kAweN!!

Wah…. juz come back from umah Reyla.. de makan² ciket.. Incip Eno pun pegi. huhuhuh… besh!! kritikan terhadap makanannye: Gulai kawah yang besh disertai dengan ayam percik… (sangat seronot dimakan) n not forgot, air sirap.. (kene ngan slere aku beb) well… thanx a Reyla!!! siap tapau wat balek buah pauh (mangge) lagi.. lalalala… itu sudah wajeb kalo gi mahnye…. adakah muka ini muke tak malu.. ahhh… n untok adek reyla, camat bajar ye dik.. amek medic, bagos, nanti leh jadi dokter then aku leh mintak m.c.. wakakaka!!

Tadi borak².. wahh beshnye… citer balek pasal member lame.., membe kat mrsmpc dlu… macam² kuar… heh.. Hey..!! not gossipin okay!!!!!!! ( adakah aku baek sangat?) mase borak, eno plak citer nak gi bercuti sane sineh.. waaahh!!!! sangat seronot… nak gi ugak..!!!

Eno nak pi Kuching the nak gi KK plak… huuuhuhu.. eno!! saye jeles!! ( saye siyes neh!!) pastu plus² nak gi Bali plak!!! (saye lagi la jeles..) tetibe tingat plan Cik Hawa plak… huhuhuhu… nak pi Bali this Aug.. mengajak saye skali… wahh beshye.. n i’ve told ‘My Fren’ already.. die kate : ” leh la nak gi kalo u nak gi, i leh lagi nak korek² duet neh” wahhh!!! nak! nak! nak! ” u.. siyes.. mau pegi…”

TAPI

Duet!!!! duet!!! mane nak korek kat ne… ‘myfren’ takpela…. duet betimbun.. aku?? nak kene watt pasport lageh!! ( sangat sadis kan me takde pasport!!!) tapi sangat rugi tak gi.. ngan membe beramai²… camne neh… (akhirnya aku menemui jalan buntu…. argh!!!! tak ske.. tak ske!!!)…

Haisshh!!!! camne la nak gi Bali… Si GG ajak gi Singapore lageh… n dengar² plan nak gi Bali pun die de gaks… Mane satu neh…?? ehmm… ape la..

Pening² ngan Singapore n Bali, plan ‘girls out’ nak pi a’famosa resort Mlake pun tak Lepas beb!!! yang neh kitowang plan nak pi this July.. (kitowang=aku,sya,farah,mint oso yana, g’are, wani n iliks) uhuhuhuhuh… yang neh pun tak wat pape lagi.. hesh.. banyak tol plan dalam kepale hotak aku neh.. jangan satu pun tak jadiks sudah ye cik wandalini!!! (hhooooyeaah….! meremind diri sendiriks)

hahahaha… mase gi umah Reyla makcik tuh plak ajak gi Genting.. waahh!! kedudukan aku skarang gi genting pun tak lepas ok???? sangap, sengkek, pokai dan sgale… lam wallet de 50 je!!! lam bank, lagi la beb!!!! RM 0.00!!!! tolonglah… duet.. menjelma dari langit… duet.. mai la kat aku neh… “songkrang.. sonhlai.. wanaprangprang…. ” (menjadikah jampi aku?)

Tapi satu je bende yang lepas aku nak pi… Reyla ajak gi kursus kawen!!! yess!!! yang neh aku lepas la.. sebab musti mak aku nak sponsor punye… huhuhhuhu.. yeye aku nak gi kursus kawen eh… aku nak gi skarang….!! sebab nanti pasneh orang kate, nanti nak kene wat ala² camp!! sux.. kne bace quran, ngafal n sgale macam.. huhuhuh tanak la aku!!!! huuhuhuh… cukup la sehari gua tadah tlinge beb… n jeng..jeng.. jap lagi musti aku gatal nak kawen.. hakhakhak… ehm… ahad neh nak pi daftar.. marila kawan².. kiter berkursus… lagi cepat lagi bagos… kaf ba ro kaf alif ta nun….!! leh ar…. 3 years to go.. nak kawen… nanti korang datang la eh…. tak yah bawak adiah, bawak je calon untuk aku kawen… takde calon.. (wah! promote!!!)

Advertisements

bil tepOn

Bil telefon sebuah keluarga naik melambung. Si Suami telah memanggil semua ahli keluarga untuk berbincang.                                                                       
     
Suami : Ini dah melampau. Gunakan telefon sesuka hati.    
Ayah tak gunakan telefon rumah, ayah gunakan telefon di tempat ayah bekerja.  
                                               
    
                                                                     
     
Isteri : Saya pun sama juga, gunakan telefon di tempat     
saya bekerja.
                                                       
     
                                                                     
     
Anak : Oh sori..saya gunakan SMS sahaja. Untuk     
panggilan saya gunakan telefon tempat saya bekerja    
juga.  
                                                              
      
                                                                      
     
Bibik : Jadi apa masalahnya? Semua orang gunakan telefon tempat bekerja. Sama juga dengan saya!!!….
 

 

so, moral of da story: jangan nak gune je tepon kat opis ye… kalo kat umah cam aku nehs.. kalo nak gayut, gune je encet ayah or mak.. lalalala.. (berkaitankah?)

Dikirim dalam tRasH!!

Tags:

Pautan Kekal 2 Komen

sirap o0o0o0o sirap..

Haaa… kiter bertemu lagi dalam haa lu pikir la sendiri.. erk… sangat mengarut kan die tuh.. nabil… kadang lawak die mrapu gak..

Tapi pe la kite nak pduli sangat ngan Nabil itu.. huhuhuh.. pegi mam la die.. kan… wat suspen je… (tetibe aku rase cam besh plak si sarimah tuh kat dalam diari af… kan? kan?) n da important things is.. baju²nye sangat cantek… menarek.. hari² baju cumei la…. mahu.. mahu… mahu juga seperti itu…

Tetibe lak dahage.. wahhh sungguh best kalo leh minum air sirap ini…. merah+sejuk=besh+nikmat

Hari ini saye mahu bercerita tentang air sirap : air fevret saye 
Kalo orang laen dok sebok² citer pasar fev drink diowang ialah mocha la… cappucino la dan sgale yang payah² tu… tapi fevret drink aku dari dulu sampai skang… air sirap ; ribena
sedap woooo!!!!!! sangat nikmat…sampaikan kalo aku nak balek umah time cuti.. 

neh kene beli sirap la nih… mek sirap da nak balek” (mummyku, 2000) 
 

 

yes… itula kate² mummy caye.. merangkap mak cik kesayangan beta… ha.. kalo nak beli sirap, yang paling best ialah yang brand f&n.. yang len tuh tak besh sangat… aku da try da semenye… kalo nak lagi afdal, yang wat sendiri (wawawa.. senang je kan bg yang rajen cam aku??) lalalalala… wah… besh tuh… 

 

 

Tapi kan, 1 tabiat budus (budus? aku rase tak la sangat. bijak gak la..)aku pasal air sirap neh, ialah aku ske minum air sirap kat kenduri kawen. Sedap weh…!! siyes.. aku tak tipu…!! disertai plak ngan lauk ayam masak merah… perghh!! tu la aku ske sangat ekot mak aku gi kenduri kawen sape² pun… hahahaha… maka dengan itu, kamu seme cepat² la kawen,leh aku gi bantai air sirap lageh!!! ;p  air sirap kat kenduri tu.. rase cam tawar² sket (ala, bese ar nak kurangkan gule, JIMAT beb!)tapi kan, rase die besh… siyes.. uhuhx.. adakah aku terkene virus ske makan pree kat umah orang? asal air sirap kat umah orang je, aku kate beshh… 

 

 

++ ni la hah… air sirap yang besh… sangat menawan kan???++

 

 

TAPI!!! aku tak ske sirap campuran.. means, sirap limau ke.. sirap laici ke.. pe kejadah sirap lagi… sirap original ok????? sedap… korang try la jadikan air sirap tuh fevret.. besh.. aku tak tipu…

 

 

 

Air yang paling aku tak ske plak, air kosong.. kalo air kosong, mesti air suam.. kalo air kosong yang ade ais ke.. wekk!! tak sedap!!! tawar!! (hahaha.. sape jumpe air kosong yang tak tawar sile gitau aku).. so, oleh karane itu la aku ske air sirap & air ribena…tapi kalo air ribena, xleh minum kat kenduri.. (erkk, de ke orang bagi minum air ribena kat kenduri hah??!!) knapekah? tapi ribena best gak,sirap best gak.. due² aku ske….  kalo gi makan kat kedai pun, urm.. kadang aku order gak air sirap.. tapi kadang aku ubah slere sket.. order air bandung… pink!!!! ehmm hilang dahageku….. wah…… 
 
 

I’m wondering.. ade ke eh orang tak ske air sirap

??? maybe ade kot…. tapi aku rase, seme orang ske la air sirap… kan? kan? kan? kamu suke ke????
1. Asal la post aku neh mrepek² tulisannye,, hahahaha… bior je…
2. Akukan pemalas….  

janjiku kepadamu..

ehm.. assalamualaikum.. name saye wanda. saye ngah menulis blog skarang…

tiber je saye tringat janji saye kepade sum1. sum1 suh saye berjanji agar saya bangun awal. tapi saya tak tahu leh menunaikan janji itu atau tidak.. tapi saya da berjanji ngan die untuk menunaikannnya.. memang saye bangun awal, tapi saye tido balek.. tapi sum1 itu tak suke.. die suruh saya jadi manuasia normal.. wahh adakah sebelum ini aku manusia tidak normal??? o0o0o tidak… aku bukannye alien mahupun predator..

itu janji yang yang pertama.. janji kedua yang dibuat pada hari ini ialah jangan menggatal.. contohnye macam ..( saye pun tak tau).. rasenye macam jangan tlebeyh mesra alam la kot… mungkin sum1 itu tidak suka.. tapi bukan salah pun.. sbenarnye saye pun tak faham camne sum1 itu nak.. pelikkan bukan? rase nye begini:

seseorang perempauan mestilah sangat sopan santun, bangun awal, tidak terlalu mesra dan tidak terlalu sombong dan haruslah menjadi calon² ibu mithali..

 saye juga janji takkan gelak and cakap kuat²…. saya juga turut berjanji untuk tidak keluar dengan mana² lelaki berdua (takot menimbulkan fitnah) kecuali dengan sum1 itu (ngan die takpe pulak). sebenarnye, da banyak saye berjanji dengan die tapi malangnye, i’ve break all da promises.. hahahahaa… sebab saye tak mampu..

saye tak tau la knape saye mrepek bende neh malam neh.. saye bosan sbenarnye.. ske ati aku la.. blog aku kan.. ske ati aku la nak tulis ape kan..

skang da kol 2.11a.m… o0o0psss.. saya tido lambat lagi.. jadi esok saya nak wat camne ye? break da promise atau menyeksa mate tak cukup tido? saye kene pk seme tuh b4 tido jap lagi… ok la, saye nak tido la rasenye.. saye rase cam nak tulis satu lagi post pasal blog neh.. tapi nanti² ah…

kepade readers yang bace je blog neh.. (bab kate mc la silent readers)… time kaceh.. silent la diri anda sampai tua… assalamualaikum..

 

apakah? sayekah? & kah² yang lain..

lalala….. yer.. kite mulakan dengan lalala dulu… yeah, aku sangat la lame tak online! knape? sebab aku agak malas+bz.. bz kah??? tak la sangat pun. Bz ngan dunia aku je. huhuhu..

dunia aku!

6.30am: smayang subuh n wahhhhhh!!! adekku memekak nak gi skolah… ( sorang je) tapi memekak nak mampos.. pergh, saket ati.. ++ plak mak aku bebel kat adek aku yang.. yeah.. full of poblemo la die tu…

kendian: aku sambung arr tido aku balek pas dunie aman.. lalalala… urmm.. bestnye..

area 9-10 am: sowang lg manusia ske kaco aku tido.. si budak kecik umah sbelah ske mai tepuk² muke aku n maen² dalam bilek aku.. lalalalala… ” asma cayang, sile gi maen jauh” (wekk srabut!)

kendian: aku sambung tito lageh.. (iyer… aku adalah anak dara contoh kat kg aku… ye.. proud of tat!!)

11 lebey²: yeah!! gud monim mesia.. check encet, n reply mecet² gud morning peminat² seme.. haha(lalala… peminatkah?). then normal routine.. lalala..

rutin anak dara contoh =

  • sapu umah + ngemas + mop ( wah! rajinkah…? skali dlm sjuta hari) + wat le pe yang patot!
  • basuh baju + jemur baju.. ( tupun kalo mak tak wat lagehs.. kalo da wat, .. lalala je la…)
  • monitor mak masak.. (ahahaha… sangat bez yang neh..) aku memonitorkah? baguskah aku?
  • makan ( lagik ar besh..)
  • amek adek aku kat skool… (ye, sangat x suke.. malas dowh nak tukar baju pakai chantek².. kene kah?)

tu je la dunia aku hari².. wahh.. menarek kah? sangat… forget bout it.. tadi aku mentengok tibi ( termasukla menjeguk skali).. citer hape ntah.. kat tibi 2.. aha…. diana danielle blakon.. ngan tat guy yang dalam impian illyana name dye izham… adakah anda tahu? ye, dalam citer manjalara name die adam.. yer, aku xto name die sbena.. ye, tapi die boifren aku… ( mungkinkah?).. haha.. back on da story.. citer tuh pasal dunia halusinasi.. apakah??

pempuan tu, jasmin(diana).. dye idup kat alam khayalan, die wujudkan shazman(lelaki encem bf aku ituh) dalam idup die… then kononnnye die nak menyetel seme masalah shazman yang sbenanye masalah die sendiri.. die meset² ngan shazman, tapi die send kat encet die yang satu lagi.. then die reply sendiri plak.. (wahhh.. apakah..??) then macam² lagi la die wat sesame ngan shazman (sbenanye die wat sorang la… sebab shazman tuh khayalan je)

adekah? manusia sepeerti itu? lalala… mcm split identiti kot.. waahhh….. fenin…. tapi macam sronot ke tak eh jadi die..??

lalalala… marila kite pk… bez tak jadi die…. hahaha.. kind of gile arr kot.. tapi macam tidak.. lalala… fenin lagi..

sudah abes mrepekkah? iyer..

mahu tido skarang kah? ermm iyer juga.. 🙂

 

 

 

 

why???? why???? argh!!!

recently…. n currently… arggh… da headaches is so in to me.. huhuhuhuh…. damn! seme keje aku wat tak jadi… tensen.. tensen… tingtongtingtongtingtong….

i went to clinic but then he said… (he=doctor)

becoz of my eyes.. wawawawawa… rabun kah beta…??? went to optometrist s advice by him…

OMG!!! aku rabun beb!!! perghh!!!! no! no! no! tanak! tanak! tanak!

soon…. kene la pkai spek.. ( wah sangat tak indah!!) dengarkanlah rayuan batinku… wawawawa… aku sangat tertekan a.k.a in pressure…

reason(s) y i can’t wear a glasses:

  • aku ialah pelupe n penyanyuk…
  • i’m da clumsiest among all
  • hate when sumthing put on my nose
  • but then i can’t wear lenses.. tangan neh ske sngat tenyeh mate!!
  • last but not least.. i’m not a nerd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

waaa…. sangat saket hatiku ini…

k la.. nak gi mlancong ke blog orang² laen jap… tata titi tutu…

this post was written by sum1 else: not me.. lalalalala

me, today..

today..

  • me, woke up quite la8..
  • me, tido lambat malam tadi…
  • me, gaYut tePon.. ( hoBiiiiii!!!!!!!!!!!!)
  • me, baNgun n tRos mandi..
  • me, tengok mak masak ketupat Sotong…!!

ha….. mesti de orang tak tau apakah makanan itu… meh me crite…!! ketupat sotong adalah makanan yang agak femes di terengganu n kelantan… (kalo femes gak kat negri lain, me xtola…)

Rupenye??

ini ketupat sotong yang sedap dimakan.... lalalala

haaaa… ni ah rupenye….. ia adalah sotong…

sotong.. kat dalam die ader pulut… pulut yang cam ketupat tu!! pastu ade kuah skit… kuah die rase lemak manes dan berkrim disukai ramai.. bagi yang baru tengok tu, nampak cam pelik ke ape me tak tau.. tapi, rase dulu.. musti nak lagehs.. 🙂

 

care nak masak??

mule² cuci sotong yang da dibuang kepale die… then masukkan beras pulut dalam badan sotong.. letak lidi ke pape yang patot kat ujung badan sotong supaye beras pulut die tak kuar… masak dengan kuahnye yang dibuat dengan santan, letak gule skit, air and halbe.. (aku takto la.. mak aku kate namenye halbe ke harbe ke sumthing like tat la…)… then masak.. sampaila masak.. pastu, siap…! leh makan!!! sedap…

so, tu la yang aku n mak aku masak hari neh… lalalala… no nasik today… kalo nak nasik, malam karang gi la kdai order nasik goreng.. urm…

sambungan dugaan aku..

erm… kalo korang bace post aku yang da lepas…, (ala, post aku bukannye banyak sangat pun-bace je la) yang part dugaan buatku… pas aku accident, aku balek ganu.. bas kol 8 malam from pasir gudang (umah makcik aku) then sampai dalam kol 6 lebey.. penat gile. Ye la, tringat² lagi ar.. sampai umah je, mak aku peluk aku.. ( ala² xnak lepas tuh.. wawawawa… teharunye!). Then aku rest la…

Kol 7.50 pagi… Mak aku kejut aku cakap Attir (kaZen aku) accident plak…. mase on da way nak gi skolah adus…. Ya Allah, banyaknye dugaan. Tapi aku leh je tido balek jap.. ( konon mamai).. ingatkan kene langgar bese je. Then mak aku datang lagi… cakap kaZen aku tak sedar…

OMG!! aku capai je towel, gi mandi.. (sempat lageh ye..) tros gi kat emergency hospital.. sesampainye kat sane Mama (makcik aku) peluk aku… die kate, macam 50-50… My GodneSs! aku teduduk skejap… otak aku da blank gile²… o0o0 ye, Mama aku tuh die agak tau coz die nurse.. n agak mengetahui la condition tuh.. lagi[un die da sampai awal n tau sgalenye.. kazen aku tak sedar, kepale die terhentak kot… n doc kate, maybe de bleeding kat otak…

siyesly, aku tak panah hadapi keadaan camneh…. ( tetibe rase cam dlm drama lak.. lalalala).. n kalo nak tau, tukang langgar kazen aku tu, ialah cikgu die sendiri.. damn!!! tak kire!² aku nak gak marah kat die… sebab pe? bace arr kat bawah tuh!

Doctor ckp, kene antar kat HUSM kot.. coz da kritikal… memandangkan kitorang antar gi hospital daerah je.. (tu la yang paling dekat.. uhux!) uhuhuh… aku tros grak skali ngan ambulan stuh… tapi tak la naek ambulans.. nak naek, tapi org tak kasik.. geram tol… naek kete je la.. then, sampai kat HUSM (kat kubang kerian, kota bharu), orang HUSM ckp, CT scan ( aku pun xto pe.. tapi kind of alat yang leh scan kpale) xley gune… sebab? rosakk…

Wutt!!!!!???? rosak?? how can… Hospital University Sains Malaysia.., boleh rosak alat yang penting macam tuh!!! my God.. so, kene la antar kazen aku yang kritikal gile tuh kat hospital Kota Bharu plak… leh je angkut sane sini orang yang da nyawe² ikan camtuh!

Citernye, sampai laks kat sane, masuk kat emergency zon merah (zon tenat) <—- aku pun baru tau sbenanye… hehehe.. pihak hospital Kota Bharu da dimaklumkan pasal patient neh bt HUSM.. so, die kate, kene que… nak wat CT scan coz orang ramai…

lagi skali…, WuuTTT!!!??? yang tenat² gile camneh pun kene que ke??? ape la…. pak aku da hangen, gi marah kat orang spital (konon samseng la tuh..) then baru la diorang dulukan.. bangang kan??? tak paham tol.. 3 jam kitorang tunggu!! tak kene kat anak sendirik.. leh la wat rilek je.. n sepanjang kat emergency room tuh, xde sape pun yang jenguk kazen aku neh.. i mean Doctor ke.. sape² ke… padahal kritikal.. x sedarkan diri… sampaikan aku leh masuk.. aku sempat lagiks amek gambar… betape takde orang nak amek port.. fuhh!! heran…!! kat bawah tu gambo yang aku sempat amek tu.. huhuhuh…

 

ni la kazen aku mase ngah tunggu que kat hospital...

Then kami amek inisiatif tepon pakcik aku yang dulunye pengarah kat HUSM ( tp skang die dekan kat uia) … die tekejot gile then tros die kol pihak hospital Kota Bharu.. baru la diowang besungguh² nak tgk²kan kazen aku tuh… 0o0o0o0o0o0wwhh…. kene anak beranak pengarah hospital or orang besar² dulu baru nak amek port eh?? herann! camne kalo ngan orang laen yang tak kenal sesape? mesti di ignore macam binatang je… ingat patient tuh ikan ke? ikan takpela, mati leh makan! so, kire benasib baek la pakcik aku tuh ialah antare orang yang disegani ( dlm famili aku, die je la manusia yang up sket… yang laen seme manusia normal – hahahah) maklumla, aku neh famili sederhana jer..

pas wat CT scan, then kazen aku di angkut balek ke HUSM… fenin aku…. cian die kan…? asek kene angkot gi sanesini…. masuk plak emergency HUSM lagik skali… br la leh trime rawatan… tadi kan gi scan je…  pastu doctor tu plak cakap takde harapan.. kitorang pe lageh, da berbesen ayer mate neh..! lagi skali kol pakcik aku yang bekas pengarah tu.. ( senang citer name die ayah chik)… then ayah chik tros kol HUSM, ckp pasal kazen aku tu sdare die.. pastu kan, tros dtg doc pakar… ayah chik aku pe lageh, tunjuk la kuase veto die! mengarahkan doctor itu untuk wat pape yang patot.. (katenye doc² pakar kat situh kebanyakan anak murid die…) baru la diorang besungguh nak rawat…. aduhai.. peliknye dunie….!!! hospital kang tempat mrawat orang saket, kenape nak pilih²!?

so, malam tu tros wat operation, tebuk kepale die, buang bleeding n tekanan kat otak kazen aku tu… n kaki die patah.. so, need to letak besi… operation completed n successfull.. dalam kol 1a.m…. kitorang tunggu… mmg dari pagi… ye la, sayang beb.. kazen aku, macam adik bradik sendiri.. rapat! then pas seme² bende da wat… kazen aku koma…. doc kater normal la… bergantung kat die samada nak kuat or tak lawan penyakit…

agak lame la die koma… 3-4 hari la. n dok hospital la die… cian tol la… tapi skang da sedar… beransur² pulih….. kaki patah… takleh bangun lagi… tulang die tak kuat.. bahu die macam tekehel.. n mate die jadi cam juling skit… n mate die lambat skit leh interaction ngan otak… doc kate normal n hopefully he’ll be fine n recover soon.. cian la, budak baru darjah 4… da kene macam²…

haa….!! aku nak sambung pasal tukang langgar kazen aku! he is a teacher… cikgu kazen aku sdiri.. ajat math… ye! memang la ia kemalangan, tak sengaja… tapi dia laju!!! amat sangat… depan pagar sekolah, tapi bawak kete laju… bout 60-80km/j.. gile hape…!!! tmpat kejadian bukan kat jalan besar pun! jalan anak…. hape jenis cikgu la… tak reti² nak pk… name je cikgu…. ( lalalala… aku konpem die tak bace aku tulis neh!) n setelah di soal siasat, mmg die tuh kaki pecut… sangat tekenal di kalangan cikgu² laen.. kan da kene.. padan muke.. baru la menyesal tak sudah… muke mmg la macam besalah… mintak maaf banyak² kali…. tapi its your fault!! mari kite sue die.. lalala.. takpun mintak gantirugi…. huh! geram tol… n on his request, die x bagi bitau kat kazen aku yang die yang langgar… kitorang pun turutkan aje la….. baik kan kami? lalalala… tapi aku benci cikgu itu…

menjaga hati – yovie and nuno

Yovie Nuno Menjaga Hati 

masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah bertanda
cinta tak disini lagi kau telah berpaling

REFF:
biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi aku takkan pergi
kau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
ooh oooh

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski kulihat kini kau diseberang sana

REFF

andai akhirnya kau tak juga kembali
aku tetap sendiri menjaga hati

REFF 2x

sejujurnya ak masih mengharapkanmu
oooh ooohh

Teruskan membaca

hari dugaan buat aku… uhux…

assalamuaalaikum..
da agak lame aku tak memblog kan diriku yang comey ini.. uhux..
aku… aku…. tak berape nak best skang keadaannya… kenape?
sebab…. Vi saye… accident.. huhuhuhu.. sangat
 

so, da story begin…..

seawal 6.45 pagi, pas smayang subuh tros aku tak tido… tapi telelap sket je… then 7.15am tuh, cik wani mai kejut aku plak… kitowang kemas-kemas barang dalam keter.. tapi out journey tepakse ditangguhkan coz kene tunggu pakcik yang jage stor ( coz of kami nak simpan barang) mai..
then kol 10am, cik wanda mule arr grakk…. from jb heading to kay ell yahhh…. sesudah berhempas pulas ngan paper pak hamid sehari sebelumnye… perghh… trase cam bebas giler..
tapi.. aku tak la over excited, bese² je…

” ello mak, lini da nak grak gi kl neh.. 3 orang ngan wani n erin. 2 krete, put lagi satu, die drive sengsorang..” ( dlm bahase loghat kampung aku la…)
” okey, bawak krete leklok… ( dan segale pesanan cam beser orang tua la… aku pun da hafal sbennaye ayat die…)

then aku pun gerak la….. singgah lak kat shell isi minyak la, takkan gi soppim plak… sterusnye isi perut kami plak kat drive thru sbelahnye tu…
teringat² kat beef foldover yang tak nyempat aku nak makan tuh..

then si vd (boifren wani) plak menelepon.. pesan drive leklok… dan sesaat itu ugakle aku pakai seat belt.. tlupe plak nak pakai tadi!

drive.. da journey begin..

aku otw nak ke KL sbenanye…. so, drive JB-KL… PLUS highway

” esh cube ko tengok lori tuh, tak padan ngan besar, slumber je nak potong²” cam bese la… banyak lak komplen aku.. huhuhu

that time aku kat lorong kiri..
then dari lorong kanan, tat lori nak plak gi lorong kiri… tat time kete aku da kat depan..

” gedegang… gang… gang…” uiks… lori tuh langgar kete ku yang comey ini….
erin da pucat da…. ” wanda… wanda…”

serte merte kete berpusing… pergh.. mase tuh… aku blurr gile…. x sempat nak pk… eh.. aku accident ke.. eh.. ape neh… tau² je kete da melintang jalan… aku pusing kanan, aku nampak ekor lori yang sarat kontena tuh datang nak libas kete aku….. my God!!!!

that time, aku tutup mate, ALLAHUAKBAR… n mengucap.. bukan aku je… wani n erin same… kire da redha la pape nak jadi pun..

pas beberape menet, aku bukak mate… aku tak pape, Alhamdulillah… esh.. idup lagi aku neh… memang Tuhan sayangkan aku… aku je yang tak sayang Tuhan asek tinggai smayang… ( tp pas kejadian, aku da insaf.. 🙂

erin cepat² suh kuar, kot pintu sbelah kiri… memandangkan yang belah kanan da langsai kene ngan lori tuh… aku ngekot je memandangkan aku blurr tak abes².. huhuhuh… ha… accident tuh happened kat km20.8, lebuhraya PLUS, JB-KL, kol 10.35… lebey kurang arr.

erin nangeh.. wani pun nangeh… memasing tepon boifren kot.. ( aku tak sure sgt).. aku macam bengong… then lame sket br ke alam nyate.. then tros tepon mak aku… cian plak kat mak aku…. tekejut.. padahal aku ok je.. kazen aku kate mak aku cam longlai… cian mak..

the, aku tak tola… camne keadaan nye kat umah…. mak aku kate leh tahan kecohnye… huhuhu… cik wandalini pye pasai..

kite ke tempat kejadian plak… beberapa saat pastuh ade la bro sowang datang.. tanye kitowang tak pape ke… baeknye die… then die suh aku cpt2 amek brg beharge takot kne curi plak kat penonton laen… bro india plak dtg suh aku amek pic of da xcident.. aku kan blur x habes²… aku gi je la amek… hehehe….

(

then.. polis datang… tanye² soal siasat… mintak lesen.. mintak i/c dan sgale… die tolong tukarkan tayar skali.. thanx abang polis 🙂

tepon aku x abes² bedering la…. macam² orang tepon.. aku tak larat nak angkat…

lagi satu, aku tak tau le sape tepon kelasmate ku tersayang kat utm tuh.. wani kot… seme datang beb… thanx guys… 🙂

apis ( x mandi lagi pun cepat je datang…) , khai, nizam (even nak gi dating, pospone dlu jap… thanx so much… pun tak mandi lagi gaks), apai n awek skali ( terdating kat balai polis ye), jai, baiman… thanx banyak² eh…. tak dapat nak balas budi korang… nanti kalo de rezeki lebey aku open table eh…

tak lupo gak… makcik aku mai…. mai amek aku n mai tgk aku nangeh.. hahahaha..

datang manusia name alias nak tolong… setel semenye.. ntah apis ckp, org camtuh panggil je die callman… aku pun xtau.. tak penah.. takde expirience.. aku ngekot je…

seterusnye gi balai polis… polis amek keterangan.. then gi antar keter gi perodua…. vi saye kene tahan kat wad lam area 2 bulan kot… huhuhuhu.. gonna mish u hunny….!!

then aku balek pasir gudang, umah makcik aku, malam tuh amek bas balek umah.. x jadi gi k.l….

skian la citer aku…. panjang gile.. x pnah menulis panjang camneh…

 

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 other followers

Cik Liniey