…tapi kalo air ribena, xleh minum kat kenduri.. (erkk, de ke orang bagi minum air ribena kat kenduri hah??!!) knapekah? tapi ribena best gak,sirap best gak.. due² aku ske….  kalo gi makan kat kedai pun, urm.. kadang aku order gak air sirap.. tapi kadang aku ubah slere sket.. order air bandung… pink!!!! ehmm hilang dahageku….. wah…… 
 
 

I’m wondering.. ade ke eh orang tak ske air sirap

??? maybe ade kot…. tapi aku rase, seme orang ske la air sirap… kan? kan? kan? kamu suke ke????
1. Asal la post aku neh mrepek² tulisannye,, hahahaha… bior je…
2. Akukan pemalas….  

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

2 responses to “sirap o0o0o0o sirap..

  1. deiii minaci..air sirap manis lebih satuuuu….

    hahaha..kau bila nak kawen n? aku nak rasa air sirap rumah kau lak…

  2. wandalini

    ehm.. tunggu ar beb… aku kawen.. tak lame da.. lagi 3 tahun… tapi tu la, calon lom ade neh… aku nak yang memenuhi kriteria aku nak. payah tol la nak carik!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: