me, today..

today..

  • me, woke up quite la8..
  • me, tido lambat malam tadi…
  • me, gaYut tePon.. ( hoBiiiiii!!!!!!!!!!!!)
  • me, baNgun n tRos mandi..
  • me, tengok mak masak ketupat Sotong…!!

ha….. mesti de orang tak tau apakah makanan itu… meh me crite…!! ketupat sotong adalah makanan yang agak femes di terengganu n kelantan… (kalo femes gak kat negri lain, me xtola…)

Rupenye??

ini ketupat sotong yang sedap dimakan.... lalalala

haaaa… ni ah rupenye….. ia adalah sotong…

sotong.. kat dalam die ader pulut… pulut yang cam ketupat tu!! pastu ade kuah skit… kuah die rase lemak manes dan berkrim disukai ramai.. bagi yang baru tengok tu, nampak cam pelik ke ape me tak tau.. tapi, rase dulu.. musti nak lagehs..🙂

 

care nak masak??

mule² cuci sotong yang da dibuang kepale die… then masukkan beras pulut dalam badan sotong.. letak lidi ke pape yang patot kat ujung badan sotong supaye beras pulut die tak kuar… masak dengan kuahnye yang dibuat dengan santan, letak gule skit, air and halbe.. (aku takto la.. mak aku kate namenye halbe ke harbe ke sumthing like tat la…)… then masak.. sampaila masak.. pastu, siap…! leh makan!!! sedap…

so, tu la yang aku n mak aku masak hari neh… lalalala… no nasik today… kalo nak nasik, malam karang gi la kdai order nasik goreng.. urm…

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

5 responses to “me, today..

  1. entri daripada seorang lagi penganggur semasa cuti semester..kenapa korang 3 orang nih suka sangat buat entri masakan macam neh ha..??hahaha…

  2. ennaii

    sape 3 org tu encik peruz?? ak x termasuk kn?? huk3~

  3. kau memang termasuk..!! no excuse…

  4. نورنانا

    saya pun suka makan sotong sumbat ni.. (saya panggil sotong sumbat..)

  5. wandalini

    ye ye ye… uiks.. sotong sumbat eh… wur eva its named, ia adalah makanan sotong yang amat sedap… + (tapi muak sket ar kalo makan banyak.. kan.. kan..)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: