hari dugaan buat aku… uhux…

assalamuaalaikum..
da agak lame aku tak memblog kan diriku yang comey ini.. uhux..
aku… aku…. tak berape nak best skang keadaannya… kenape?
sebab…. Vi saye… accident.. huhuhuhu.. sangat
 

so, da story begin…..

seawal 6.45 pagi, pas smayang subuh tros aku tak tido… tapi telelap sket je… then 7.15am tuh, cik wani mai kejut aku plak… kitowang kemas-kemas barang dalam keter.. tapi out journey tepakse ditangguhkan coz kene tunggu pakcik yang jage stor ( coz of kami nak simpan barang) mai..
then kol 10am, cik wanda mule arr grakk…. from jb heading to kay ell yahhh…. sesudah berhempas pulas ngan paper pak hamid sehari sebelumnye… perghh… trase cam bebas giler..
tapi.. aku tak la over excited, bese² je…

” ello mak, lini da nak grak gi kl neh.. 3 orang ngan wani n erin. 2 krete, put lagi satu, die drive sengsorang..” ( dlm bahase loghat kampung aku la…)
” okey, bawak krete leklok… ( dan segale pesanan cam beser orang tua la… aku pun da hafal sbennaye ayat die…)

then aku pun gerak la….. singgah lak kat shell isi minyak la, takkan gi soppim plak… sterusnye isi perut kami plak kat drive thru sbelahnye tu…
teringat² kat beef foldover yang tak nyempat aku nak makan tuh..

then si vd (boifren wani) plak menelepon.. pesan drive leklok… dan sesaat itu ugakle aku pakai seat belt.. tlupe plak nak pakai tadi!

drive.. da journey begin..

aku otw nak ke KL sbenanye…. so, drive JB-KL… PLUS highway

” esh cube ko tengok lori tuh, tak padan ngan besar, slumber je nak potong²” cam bese la… banyak lak komplen aku.. huhuhu

that time aku kat lorong kiri..
then dari lorong kanan, tat lori nak plak gi lorong kiri… tat time kete aku da kat depan..

” gedegang… gang… gang…” uiks… lori tuh langgar kete ku yang comey ini….
erin da pucat da…. ” wanda… wanda…”

serte merte kete berpusing… pergh.. mase tuh… aku blurr gile…. x sempat nak pk… eh.. aku accident ke.. eh.. ape neh… tau² je kete da melintang jalan… aku pusing kanan, aku nampak ekor lori yang sarat kontena tuh datang nak libas kete aku….. my God!!!!

that time, aku tutup mate, ALLAHUAKBAR… n mengucap.. bukan aku je… wani n erin same… kire da redha la pape nak jadi pun..

pas beberape menet, aku bukak mate… aku tak pape, Alhamdulillah… esh.. idup lagi aku neh… memang Tuhan sayangkan aku… aku je yang tak sayang Tuhan asek tinggai smayang… ( tp pas kejadian, aku da insaf..🙂

erin cepat² suh kuar, kot pintu sbelah kiri… memandangkan yang belah kanan da langsai kene ngan lori tuh… aku ngekot je memandangkan aku blurr tak abes².. huhuhuh… ha… accident tuh happened kat km20.8, lebuhraya PLUS, JB-KL, kol 10.35… lebey kurang arr.

erin nangeh.. wani pun nangeh… memasing tepon boifren kot.. ( aku tak sure sgt).. aku macam bengong… then lame sket br ke alam nyate.. then tros tepon mak aku… cian plak kat mak aku…. tekejut.. padahal aku ok je.. kazen aku kate mak aku cam longlai… cian mak..

the, aku tak tola… camne keadaan nye kat umah…. mak aku kate leh tahan kecohnye… huhuhu… cik wandalini pye pasai..

kite ke tempat kejadian plak… beberapa saat pastuh ade la bro sowang datang.. tanye kitowang tak pape ke… baeknye die… then die suh aku cpt2 amek brg beharge takot kne curi plak kat penonton laen… bro india plak dtg suh aku amek pic of da xcident.. aku kan blur x habes²… aku gi je la amek… hehehe….

(

then.. polis datang… tanye² soal siasat… mintak lesen.. mintak i/c dan sgale… die tolong tukarkan tayar skali.. thanx abang polis🙂

tepon aku x abes² bedering la…. macam² orang tepon.. aku tak larat nak angkat…

lagi satu, aku tak tau le sape tepon kelasmate ku tersayang kat utm tuh.. wani kot… seme datang beb… thanx guys…🙂

apis ( x mandi lagi pun cepat je datang…) , khai, nizam (even nak gi dating, pospone dlu jap… thanx so much… pun tak mandi lagi gaks), apai n awek skali ( terdating kat balai polis ye), jai, baiman… thanx banyak² eh…. tak dapat nak balas budi korang… nanti kalo de rezeki lebey aku open table eh…

tak lupo gak… makcik aku mai…. mai amek aku n mai tgk aku nangeh.. hahahaha..

datang manusia name alias nak tolong… setel semenye.. ntah apis ckp, org camtuh panggil je die callman… aku pun xtau.. tak penah.. takde expirience.. aku ngekot je…

seterusnye gi balai polis… polis amek keterangan.. then gi antar keter gi perodua…. vi saye kene tahan kat wad lam area 2 bulan kot… huhuhuhu.. gonna mish u hunny….!!

then aku balek pasir gudang, umah makcik aku, malam tuh amek bas balek umah.. x jadi gi k.l….

skian la citer aku…. panjang gile.. x pnah menulis panjang camneh…

 

About wanda

Puan Wanda + an ibu to Muhammad Zill Zafar

14 responses to “hari dugaan buat aku… uhux…

  1. zuriaf

    dating kat balai polis…wow!!!

    ermm, aku akan merindui kelibat helang putih…

  2. wanda

    ko rindu.. aku 15 kali rindu… huhuhuh… dialah teman sehidup semati aku…

  3. Sian awakk.. akak tumpang simpati.. tu la kan.. driver2 lori ni mentang2 dia bawak kenderaan besar.. boleh aje dia sesuka hati potong.. akak kalau kat jalan paling takut dengan kenderaan2 yang big2 world ni.. sebab the drivers are unexpected nak plak yang keje 24 hours.. kadang2 may be tengah weng/ngantuk..

    Pe pun.. bersabarlah ya.. ujian semua ni..🙂

    ps: lompat dari blog apai.. hiihi..

  4. afieyfahz

    hurmmm…..cian nye kat vi tuh..
    n jugak cik wanda kiter nih…
    sabar ye…😦

  5. demmit!! bodo natam lori tuh..x sopan d jln rayo..
    siam nyo ko wanda..sabo je la keh..

    ermm..ore pown penah gop keno gni..tp lamo doh..
    sapa loni agk fobia ngn lori trelar..hohhoo~

    pah guano kaba keto loni??

  6. wandalini

    huhuhu…
    zatie… mmg pown!! sangat fobia skarang… seb baek kat kampung ambe xdop treller.. hehehe..🙂

    afieyfahz… cian.. cian.. tq…

    sinderellalalala….tu arr.. jahat punyo pemandu lori itu… lompat kot pintu ajaib apai eh…? musti x bayar tol neh.. huhuh..

  7. weii³..naper aku punya pintu ajaib lak…apa kes nih..!!

  8. weii³..naper aku punya pintu ajaib lak…apa kes nih..!!

  9. arasis

    salam~
    owh,nsib baik orangnye x ape2 kn..

  10. wandalini

    apai ——> pintu ajaib ko la… kalo takde, mane la owang datang mai blog aku neh… lalalala

    arasis ——> tu la pasal..! sebab takde pape neh la boleh lagi nak menulis neh.. lalalala

  11. Pingback: catatan siket² « ++ wanda’S ++

  12. chor

    drive elok2 jgn drive slow sgt kat highway…jgn biarkan kenderaan berat lebih laju dri kita…

  13. wanda

    cHor:
    Tu la pasal.. Tak memasal skang saye drive laju² bedesup….Hahaha. Jangan salahkan saya. Salahkan jpj itu!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey

%d bloggers like this: